[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

E
<blockquote rel="gacsat"><i>" És tudod akkor ugy kezdődött hogy a grúzok sorozatvetőkkel mértek tüzcsapást az oszét fővárosra Tscinvalira."</i>
Konkrétan nem. Az oszét (jász) kedves kalasnyikovos emberek az orosz megszállók - izé... békefenntartók háta mögül, nyilván legalábbis a tudtukkal ágyúztak grúziába. Na, ezt felejtették le az Olympus Inferno elejéről.
Milyen kár, hogy a szemét EU is elfelejtette ezt, mert némi vizsgálgatást követően még ők is konkrétan kijelentették, hogy ezt a bulit bizony a grúzok indították. :DDD
Úgyhogy törődj bele, hogy ezt nem "lefelejtették" a jenki-grúz propagandafilm elejéről, hanem ez egy alternatív valóság.</blockquote>

Ez a háború is úgy kezdődött, hogy valaki visszaütött. A háború ugye aug. 7én kezdődött. Ha nekünk így tetszik. Ha meg úgy, akkor elsején, amikor a jászok elkezdték ágyúzni a környékbeli grúz falvakat. Azért az megvan, hogy a jászok nem ágyúznak, ha az orosz békefenntartók ezt nem akarják.

Megint lelőttek a Népi Milíciák/Szeparatista Szakadárok egy repülőgépet
http://balrad.wordpress.com/2014/07/30/koran-kezdtek-ma-donbassz-folott-a-valcmanista-ejtoernyosok/

Egy “csendes” nap eseményei Donbasszban. Júlis 29.
http://balrad.wordpress.com/2014/07/30/egy-csendes-nap-esemenyei-donbasszban-julis-29/

borisz
Az, hogy a Szu. megtámadta volna a III. Birodalmat, feltételezés. Vagy igen, vagy nem. Hitler viszont BIZTOSAN MEGTÁMADTA a Szu.-t, tehát a két megállapítás nem egy kategória.

A kúormányunk eddig mit lépett ukrán ügyben?! Gázt szállítunk nekik, csak azt nem tudom, hogy fizetnek-e érte,(vagy adnak-e érte mást, pl. szabad magyar nyelvhasználatot Kárpátalján), mert az oroszoknak nem tudtak/akartak fizetni.

Luganszk
https://www.youtube.com/watch?v=nIpcAl4NZiU

Még is géplelövés lesz az...!

Harcizskoje (?) 35 km -re keletre Donyecktől, közel Shakhterszkhez, 10 ejtőernyőst láttak kiugrani a gépből.
http://www.youtube.com/watch?v=tH-h1B4wPpk

Egy rövid eszmefuttatás az orosz és ukrán(de inkább usa) mániáról:
1. Ki kit támogat:
- nem kétséges hogy titkon segiti oroszország a szakadárokat, ugyan honnan lenne munició és szakképzett katonai vezetés. Hogy miből élnek az is egy érdekes dolog...a pénz sem terem fán,DE
- amit amerika beletöm ukrajnába az ugyebár nem "bűn", meg kanada, meg az EU amiről lehet nem tudunk...az ugyebár rendben van? Számomra az is érdekes,hogy a nemzetlözi pénzügyi szervezetek (IMF) nyiltan pénzelnek és támogatnak egy háborút! Kiváncsi vagyok a pénzek elosztásánál milyen "fékek" és ellenőrzések vannak, vagy egyáltalán tudjuk-e ,mire kaptak kölcsönt hivatalosan és azt mire költik?...na ugye. Az egyik fél támogatása normális, amásiké már nem mert oroszhonból jön?!
2. Katonai sikerek:
- szép számmal jönnek a képek és videoanyagok a szakadárok sikereiről. Tagadhatatlan tény, hogy ezen az oldalon katonák fegyelmezetten harcolnak, katonai taktikát követve, szigorúan katonai célpontok ellen! Érdekes,hogy ugyanigy nemegyszer láthattam videóanyagot a szakadárok veszteségeiről is, lám azt is a "szakadároktól".
- ez a másik (ukrán) oldalról nem mondható el, és ez is tény! Az alakulatok képzetlenek és nyilvánvaló,hogy a hibás katonai vezetés mellett feleslegesen szenvedik el veszteségeiket. Az,amit ezek mellett művelnek az kimeriti maximálisan a háborús bűn fogalmát. Százsyámra dokumentáltak a civil lakosság ellen ért tamadások, ez szintén tény, nem lehet vita tárgya. Ha olyan sikeres lenne ez a "terrorellenes hadmúvelet" mint annak azt nevezik, akkor miért nincs tele az ukrán televizió a katonai sikerekkel, miért nem mutogatják a legyőzött szakadárok holtesteit, foglyok tucatjait...és úgy egyáltalán...? Talán azért mert általában a kiüritett városokba sikerül bemasirozni miután azokat rendesen megszórták, azten meg jön a hazafutás...
3. Ukrajna:
- sosem lesz egységes.Ha a szakik kitartanak az óriási siker lesz, bár ennek esélyét én sem látom, de bevallom bizom benne. Ha elbuknak, jön az amit majd lehet joggal nevezünk terrorizmusnak, mert a joggal dühös és bosszúéhes hozzátartozók és a szakadárok maradványai ott fognak visszaütni ahol csak lehetséges.
- ha egyben is marad, olyan csődtömeg lesz európa keleti szegletében amely a brüsszeli agyatlanok utasitására főleg a kelet-európai országok "vérét" fogja szivni majd 100 évig, mert belekényszeritenek bennünket egy olyan gazdasági mechanizációba amelyből kötve hiszem,hogy valaha is profitálhatunk.
4. Putyin vs. Obama:
- az amit Putyin csinál azt nem értem. (Pont) Én már odab.sztam volna, ha ezt teszik a fajtámmal - pusztán érzelmi alapon. Oroszországot nyilvánvalóan háborúba akarják rángatni, és tökmindegy mit csinál...az akkor is agresszió lesz.
- amit Obama csinál, azt sem értem. Gondolo (!), hogy a béka segge alatt levő amerikai kilátásokat kell egy f.sza kis (hideg)háborúval javitani ... minden áron! A béke-nobel dijával felettéb gusztusosan aszisztál ártatlan emberek halálához,...és itt a lelőtt gép áldozataira is gondolok,mert azért mindennek van határa. Annaik is hogy valamit eltűrünk, vagy nem.

Visszatérve az objektív informálásra...

Sokaknak gozuk sincs, mi foyik az ukrán médiában (sajto,tv, rádio)

Mindig azok támadják a tobbséget(akik értik , ill. próbálják megérteni az ukrán helyzetet) itt a fórumon,- akiknek fogalma sincs az ottani helyzetrol.....

Értem én bokikám, de hogy jön ez ide?

Ezt szerintem többen észrevettük már, hogy bizony a klasszikus orosz taktikával élnek Sztrelkovék, a Felperzselt földdel...! Jó, hogy észrevették, csak azt nem értem, hogy ez mitől fasiszta taktika...?!

Az ukrajnai terrorellenes művelet parancsnoksága szerint a lázadók az úgynevezett „felperzselt föld” módszert követik.
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/07/30/fasiszta-taktikaval-elnek-a-szakadarok/

Az Oroszország ellen folytatott információs háború harcterén leadott lövések vaktöltényűeknek bizonyultak. Július 27-én Geoffrey Pyatt kijevi amerikai nagykövet által a Twitteren kirakott műholdas felvételekről, amelyeken állítólag Ukrajnára lövő orosz ágyúk láthatók, két nap elteltével kiderült, hogy egyáltalán nem amerikai kémszputnyikok adatairól van szó. A fotókat a Digital Globe amerikai magáncég készítette. Ilyen felvételekhez bárki hozzájuthat, aki hajlandó fizetni.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_07_29/Irracionalis-jelleget-oltottek-az-Oroszorszaggal-szembeni-vadak-1902/

Az USA-val való szolidaritását demonstráló Európai Unió egyre újabb szankciócsomagokat léptet életbe Oroszországgal szemben. De vajon milyen mértékben hatékonyak az efféle intézkedések, hogyan fognak kihatni Oroszországra és Európára?
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_07_30/Szankciok-nem-torhetik-meg-Oroszorszagot-0686/

A múlt héten bejelentett lemondása ellenére Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök újból a kormányfői széket foglalja el. A kormáynfő nem hajlandó nyilatkozni a sajtónak, arra szólítva az újságírókat, hogy várják meg a Legfelsőbb Tanács soron kívüli ülését. Elemzők a helyzet rohamos kiéleződését prognosztizálják őszre, akár „októberi forradalom” kirobbanásáig.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_07_29/Ukrajna-Jacenyuk-visszaterese-es-az-oktoberi-forradalom-5662/

A szankciok célja Putyin megdontése. A szankciokkal az oligarchákat célozták meg, akik elégedetlenek lesznek, a szarkevero jenkik meg abban bíznak, hogy Putyint leváltják.

Mások szerint akik ezt remélik, azok nagyon nem értik a Kreml működését. Putyi KGBs volt, a legkeményebb fajtából. Nem lepődnék meg, ha aki beszól neki, Hodorkovszki sorsára jutna.

Mások szerint akik ezt remélik, azok nagyon nem értik a Kreml működését. Putyi KGBs volt, a legkeményebb fajtából. Nem lepődnék meg, ha aki beszól neki, Hodorkovszki sorsára jutna.

Ha az elit kozott felborul az egyensúly(kiesik a bevétel) abbol még problémák lehetnek, fejfájást okozhatnak Putyinnak. Nem írtam , hogy sikerul, csak mi a cél!