<blockquote>Pont ezért van az,hogy a német iparosok észnél vannak ha bárki náluk újabb szakciót akar a politikusok közül az kifogják csinálni szó szerint.
nem tudom mennyire vannak észnél, mert az EU pont a napokban újabb szankciókat hozott Oroszország ellen.</blockquote>
Az eddigi szankciók elég látszat értékűek voltak.
Remélem a továbbiak is azok lesznek, mert ellenkező esetben meg fognak szólalni az európai gazdasági élet nagyágyúi.
Aztán remélem orrba vágják a szankciózókat.
A világ gazdasága alapvetően nyitott, az európai különösen.
Minden összefügg, mindennel.
A Német gazdaság kárát kívánóknak annyit tudnák írni, hogy kívánságuk teljesülése esetén, hazánk jelenlegi emelkedési pályája is megtorpanna.
A Német gazdaságon vagyunk jelenleg, bár igyekszünk nyitni a világ minden tája felé e téren, helyesen.
Most azért vagyunk kicsit felfelé ívelő pályán, mert az európai autógyártók, főleg a Németek emelték termelésüket.
Mivel az ipari termelésünk húzója az autógyártás és a hozzá kapcsolódó beszállítói termelés, ezért örülhetünk a jelenlegi trendnek.
A versenyszférában dolgozók százezreinek adják ezek a cégek jelenleg a munkahelyet.
Az Ukrajnai válság megoldására nem újabb gazdasági szankciók Oroszország ellen a megoldás, hanem a tárgyalóasztal.
Másik megoldás az azonnali katonai akció Oroszország részéről, amit egyszer elbaltáztak a krími bevonulás alkalmával.
Egyszerűen párhuzamosan meg kellett volna lépniük a kettőt.
Most az idő már szerintem ennek nem kedvez, a helyzet meg pláne.
Így feltehetően maradna a tárgyalásos megoldás.
Ez azonban figyelembe véve a két fél eddigi ez irányú hozzáállását, szerintem jelenleg elképzelhetetlen.
A NATO szerintem többször kinyilvánította, katonai erővel nem avatkozik be, nincs is erre jogalapja.
Sajnos a két oldal, elég idióta hozzáállást mutat a diplomáciai megoldásra.