[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 351
34 074
113
Nem, az ukránok hajtottak végre lesállást, és kaptak egy puskagránátot maguk elé mikor rámozogtak a járművekre.
Ja, ez van írva; de nem vagyok benne biztos, hogy valóban ez is történt. Én még olyat nem nagyon láttam, hogy furgonokkal közelíti meg egyik fél a másikat közelre és az út közepén lesállásozik az erdőn-mezőn ellenségre.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 404
27 938
113
day-59-fullmap.png
azért érdekes mert kezd hasonlítani (és lehet ez a cél ??) az ukrán etnikai térképre https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Ukraine#/media/File:Ethnicukrainian2001.PNG

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 100
50 398
113
Ja, ez van írva; de nem vagyok benne biztos, hogy valóban ez is történt. Én még olyat nem nagyon láttam, hogy furgonokkal közelíti meg egyik fél a másikat közelre és az út közepén lesállásozik az erdőn-mezőn ellenségre.
Furgonnal mentek az ukránok, rajtuk ütöttek, elhagyták a járműveket, majd elkezdtek visszaaraszolni azokhoz, mert esetleg úgy érezték, megtehetik. És mert ha nem húzzák el a csíkot rövid úton, akkor ott halnak meg…
Hm?

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 234
27 117
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 005
13 165
113
Nem láttam, hogy volt hozzá szöveg, csak az alapján mondtam amit láttam.
Rosszul érted. Az történt, hogy:
1. Orosz rendszámú, fehér szalagos járművek haladtak valahonnan valahova, alacsonyabb intenzitású de nem biztonságos területen (ezért civil járművekkel, de mégis konvojban)
2. Az ukránok beszivárogtak, felállítottak egy lesállást
3. Megállították a konvojt, valószínűleg voltak biztosító járművek amiket erősebb tűz alá vettek, a kisteherautó viszonylag sértetlen
4. Az oroszok rendesen reagáltak, tűzzel lefogták a támadókat ezért el tudták hagyni az autókat (ami ilyenkor indokolt és bevett dolog) és próbálnak elszakadni és bejutni a távolabb látható erdőbe
5. Elszakadás közben az ukránok utánuk mentek (nem olyan közelről volt indítva az a lesállás mint ahonnan a videó indul), már a járművekre felzárkózás közben indul a felvétel (látszik a legelején, hogy a járműátvizsgálást már végeznék középen), a videós biztosít amíg a társai mozognak
Szerintem.

• Tetszik
Reactions: cirqle

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 574
18 990
113
Mivel lőtték?
Tocska?

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 781
18 063
113
Szombat óta 74 oldalt kellene végigolvasnom. Történt valami említésre méltó, vagy
  • megint ment az autóskártyás-propipöcsmérés ékezetek nélkül
  • azóta megfagytak az oroszok és csődbe mentek
  • a bociszem és a tejfölfej tovább hakniznak
  • ki lett tiltva mindkét oldal propaganda-hadosztálya?

Vagy inkább megvárjam Nyugger kolléga - köszönöm a rengeteg beletett időt és energiát - összefoglalóját?

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 881
11 016
113
Szombat óta 74 oldalt kellene végigolvasnom. Történt valami említésre méltó, vagy

Vagy inkább megvárjam Nyugger kolléga - köszönöm a rengeteg beletett időt és energiát - összefoglalóját?
Gyakorlatilag semmi. Itt-ott lőttek egynéhányat.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113

Semmi. Most nincs látványos rész. Erőgyűjtés, felvonulás.

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 947
17 231
113

Nem löttél nagyon mellé! :)

• Tetszik
Reactions: Xtreeem

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 356
11 296
113

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 014
62 260
113

Várd meg ifjú nyuggert.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
8 257
53 370
113
Az Ukrzaliznitsa jelentései szerint az ukrán vasúti vontatási alállomásokra tett megerősített orosz rakétacsapások térképe.

A térképen a fő villamosított vágányok láthatók

Tájékoztatásul:
vontatási alállomások biztosítják a villamos energiát a vasút mentén lévő távvezetékeknek