És senki nem akar érteni a szóból.Sajnos tényleg úgy tűnik, hogy küldözgetik az oroszok a jelzéseket.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És senki nem akar érteni a szóból.Sajnos tényleg úgy tűnik, hogy küldözgetik az oroszok a jelzéseket.
Nekem van jobb rövidítésem, de az ment privátba.
Így ahogy mondod, senkit nem érdekel, hogy szerinted ki-mit használ.
Majd ha bizonyítja ukráíni, vagy bárki, na majd akkor elhiszem.
UI: mi van a független vizsgálóbizottsággal a bucsa ügyben? Most már svájc is kéri, hogy történjen már valami vizsgálódás de bakker, csak nem érdekel senkit.
A fehér sport cipős csak turista ! LOLCsecsenek Mariupolban
Vártam a kérdést...
Szerintem:
- A távolságok túl nagyok, a légifölényt nyugaton nem tudják biztosítani. A légierő kockáztat, nyugati radarok belátnak erre a területre, ezért valós idejű légi helyzet képe lehet az ukránnak.
- A nyugati EW környezetben nehezebb az orosz precíziós fegyverek célba juttatása.
- A vasbeton hidak, műtárgyak rombolása több, nagy tömegű csapásmérő eszközt igényel.
- Ezek hatása is csak ideiglenes, vagy semmilyen akadályt nem jelent a hadianyag szállítmányoknak.
- A rombolt közlekedési csomópontok általában hadiutakon, vagy egyszerű erdei utakon megkerülhetők.
- A vízi akadály a Dnyeszter és mellékfolyói lehetnek, de elég sűrű az úthálózat, illetve hadihidakkal pótolható lenne a rombolás.
A fenti okokkal az orosz tervezők szerintem tisztában vannak. Egyszerűen túl sok precíziós eszközt igényelne a hatékony rombolás, és az is csak időlegesen lassítaná a szállításokat. Ugyanakkora hatalmas kockázat a repülőgépekkel mélyen az ellenség hátországba kijuttatni az eszközöket.
Ennyi Kalibr és Iszkander egyszerűen nincs, illetve kétséges lenne az eredmény.
A szabotázs lehet hatékony, de nagy szervező meló nagy kockázattal.
Minden élet halál ott most.
Értelmes felvetések és kérdések.Én nem hiszek benne, de nyugat -ukrajnában már a lengyel és román területén lévő ABM rendszerek is hatékonyan oltalmazhatják a térséget.
Az tény, hogy a rakéta védelmi rakéta alkalmazása nem kifejezetten támadó tevékenység. Egy ilyen esetben fel lenne adva a lecke, hogy akkor támadott-e a NATO vagy csak védett. Vajon mi lenne az arányos orosz ellenlépés? Mi van ha NATO területre csapódik egy rakéta, vagy alkatrésze? Az orosz megtámadta a NATO-t?
Ez azt jelenti, hogy hazudnak arról, van-e Tocskájuk.Ez nem jelenti azt, hogy az oroszok lőtték Kramatorsz terét. Egyébként is ez ukrán szokás.
Nem értek hozzá, de a natos légvédelmi rendszerek nem a saját légterüket védik? Tehát ha valami ellenség berepül, akkor lelövi. Ha pl. a román határon ki van telepítve, dr ukrán területen repül egy gép úgy, hogy nem repül át, akkor nem lőheti ki, nem?Én nem hiszek benne, de nyugat -ukrajnában már a lengyel és román területén lévő ABM rendszerek is hatékonyan oltalmazhatják a térséget.
Az tény, hogy a rakéta védelmi rakéta alkalmazása nem kifejezetten támadó tevékenység. Egy ilyen esetben fel lenne adva a lecke, hogy akkor támadott-e a NATO vagy csak védett. Vajon mi lenne az arányos orosz ellenlépés? Mi van ha NATO területre csapódik egy rakéta, vagy alkatrésze? Az orosz megtámadta a NATO-t?