[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
438
2 338
93
Nálad van lista?
Akkor?
Érvelni kellene. Hetvennyolc nap eseményei igazolják állításod? Vagy most fogják felszívni magukat?
Demilitarizálódik ukrajna?
Igen, már a benzinkútról rángatják be az embereket katonának. Lassan már az USA is ellőtte a páncéltörő fegyvereinek harmadát Ukrajnában, így járulékos előnyként még a nyugat is veszélyesen demilitarizálja magát.
Ez egy érv.
Az baromira nem, hogy 78 nap. Mert ahhoz tudni kéne, mi a cél, és a terv...
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 428
3 641
113
Miután még mindig nem mutatta be senki az orosz vezérkar terveit, így az, hogy mik voltak a meghatározott célok se tudhatjuk.
Az, hogy a nyugati propagandagépezet mindenféléket belelát a dolgokba, még nem orosz témákról van szó.

Viszont a dolog amire felhívnám a figyelmet a következő: Az orosz állam NEM RENDELT EL mozgósítást, tehát feltételezhető, hogy még mindig biztosak benne, hogy a kezdeti célok elérhetők a rendelkezésre álló erőkkel.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
14 532
30 187
113
a mozgósítás se old meg önmagában semmit
a megoldás az, ha a kitűzünk egy elérhető célt, és ehhez hozzárendeljük az ahhoz szükséges erőforrásokat
a jelenleg kitűzött cél dél megtartása és donbasz elfoglalása majd ezen a ponton a konfliktus befagyasztása, az ehhez hozzárendelt erőforrás az ismert, három hónapja még kétszázezres haderő, ill. ami azóta abból megmaradt
ezzel két baj van
az egyik hogy ehhez a célhoz is kevés az erőforrás mert - bár februárban még elég lett volna - de kijevnél a fele le lett amortizálva
a másik, hogy a cél se elérhető, mert ha mégis sikerülne elfoglalni a donbaszt az ukrán hadsereg napról napra erősödve nyugati technikával nyugati parancsnoksággal nem az ukrán hanem a nyugati érdekeket képviselve nem fog belemenni a befagyasztásba, harcolni fognak az utolsó ukránig, aki három javelinnel négy nlawwal a két kezében két m777-en lovagolva fog elesni, de addigra pont eléri a többször kimondott usa célt, az orosz haderő meggyengítését
összefoglalva, a mozgósításnak is csak akkor van értelme ha azzal akkora haderő - és nem egy újabb 1-200 ezres - áll fel amivel tényleg reális cél egész ukrajna felszabadítása, denacifikálása demilitarizálása angolszásztalanítása majd a kivonulás átadva a helyet egy civilizált ukrán kormányzatnak
Tényleg nem látok a jövőbe. Kíváncsian várom ÉN is hogy mi lesz belőle.

Mikor nekem feltették privátban máshol a kérdést, hogy SZERINTEM mi a valós orosz cél, én azt mondtam ott akkor pár napja/egy hete egy külföldi országban, hogy elhúzni a konfliktust, lehetőleg gazdasági - és ennek folyományaként - belpolitikai és szövetségi problémákat okozva a velük ellenséges nyugati országokban, előidézve ott komoly paradigmaváltást.

A helyzet az, hogy a valós célok szerintem kb. ezek, nem is katonai célok főleg amiért még most is harcolnak.

A katonai célok meg főleg a tengerparti rész, és a két keleti megye/Krím biztosítása volt. Az van, hogy ez meg is volt nekik kb. az első héten. Ha elmennek és valahogy idővel behúzzák esetleg Ogyesszát is, egy a tengerpartjaitól és nehéziparától, nyersanyag és energia forrásaitól elzárt rommá lőtt belpolitikailag is romhalmaz vállalhatatlan maradék Ukrajnát fog odaadni a nyugatnak. Egy trójai falovat, amely életképtelen, és arrogánsan követelni fogja a havi néhány milliárd dollárt mint egy pénztemető, kb. az idők végezetéig!

Jöhet a sikítás...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
5 425
15 905
113
Talán nem véletlen, hogy amikor a hírciklusban épp valami ukránok által elkövetett “véletlen” belövésről van szó, amiben civilek haltak meg, hirtelen előkerül egy két hónapos (mellesleg tűéles, stb) videó orosz katonákról, amin ukrán civileket lőnek le, vélhetően azért mert gonosz orkok és épp odaszólt nekik Szauron, hogy az ukrán civil csak hátbalőve jó, satöbbi.
A videó egyébként kijev környékinek van aposztrofálva, tehát még csak nem is a most ukrán kézre került településekről származik.
Miről tudjuk, hogy orosz katonák? Ez egy összevágot semmi.
Na már Nógrádi Gyuri bácsi is felismerte az alapvető összefüggéseket. Csak a degeneráltak meg a fizetett propiprolik akik ezt tagadják.
:D
Nógrádi bá átlát a szitán.
Orosz katona holtteste repult fel a haztetore egy talalat okan. Nem mindennapi latvany.
Meg akarta lesni a "mamuskát"? Vagy be akart törni? Az ukránok így tálalnák.
Egy érdekes cikket találtam, lehet volt már itt szó róla.


Fél éven belül meg akarják oldani ha jól értem nyugati cégekkel Ukrajnában a lőszergyártást.

1, A 100-152 mm kaliber nekem azt mondja, hogy a most kapott 155-ös nehéztüzérséghez ő nem gyárthat hozzá való lőszert, azt hosszútávon is legyen szíves külföldről behozni.

2, Lőpor gyártásról nem tesznek említést, vagyis elképzelhető, hogy a mostani barátaik szeretnék ezzel is ellátni (hosszú távon) Határvidéket.

Már nagyon régen volt szó erről, természetesen régi vágyuk. Viszont a felfokozott háborús hangulatban ez esélyesebbnek tűnik. Mivel a volt VSZ országok most roham tempóban szabadulnak meg a 152-es tarackoktól, ezért magam részéről azon sem lepődnék meg, ha olyan országok, mint például Csehország próbálná meg a számára hamarosan nem szükséges kaliberek gyártását áttelepíteni. (Tárgyalnak új gyártású DANA vásárlásáról is a régiek odaadása után, logikus lépés lenne lőszergyártást is ígérni melléjük és így megpróbálni beelőzni fontosságban a vontatott amcsi lövegeket és francia meg német önjáró riválisokat. Még ha én túl kockázatosnak is gondolnék egy ilyen üzletet.)
Fél év múlva már felesleges lesz.
Csak én nem találom az oldalon a videót?
A legelső kép az.
Ezt úgy hívják, hogy hiány lesz gázból. Azért mert a hulye libernyák fizetett újságíró így találja, azt, hogy télen vagy nem lesz elég gaz fűtésre vagy akkor a nagy gaz igényű gyárakat le kell állítani elég vicces. Télen megnézem a németek fejet, hogy mennyire örülnek az orosz gaz függőségtol való megszabadul ásnak.:) Na és a ne fürdé le , nem mosd ki a ruhát mozgalom sikerére is kiváncsi leszek. Vagy lehet össze kapcsolják azzal a libernyakok, hogy tényésszél Tetűt a fejedén és egyből meg van a napi fehérje kalóriád is környezet védelmi új program jukkal.;)
A tetűhinta már az ókorban is "divat" volt egyes szubkultúrákban.
Ez oké, de egy akkora földkupacra mi az istennek visznek 30 db-t bármilyen drónból?
Vigyenek 10 kicsit, 5-öt használnak, többi tartalék. Meg mondjuk 2 nagyot, amivel magasból figyelnek. De 30?
Komoly légvédelme lehet a szigetnek.
Ez a Kigyo sziget lassan olyan misztikus hogy Dr.Moreau szigete elbujhat mellette...

"A Kígyó-sziget elfoglalására irányuló műveletet az ukrán fegyveres erők vezérkarának külföldi tanácsadói dolgozták ki."


Kijevnek a Kígyósziget visszafoglalására tett kísérletei nem a május 9-i „leküzdés” igényével függnek össze, hanem Odessza feloldásával, ahol most a Nyugat számára oly szükséges ukrán búza és egyéb mezőgazdasági termények készletei koncentrálódnak. Ezt a véleményt katonai szakértők fejezik ki.

A rendelkezésre álló, többek között az ukrán vezérkartól származó információk szerint a Zmeiny-szigeti hadműveletet Zelenszkij személyes utasítására, nyugati tanácsadók bevonásával dolgozták ki. Ott elvileg névleges volt az ukrán fegyveres erők vezérkarának részvétele, mindent a külföldiek döntöttek el. Emellett azt állítják, hogy magát a hadműveletet az Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából származó két magas rangú tiszt felügyelte, akik részt vettek a partraszállás első hullámában. Legalábbis a források ezt állítják.

A hadművelet feladata a sziget elfoglalása volt Odessza ezt követő feloldásával, hogy onnan kivonják az ukrán búzakészleteket. Közvetve ezt erősíti meg az Európai Tanács vezetőjének, Charles Michelnek a közelmúltban tett odesszai látogatása is, aki aktívan támogatja Európa gabonaellátását. Zelenskynek és csapatának 40%-ig vissza kell állnia a búza eladásából, ezért ők is a blokkolás feloldását szorgalmazzák.

Ellenőrizetlen információk szerint amerikai és brit tisztek tűntek el a Serpentine első leszállásakor, és még nem találták meg őket. Ezt követően támadásokat hajtottak végre, hogy legalább holttestüket megtalálják. Feltételezik, hogy mindkét NATO-tag egyszerűen orosz csapatok fogságába kerülhet. De még egyszer megismételjük, az információ nem igazolt, bár teljesen valós, és megmagyarázza a későbbi öngyilkos merényleteket a szigeten.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Ukrán Fegyveres Erők május 7-től elveszítették az Ukrán Fegyveres Erők 4 repülőgépét, 4 helikoptert, ezek közül hármat leszálló csapatokkal a fedélzetén, három leszálló „Centaur” rohamhajót kétéltűvel. támadás a fedélzeten a Zmeiny-szigeten. 30 drón, ebből kilenc Bayraktar TB2 támadó drón. A szigeten 27 ukrán ejtőernyős holtteste található.

Forras: Topwar

Sajat kerdesem: Azt vagom hogy majus 9-i unnepi fricska/meglepi lett volna ha ukrik behuzzak. Es ehhez nem sajnaltak penz, paripat, fegyvert es eletek tucatjait. Ha igy lett volna mar oda terveznek az Eurovizios dalfesztivalt. De akkor ki uralja most a szigetet? Kinek van rajta elo szemelyzete?
Az oroszok szerintem telepítenek oda rakétás tüzérséget, hogy ellenőrizni tudják Odesszát és a környező tengert. Így csak Moldován/Románián keresztül tud kereskedni.
Nincs betilva több ellenzéki párt Ukrajnában?
De demagog vagy!
Nem baj! Holnap péntek! És ha péntek akkor orosz államcsőd! :D:D:D
Ráadásul 13.-a de Puttyer 666x6ost dobott, így kétszer jön, és 19 húzhat egy lapot.
A „Rostec” állami vállalat „Uralvagonzavod” konszernje közzétett egy videót a „Spits” irányított harci modul tömeggyártásáról a „Burevestnik” Központi Kutatóintézetben.
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/7073
Nocsak, távirányítású torony? Btrre Bnpre?
Szerintem hihetetlenül nagy lángelme vagyok.

Arra jutottam, hogy ha a magyar kormány nagyot akarna villantani, akkor felajánlhatnánk az oroszoknak is és az ukránoknak is, hogy a hadifogjaikat Magyarországon mi őrizzük.

Ez jó lenne mindkét félnek, egyrészt nem kellene a fogjokat ellátni, őrizni, másrészt az oroszok mindig azt mondják (nem alaptalanul), hogy az ukránok szörnyen bánnak a fogjokkal (kínzások, megalázás, rossz ellátás, ... - és ezek még a jobb esetek), az ukránok meg az oroszokat vádolják, ...
Magyarországon (mint kvázi semleges országon, akik NATO tagok, de nem küldtek fegyvert Ukrajnának) mindkét fél hadifogjai megfelelő orvosi ellátást kapnának, megfelelő élelmet, rehabilitációt, TV-t, Internetet, sport lehetőséget, a rokonaik akár meg is látogathatnák őket, ...

Ha átvennénk a fogjokat, abból hatalmas politikai tőkét kovácsolhatnánk.
 • Minden média minket dicsérne.
 • Zelenszkij minden héten hálásan megköszönné, hogy jól vannak a fogságba esett ukrán harcosok nálunk.
 • Putyin minden héten méltatna minket.
 • Innentől kezdve bármilyen szankciót megvétózhatnánk, hiszen nálunk többet senki nem tett a békéért.

Sőt anyagi tőkét is kovácsolhatnánk, mert
 • Kérhetnénk pénzt az ENSZ-től, a Vörös Kereszttől, sőt talán még az EU-tól is (bár bennük nem hiszek).
 • Rendezhetnénk segélykoncertet a hadifogjok javára.
 • Sőt akár még barátságos orosz-ukrán focimeccset is (a bevétel a hadifogjoknak).

A végén még Orbán Viktor béke Nóbel díjat kapna, sőt ha látnák az orosz és ukrán harcosok, hogy a hadifogjoknak Magyarországon milyen jó dolguk van, tömegével adnák meg magukat (ezzel is közelebb hozva a békét)!
A magyar börtönök tele vannak. A BV nem tudná kezelni. Internálni lehetne őket csak. De minek keresnénk a bajt?
Tudja valaki, hogy az Admiral Makarov-ról kiderült-e már bármi kézzelfogható konkrétum?
Szeli a habokat, kutya baja.
"Nem elég az ukránoknak a saját baja, a U2 még odament koncerttel gyötörni őket." :D
71PmdfXfEyL._SS500_.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 055
44 422
113
Nem tudom, de a technika színvonala gyalázat! Múzeumi darabok!
Az indexen meg a 134 eves Maxim geppuskat ajnarozzak. A Boforsot meg lattuk tegnap. Fogytan van minden szep lassan, kozel harom honapja van haboru egy olyan orszagban ami a Szu loszer/fegyver lerakata volt anno, es amelyik 8 eve haborura keszul.
Csak kerdezem Europaban melyik allam birna ki eddig tartalekokkal?
Osszel mar gazpalackok fognak repkedni mint Sziriaban anno...
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 428
3 641
113
Igazad lehet. Az ukrán hadijelentések MIND a színtiszta igazság. Emiatt aztán egyértelmű, hogy nyerésre állnak.
A térképet nézd. A hadijelentések képi bizonyíték nélkül nem számítanak. Képi bizonyítékkal már inkább.
Na most, ha a térkép és a képi bizonyítékok alapján az oroszok március végén felültek a szopórollerre és azóta rajta ülnek, akkor mi van?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 206
12 068
113
Amúgy ez az egész azért mókás, mert két lehetőség van:
1, Putyin tényleg olyan egyszemélyi diktátor mint Sztálin, vagy Hruscsov volt, na most ott azért nincs belpolitikai kockázat, mert ugye Szerjózsa megkapja a behívót azt megy. Vagy a frontra, vagy ha nagyon pattog, akkor a temetőbe/Szibériába titánt bányászni.
2, Nincs ilyen egyszemélyi diktatúra. Ez esetben lehetne belpolitikai kockázat, de nem egy személyben Putyin dönt, így a hadvezetés megítélése szerint nincs rá szükség.
1.

A wagnereseknek eléggé különbözik a véleményük.
Az értékrend és módszerek alapján egyértelműen nácik az oroszok
Pont.
Azért, mert szimbolumokban nem jelenik meg, annak az az oka, hogy történelmi okokból inkább a sarló kalapács a kedvesebb számukra.

Ettől még ugyanolyanok, mint más gonosztevők, kommunisták, nácik, rasszisták, stb.

Nincs különbség.

Itt a politikai vezetésre gondolok és nem az orosz népre.
 
 • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
438
2 338
93
Na most, ha a térkép és a képi bizonyítékok alapján az oroszok március végén felültek a szopórollerre és azóta rajta ülnek, akkor mi van?
1918-ban a Német Császárság erői hatalmas offenzívát indítottak a nyugati fronton. A támadás több kilométerrel vetette vissza az Antant csapatokat.
A vége ismert.
A térkép, és a hadijelentések együtt erős bizonyíték arra, hogy ahol nincsenek orosz erők, ott vannak ukrán erők.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
14 532
30 187
113
Az indexen meg a 134 eves Maxim geppuskat ajnarozzak. A Boforsot meg lattuk tegnap. Fogytan van minden szep lassan, kozel harom honapja van haboru egy olyan orszagban ami a Szu loszer/fegyver lerakata volt anno, es amelyik 8 eve haborura keszul.
Csak kerdezem Europaban melyik allam birna ki eddig tartalekokkal?
Osszel mar gazpalackok fognak repkedni mint Sziriaban anno...
Mikor olvastam a cikket ma reggel, pont ugyan ezt láttam bele én is.

Az Ukrán Maxim az új csodafegyver, jobb mint a PKM...

Nincs mit ehhez tovább hozzáfűzni, elmondtál mindent.
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
80
394
53
Baszki ezek olvassák Wilsont (bocs!), és tényleg nekiálltak nemzetek "csinálni" magukból.
Te jó ég!:eek::D
"Van például egy ilyen történész Ukrajnában, Valerij Bebik (és nem ő az egyetlen). Azt állítja, hogy Konstantinápoly a mai Szevasztopol területén lévő Herszonészosz kolóniája volt, és hogy a szkíták őse egy krími őslakos, Héraklész, akinek gyökerei a Dnyeperben lévő Horticza szigetéről származnak"
Elvileg 2020-ban visszavonták a tankönyvet: https://amplifyukraine.eu/this-is-w...y-nebenzia-at-a-security-c-zn-ua-зеркало-н-3/
 
 • Tetszik
Reactions: antigonosz

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
1 096
4 218
113
a mozgósítás se old meg önmagában semmit
a megoldás az, ha a kitűzünk egy elérhető célt, és ehhez hozzárendeljük az ahhoz szükséges erőforrásokat
a jelenleg kitűzött cél dél megtartása és donbasz elfoglalása majd ezen a ponton a konfliktus befagyasztása, az ehhez hozzárendelt erőforrás az ismert, három hónapja még kétszázezres haderő, ill. ami azóta abból megmaradt
ezzel két baj van
az egyik hogy ehhez a célhoz is kevés az erőforrás mert - bár februárban még elég lett volna - de kijevnél a fele le lett amortizálva
a másik, hogy a cél se elérhető, mert ha mégis sikerülne elfoglalni a donbaszt az ukrán hadsereg napról napra erősödve nyugati technikával nyugati parancsnoksággal nem az ukrán hanem a nyugati érdekeket képviselve nem fog belemenni a befagyasztásba, harcolni fognak az utolsó ukránig, aki három javelinnel négy nlawwal a két kezében két m777-en lovagolva fog elesni, de addigra pont eléri a többször kimondott usa célt, az orosz haderő meggyengítését
összefoglalva, a mozgósításnak is csak akkor van értelme ha azzal akkora haderő - és nem egy újabb 1-200 ezres - áll fel amivel tényleg reális cél egész ukrajna felszabadítása, denacifikálása demilitarizálása angolszásztalanítása majd a kivonulás átadva a helyet egy civilizált ukrán kormányzatnak
Azért azt se feledjük, hogy az ukrán veszteségek brutálisak. Már nincsenek tömegesen videók, kampányok sláva ukraineval, magyarán a nagy nekibuzdulás hulláma lecsengett.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
14 532
30 187
113
A térképet nézd. A hadijelentések képi bizonyíték nélkül nem számítanak. Képi bizonyítékkal már inkább.
Na most, ha a térkép és a képi bizonyítékok alapján az oroszok március végén felültek a szopórollerre és azóta rajta ülnek, akkor mi van?
Azovos könyörgés fotóriport keretében az életmentő TELEPORTÉRT, de csak nem jön... Ez pont nem látszik igazán a térképen, de azért akár lényeges is lehet.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 214
10 857
113
Adrien Bocquet a francia haditengerészet különleges erőinél szolgált, felcser kiképzést is kapott, majd úgy döntött, hogy Ukrajnába megy önkénteskedni (ott már nem harcolt, csak sebesülteket látott el). Néhány hét után megundorodva tért vissza. A francia BFMTV-nek számolt be az ukránok által elkövetett háborús bűnökről.
"Itt van több tucatnyi videó a telefonomon az ukránok által elkövetett atrocitásokról. Vagy saját felvétel, vagy másoktól kaptam, mert büszkén osztogatták egymás között. Van köztük olyan, ahol a magukat megadó, hátrakötözött kezű orosz katonákat lövik agyon. Van, ahol civil furgonokban hoznak orosz foglyokat, és mikor kiszállítják őket, mindegyiket térden lövik kivétel nélkül. Azok közül, amelyikről kiderül, hogy tiszt volt, minden másodikat fejbe is. Bucsától nyugatra mi is megpróbáltuk volna ellátni az orosz sebesülteket. Az ukránok megtiltották, azt mondták, hogy erre nem lesz szükség. Amikor még egyszer rákérdeztünk, válaszukat azzal nyomatékosították, hogy előttünk ölték meg őket."
Szintem ez az első alkalom, hogy a francia fősodratú médiában beszámoltak az ukrán háborús bűnökről. Ideje volt, így három hónap után...

(Gerilla)