[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 047
3 855
113
Tudtommal fel van töltvegázzal, csak ki kell-ene nyitni a csapot...
ez a februári állapot volt
március elsején kirúgták az összes dolgozót, lehet hogy a cső német vége már belerohadt a tengerbe
a túloldalról meg a putyónak volt valahol egy mondata arról, hogy az ebbe a csőbe szánt kapacitásokat átirányították az orosz belföldi felhasználás felé, tehát ha holnap a németek feltennék a kezüket hogy mégiscsak elindítanák és nem is lenne szétrohadva a német vége az egésznek, akkor is idő lenne amíg az orosz fél gázt tudna oda irányítani
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
1 485
6 188
113
Nem akarom elkeseríteni az ukrán fanokat, de nem sokáig élvezhetik a nyugat támogatását. Mert a nyugatnak rövidesen nagyobb gondja is kisebb lesz annál mint, hogy az ukrikat segítse. Pl a saját országában kell leverni a zendüléseket, demonstrációkat, fosztogatásokat. C'est la vie.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
5 434
9 131
113
Nem akarom elkeseríteni az ukrán fanokat, de nem sokáig élvezhetik a nyugat támogatását. Mert a nyugatnak rövidesen nagyobb gondja is kisebb lesz annál mint, hogy az ukrikat segítse. Pl a saját országában kell leverni a zendüléseket, demonstrációkat, fosztogatásokat. C'est la vie.
*kisebb gondja is nagyobb lesz
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 369
11 522
113
Kis fun:
Egy halálra ítélt brit zsoldos énekli az orosz himnuszt
Kár érte? Nem, nem sajnálatos - ez egy profi zsoldos, aki pontosan tudta, mi vár rá, amikor Szíriába és Ukrajnába ment harcolni. Ez nem egy random TikTok-hype-zabáló, bár ebben az esetben igyekszik véletlenszerű embernek tettetni magát.
Video: https://t.me/intelslava/33156 (Utólag nézem, csak telegram applikációval lehet megnézni, mert túl hosszú :( )
--
Beszarok :D
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
3 325
21 568
113
Új videó a Nikolaev elleni támadásokról.
A hírek szerint a rakétatámadás célpontja a Nikolaev Hajóépítő Intézet hadteste volt, amelyet az Ukrán Nemzeti Gárda katonai bázisává alakítottak át.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 541
7 850
113

BRITISH “VOLUNTEER” PAUL UREY DIED IN CUSTODY IN DPR: HIS STORY, FRIENDS AND SECRETS​


Paul Urey was detained on April 25, 2022 by the Russian Armed Forces at a checkpoint in Zaporozhye together with another British citizen a 22-years-old driver Dylan Healy. According to their claims, they worked in contact with the humanitarian mission and were engaged in the evacuation of a woman and children from the territory of hostilities. That’s why they allegedly attempted to reach the areas under Russian control.

During the arrest, photographs of explosion sites and other objects related to military operations were found in Paul Urey’s phone. All these facts indicate that Urey and Healy were collecting data for British intelligence. The detainees were accused of espionage.

The British Foreign Ministry did not take any active actions to release its citizens, limiting to formal statements that it would try to get some information about their condition made back in April.

https://southfront.org/british-volu...custody-in-dpr-his-story-friends-and-secrets/
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
126
642
93

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
3 325
21 568
113
Rybar
innen továbbítva Balkáni pletykacsaj
Tegnapelőtt arra voltunk kíváncsiak, hogy az albánok hogyan juttattak el páncéltörő irányított rakétákat Ukrajnába a csomagtartóban. Szlovákiában pedig ma egy még visszhangosabb leletről tárgyalnak, amely Dusan Shkondrich , a helyi bűnözői körökben jól ismert MMA-harcos, Ilja Skondrich testvérének fényűző villájában várt a rendőrségre. A Parquetár

hadművelet keretében a magyar speciális szolgálatokkal közösen tartottak házkutatást a szlovák határon túli magyar faluban . Shkondrichot azzal gyanúsítják, hogy egy kábítószer tárolásával és értékesítésével foglalkozó nemzetközi bűnözői csoporthoz tartozott. A razzia során azonban a rendfenntartókat meglepetés érte: nagyszámú lőfegyver, lőszer és robbanóanyag -

a legújabb mesterlövész puskáktól és géppuskáktól a Javelinekig. Mi volt a meglepetésük, amikor Shkondrich a kihallgatás során nem habozott elmondani ennek a nagyszerűségnek az eredetét. Csak elvette és megvette az ukránoktól a darkneten keresztül.

Számos nyugati médiajelentés szerint még nehéz katonai felszerelésekkel is kereskednek. Az európai tisztviselők, akiket Jugoszlávia keserű tapasztalatai tanítanak, jövő héten Prágában gyűlnek össze, hogy megvitassák ezt a problémát.

Nos, a NATO továbbra is bízik abban , hogy Ukrajna "garantálja a szövetségesek által szállított fegyverek biztonságát". Ó sancta simplicitas!