neked is ajánlom akkor hogy keress már rá egy hadműveleti térképre és nézd meg, az állást ,hogy ki van kinek az országában,ki kényszerül védekező harcra
Az ukránok védekező háborút folytatnak, az oroszok hódítás céljával mentek oda.
Ezen a hadműveleti térképen mutass már olyan helyet nekem az elmúlt hónapból, ahol az oroszok érdemi haladást (értsd: stratégiailag vagy legalább hadműveleti szempontból értékes település, terület) értek el.
és még sorolhatnám, .. de az hohol fanklubnak ez úgysem fog átmenni,mert állandóan győzelmet vizionáltok már egy kilőtt GAZ-66-látványától is (persze neked a katonatisztnek ezt nem kell magyarázni,vagy igen ?? )
Egy gaz 66 roncsa, ja. Képi bizonyítékok alapján jó lesz az kb három komplett páncélos hadosztály teljes gépparkjának is.
a győzelmi esélye természetesen megvan az ukrán félnek is ,hiszen két főszereplős a játszma ( illetve az ukránok mögött álló kibiceket tekintve több szereplős),csak még nagyon korai erről beszélni,meg totál felesleges is
Ja, most már korai erről beszélni, meg felesleges? Pedig én úgy emlékszem, hogy ti az első hónapban nagyon be voltatok seregve, hogy az ukrán állam megy a levesbe. Aztán már csak a kelet meg déli part, aztán ilyen-olyan óriáskatlan a dnyepertől keletre (lol az első 3 hétben még én is elhittem hogy ilyenre képesek lennének) most meg ott tartunk, hogy esetleg, és nagyon is csak
esetleg az oroszok szürreális veszteség mellett képesek egy Szeverodonyeck-Liszicsanszk katlanra, és aztán elfogy a kraft.
A nyugati segítség miatt meg nem tudom miért sír ennyire a szátok. Gondlom az orosz területről átlövő tüzérségért, meg a vicc ,,köztársaságok" széttaposása előtt gyorsan bedobott orosz zászlóaljakért 14-15-ben nem sírtatok.
nevezhető-e katonai értelemben egy ország győztesnek,ha egy háborúban elveszíti területének jelentős részét ?
Mi az orosz hadsereg politika által kijelölt célja? Ukrajna megszállása, hadseregének megsemmisítése vagy lefegyverzése, döntéshozatal lefejezése és bábállam felállítása Kijevben. Bukó. Utólagos cél donbassz elfoglalása? Eddig nagyon úgy néz ki ez is bukó. Kijelentett politikai cél még dél ukrajna behúzása - ez nagyon úgy néz ki, hogy megint bukó.
Mi az ukrán hadsereg célja? A független ukrán állam jelenlegi formájában való megőrzése, területi integritásának védelme. Most már biztos, hogy Ukrajna állam jelenlegi formájában megmarad. A pontos területe a háború után válik véglegessé. A leglényegesebb feladatát az ukrán hadsereg elvégezte.
Egy nagyon hasonló dolog ment le a finn orosz háborúban. Persze lehet recsizni, hogy az oroszok azt a háborút megnyerték - csak a területi nyereségeik a veszteségeikkel semmilyen szinten nem voltak egyensúlyban, a hülye is látta hogy az egész országot akarták.
Na meg azt is meg lehet nézni, hogy milyen finnországban élni, meg milyen az oroszok által einstantolt Viborgban.
és ,ez nem orosz szimpátia a részemről
Nem a f@szt nem.