Szerintem hihetetlenül nagy lángelme vagyok.
Arra jutottam, hogy ha a magyar kormány nagyot akarna villantani, akkor felajánlhatnánk az oroszoknak is és az ukránoknak is, hogy a hadifogjaikat Magyarországon mi őrizzük.
Ez jó lenne mindkét félnek, egyrészt nem kellene a fogjokat ellátni, őrizni, másrészt az oroszok mindig azt mondják (nem alaptalanul), hogy az ukránok szörnyen bánnak a fogjokkal (kínzások, megalázás, rossz ellátás, ... - és ezek még a jobb esetek), az ukránok meg az oroszokat vádolják, ...
Magyarországon (mint kvázi semleges országon, akik NATO tagok, de nem küldtek fegyvert Ukrajnának) mindkét fél hadifogjai megfelelő orvosi ellátást kapnának, megfelelő élelmet, rehabilitációt, TV-t, Internetet, sport lehetőséget, a rokonaik akár meg is látogathatnák őket, ...
Ha átvennénk a fogjokat, abból hatalmas politikai tőkét kovácsolhatnánk.
- Minden média minket dicsérne.
- Zelenszkij minden héten hálásan megköszönné, hogy jól vannak a fogságba esett ukrán harcosok nálunk.
- Putyin minden héten méltatna minket.
- Innentől kezdve bármilyen szankciót megvétózhatnánk, hiszen nálunk többet senki nem tett a békéért.
Sőt anyagi tőkét is kovácsolhatnánk, mert
- Kérhetnénk pénzt az ENSZ-től, a Vörös Kereszttől, sőt talán még az EU-tól is (bár bennük nem hiszek).
- Rendezhetnénk segélykoncertet a hadifogjok javára.
- Sőt akár még barátságos orosz-ukrán focimeccset is (a bevétel a hadifogjoknak).
A végén még Orbán Viktor béke Nóbel díjat kapna, sőt ha látnák az orosz és ukrán harcosok, hogy a hadifogjoknak Magyarországon milyen jó dolguk van, tömegével adnák meg magukat (ezzel is közelebb hozva a békét)!