Nem tudom volt e?
A kárpátaljai foci legendája szégyelli, hogy magyar
Szabó József azt nyilatkozta a Blikknek, hogy fáj neki, hogy Orbán nyelve Putyin fenekében van.444.hu
Ezt úgy hívják, hogy reálpolitika. Orbán visszavásárolta Putyin MOL-részvényeit, próbált azeri és más források után nézni gázügyileg, pl. Azerbajdzsán (baltásgyilkos, baltásgyilkos, tudom) de egyelőre sok siker nélkül. Az USA csak követelőzni tudott, hogy ne vegyünk orosz gázt, de alternatívát nem tudott kínálni, csak sokkal drágább és elégtelen mennyiségű LNG-t kínálgatott. Horvátoknál volt valami LNG beruházás, amiben mi is benne lettünk volna, csak aztán a MOL-lal is kicsesztek a horvátok, bizonyára külföldi súgásra. De nem ismerem a részleteket. Paks2-re csak az oroszok adtak elfogadható ajánlatot, már az előző kormány is velük akart megállapodni. Más kérdés hogy az EU és a hazai segítőik mindent megtettek, hogy keresztbe feküdjenek neki. Ha nem teszik, lassan el is készült volna...
De tudom, az ellenzék szerint nem is kell atomerőmű, majd leszigetelünk minden házat és megcsináljuk a magyar energiewendét, a kirobbanóan sikeres német példát követve.
Az ukrán kormány annak az amerikai mélyállamnak a kiterjesztése, ami 11 éve próbálja a Fidesz kormányt megdönteni valahogy, így jó viszony nem lehetséges velük. Az ukrán elnök mindekivel úgy beszél, mintha a seggéből rántotta volna elő, mi nem vagyunk vevők erre a stílusra.