[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 371
113
Ukránok

Stinger - Igla - Grom

sD1lD1d.jpg
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 016
14 834
113
Mucskó 1.réaz a mostani ellentétekről...nem mindenben értek egyet, de a srác nagyon okos ez a fétise (a szláv dolgok...mondjuk nekem a csajok) a 2. rész még nincs de érdemes, ha másképp gondolod, gondoljuk is...nagyon kellemes összefoglaló....
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 016
14 834
113
Mucskó 1.réaz a mostani ellentétekről...nem mindenben értek egyet, de a srác nagyon okos ez a fétise (a szláv dolgok...mondjuk nekem a csajok) a 2. rész még nincs de érdemes, ha másképp gondolod, gondoljuk is...nagyon kellemes összefoglaló....
ja...valakinél Tóvám???? :(
 
  • Szomorú
Reactions: tomippo

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Kadyrov közzé tett egy videót ma éjjel:

FONTOS ‼ Kadirov ma este bejelentette, hogy megtámadják Donbász összes városát, amelyet az Ukrajna Fegyveres Erők irányítanak, majd hadseregünk ismét Kijevbe és Ukrajna más városaiba indul!

‼ Kadirov azt is elmondta, hogy ha megkérdezik tőle, mit tenne, megtisztítja Luganszkot, Donyecket, "és ha legalább egy zsoldos is van Ukrajnában, mi .. egészen addig ‼ AZONOS PONTOKRA NUKLEÁRIS TAKTIKAI CSAPÁS KÉSZÜLÉSE ‼ Az egész világ látni fogja, milyen erős Oroszország és elnökünk” – mondta Kadirov!

Ez a videó azt mutatja, hogy Ramzan Kadyrov nagyon fáradtnak és izgatottnak filmezte le.

Úgy tűnik, valami nagyon komoly dolog küszöbén állunk egy különleges művelet végrehajtásában...

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 292
113
"es a nyitott EU kapuk generalni fogjak"
A 5. elnök ezt a nyitott kapuk politikáját benézte.
Téves döntés volt ez Ukrajna szempontjából.
Bevezetés a közgazdaságtanba című tantárgy szerint egyenlőtlen pozícióból induló felek között ennek egy kimenete lehet.
Már 2022.02.24. előtt sem volt elég szakember Ukrajnában.
Most meg mi lehet...
Durva hibát csinálta a oroszok.
1941-hez képest mondjuk 10+ év múlva helyre állt a kelet európai gazdaság.
Van idő
MOST
arra hogy
2032 körül elérik a 2019-es vagy 2014-es szintet?
Mi 1951-re meg nem alltunk helyre, meg utana is volt lebombazott hid amit nem epitettek ujja. 1951-re talan meg a nyugtnemetek sem alltak helyre pedig kaptak Marshall segelyt (eddig a vilagon egyedul ok! 75 evvel ezelott!)
Tovabba a nemet ipar es a gazdasag szerkezete maga generalta a fellendulest tobb meg a naci rezsim alatt megalapozott dologgal.
Szerbiat sem epitette ujja senki, Boszniat es Horvatorszagot sem. Egy nep az sajat magat epiti ujja ha tudja. Ha az europai gazdasag a brusszeli dontesek miatt megrogyik a Kinaval es az Usaval folytatott versenyben, akkor nem hogy ukran, de az amugy EU tag magyar, roman, lengyel stb vendegmunkas sem kell majd nyugaton mert a munkanelkuliseg nagyobb lesz. Ha nem rogyik meg, akkor viszont el fog szivni 10 millio jo kepessegu ukran dolgozot, ahogy a 20 millios Romaniabol is haboru nelkul elszivott 4 milliot.
 
W

Wilson

Guest

"Putyin stratégiai hibája": Finnország és Svédország készen áll a NATO-csatlakozásra a nyáron - média...​


OLGA GLUSCSENKO – 2022. ÁPRILIS 11., HÉTFŐ, 03:50

131d3a4-gettyimages-450289645.jpg


FOTÓ: GETTY IMAGES
A The Times beszámolója szerint Finnország és Svédország készen áll a NATO-csatlakozásra ezen a nyáron.
Forrás : The Times forrásokra hivatkozva
Részletek : Amerikai tisztviselők szerint Oroszország "nagy stratégiai hibát" követett el, mivel Finnország és Svédország készen áll a NATO-csatlakozásra ezen a nyáron.
Washington számol azzal a lépéssel, amely 30-ról 32-re bővíti a nyugati szövetséget, és az Ukrajna elleni orosz invázió közvetlen következménye.

Amerikai tisztviselők azt mondták, hogy a NATO-tagság mindkét skandináv ország "vitatéma és több ülésszak" volt a szövetség külügyminiszterei közötti múlt heti tárgyalásokon, amelyeken Svédország és Finnország is részt vett.
"Hogy lehet ez más, mint Putyin nagyszabású stratégiai hibája?" – mondta egy magas rangú amerikai tisztviselő.
Finnország várhatóan júniusban jelentkezik, majd Svédország következik.

Az országok közösen dolgoznak a belső konszenzus elérésén, de a tisztviselők szerint a végső döntéseket egymástól függetlenül hozzák meg.

A NATO azt tervezi, hogy állandó katonai erőt telepít a tagországok határaira, hogy megakadályozza a további orosz inváziót, miközben alkalmazkodik az "új valósághoz".

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint Putyin elnök lépései a katonai koalíció "alapvető átalakulását" váltották ki, amely tükrözi az ukrajnai háború hosszú távú következményeit.

Finnország és Svédország NATO-tagsága átcsoportosításhoz vezet Putyin északnyugati szárnyán, tovább feszítve Ukrajna ellenállását megszenvedő hadseregét – írja az újság.

Az európai diplomaták hangsúlyozzák, hogy mindkét ország jelentősen bővíti a NATO képességeit, különösen a hírszerzés és a légierő hatásköre terén.

Oroszország ugyanakkor óva int Finnországtól és Svédországtól a NATO-csatlakozástól

 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Valószínűleg volt már, de a biztonság kedvéért felrakom.


A Világ Bank előrejelzése szerint Orosz Föderáció 10%-os gazdasági visszaesést szenved el idén. Ukrajna 45%-ot.
Hogy is mondta az egyik film? Amikor a 120 kilósok beszélnek, az 50 kilósok hallgatni szoktak.

Mi se örvendjünk, mert Európa és főleg annak felzárkózó térségére, illetve Közép-Ázsiára szintén súlyos visszaesést prognosztizál.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 634
113
"Ukrajna kudarcot vall, és ezért a szíriai terroristák taktikáját alkalmazza – civileket támad meg és külső beavatkozásra szólít fel" – mondta Brian Berletic geopolitikai elemző, az amerikai tengerészgyalogság volt katonája a Kramatorszkban történt incidensről.

"Egyértelmű, hogy mi történik itt. Ukrajna vereséget szenved. És pontosan ezt láttuk a szíriai konfliktus során. Amikor az USA, Nagy-Britannia és az EU által támogatott terroristák vereséget szenvedtek, valami hasonlót csináltak.

Megtámadták a civil lakosságot. És azt mondták, hogy a szír kormány tette ezt. És akkor beavatkozást kértek. Új szankciókat kértek.

Így tették az egész konfliktus során, egészen addig, amíg teljesen elveszítették. És ezt látjuk itt Ukrajnában."

Tömeggyilkos Zelenszkíj?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 634
113
Erre gondolsz cimbora? a különbség az hogyí ezek ócska gyílkosok....de csinálják :D jobb lesz mindenkinek...
Azért ott van a fejemben, hogy ha két héten belül nem rendezik le Mariupolt, a franciák beizmozhatnak egyet Macron győzelmét követően, ahogy Kadhafit is akkor csinálták ki, amikor Sárközyt fenyegette meg, hogy kijön a választási pénzek eredetéről ...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 614
44 951
113
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
W

Wilson

Guest

Továbbra is halnak meg a tuvai és burjátiai katonák Ukrajnában...​


2022. április 10., 11:41

Továbbra is meghalnak a tuvai katonák Ukrajnában. A köztársaságból származó áldozatok teljes hivatalos száma 15-re nőtt. A Burjátországból származó halottak száma is növekszik.​

Mergen-Kherel Simchitmaa és Arzhaan Khomushku Arzhaan Ukrajnában halt meg egy "különleges hadművelet" során - közölte a Tuva vezetője, Vladislav Khovalyg a Telegram csatornáján.

A tisztségviselő nem részletezte, hogy a férfiak mely csapatokban és milyen beosztásokban szolgáltak. Életkoruk szintén nem ismert.

Korábban hivatalos adatok szerint 13 tuvai halt meg Ukrajnában.
Ennek fényében Khovalyg a közösségi oldalain elmondta , hogy a „különleges művelet” új potenciális résztvevői elhagyták a köztársaságot.
Szintén április 10-én az Ukrajnában meggyilkoltakról szóló információkat közlő „Emlékmű a burját katonaságnak” című nyilvános rendezvény Viktor Yandanov őrmester haláláról beszélt . Ezenkívül március 29-én ismertté vált Dmitrij Domidontov tatár alezredes haláláról, kiderült, hogy egy Ulan-Ude-ban állomásozó katonai egység rakétatüzérségi osztályának parancsnoka volt.

Összességében a "Bajkál népe" magazin szerint , amely hivatalos források szerint adatokat gyűjt a burjátiai katonaság halottjairól,eddig legalább 82 ember halt meg. De Yandanov és Domidontov nem szerepel még a listán.

A Honvédelmi Minisztérium legutóbb március 25-én beszélt veszteségekről: 1351 katona halt meg, 3825-en megsebesültek. Ugyanakkor csak az Orosz Föderáció fegyveres erőinek katonáiról volt szó - korábban hivatalosan is bejelentették például a Nemzeti Gárda alkalmazottainak halálát is.

 
  • Szomorú
Reactions: Kim Philby

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Kemény felvételek: orosz tank közvetlen közelről megsemmisíti az AFU gyalogosok tömegét
Úgy tűnik, hogy az ukránok az útzárnál azt hitték, hogy az ő tankereik voltak, és végül 15 AFU és TERO katonával kevesebbet kaptak. Az első lövés után az operatőr elfut, és 10 másodperc múlva a második lövés hallatszik.
Körvonalai alapján úgy néz ki, mint a mi T-72B3-asunk, bár az olvasók szerint ez egy T-80-as lehet.