Ma volt szó ismét atgmekről és hogy stugna-ps felvételekről látni a legtöbb videót.
Ez már korábban is szembeötlő volt.
Gyakorlatilag a kilőtt páncélos videók nagyrészén stugna visz be találatot.
Ukrán részről a megosztott videók alapján a leghatékonyabb tankelhárító fegyver.
Értem én azt is ,hogy márcsak a tömege miatt sem annyira mobil, mint nyugati társaik, illetve más jellemzőkkel bír.. de ez másodlagos, az elsődleges a harctéri hatékonyság. Ott pedig a stugna magasan a többi felett áll... (gyakorlatilag a nyugati adófizetők pénzét elfújta a szél)
De az is világos, hogy a minden bizonnyal a stugna is brutálisan túlárazott (az állam mindent elbír felkiáltással - nekem annó állami cégnél ezt mondták), de mégis megáll 20e dollárból a net szerint. Óriási a kontraszt a 200e dolláros Javelinnel. Még a minden bizonnyal államot lehúzós ukrajna szintű korrupcióval megtámogatott árazással is tizedéből hatékonyabbak az ukránok.
Szóval ez szerintem elég szembeötlő, gyakorlatban is alátámasztható, hogy nem minden esetben old meg mindent az amerikai fegyverkezés brutális költségvetése.
A helyi oligarchák zsebét viszont biztosan kitömi (tudom, ezt amerilak szakzsargonban filantróp milliárdosnak hívják).
És van egy tippem, hogy a mindenható nehéz harckocsiknál és ho-tech usa légierőnél is beleszaladnának egy-egy hasonló pofonba..