"Seth Harp (oroszbarátsággal nem vádolható) amerikai haditudósító és iraki veterán érdekes dolgokat tett közzé a külföldi önkéntesek ukrajnai sorsáról:
"A halottak és a sérültek hiábavalóak, abszolút káosz itt az egész. 2 órás tűzharcot vívtunk, aztán kiderül, hogy az ukrán különleges erők ellen... hihetetlen, mi megy itt. Ha nem XXX-ért csinálnám, ennek a nevetséges felfordulásnak a közelében sem lennék. Voltam már mindenhol az országban, és azt mondom, hogy képtelenség, hogy az ukránok nyerjenek, ha így folytatják tovább. Totális pazarlás!
A média csak egyoldalú híreket közöl. Én itt vagyok. Látom a valóságot. Hidakat robbantanak fel, amíg saját csapatok még a másik parton vannak, nincs kommunikáció az alakulatok között, állandó a baráti tűz. Egy brit SAS (különleges erők) mesterlövészt egy ukrán BTR harcjármű semmisített meg, amikor el akarta foglalni a lőállását. Csak mert senki nem jelentette, hogy épp odamegy.
Azt mondják, van tűztámogatásunk, erre leadnak három lövést egy aknavetővel egész nap. Kezébe nyomnak egy srácnak, aki még soha nem használt ilyet, egy automata gránátvetőt, majd azt mondják, ő fogja a fedezőtüzet adni 1200 méterről éjszaka. Ilyen szart ki se tudnék találni. Ez egy kibaszott szartömeg.
Az ukránok bátrak, ezt el tudom mondani. A többivel kapcsolatban csak a fejemet tudom ingatni. Az emberek a semmiért halnak meg itt."
Az szép, hogy miután évekig kiképzett az SAS, a saját bajtársad lő szitává, mert Grisa a toronyban meg sem próbál meggyőződni, hogy ki is lehetsz..."