[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Kis fun:
Egy halálra ítélt brit zsoldos énekli az orosz himnuszt
Kár érte? Nem, nem sajnálatos - ez egy profi zsoldos, aki pontosan tudta, mi vár rá, amikor Szíriába és Ukrajnába ment harcolni. Ez nem egy random TikTok-hype-zabáló, bár ebben az esetben igyekszik véletlenszerű embernek tettetni magát.
Video: https://t.me/intelslava/33156 (Utólag nézem, csak telegram applikációval lehet megnézni, mert túl hosszú :( )
--
Beszarok :D
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 877
40 742
113
Új videó a Nikolaev elleni támadásokról.
A hírek szerint a rakétatámadás célpontja a Nikolaev Hajóépítő Intézet hadteste volt, amelyet az Ukrán Nemzeti Gárda katonai bázisává alakítottak át.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 891
11 245
113

BRITISH “VOLUNTEER” PAUL UREY DIED IN CUSTODY IN DPR: HIS STORY, FRIENDS AND SECRETS​


Paul Urey was detained on April 25, 2022 by the Russian Armed Forces at a checkpoint in Zaporozhye together with another British citizen a 22-years-old driver Dylan Healy. According to their claims, they worked in contact with the humanitarian mission and were engaged in the evacuation of a woman and children from the territory of hostilities. That’s why they allegedly attempted to reach the areas under Russian control.

During the arrest, photographs of explosion sites and other objects related to military operations were found in Paul Urey’s phone. All these facts indicate that Urey and Healy were collecting data for British intelligence. The detainees were accused of espionage.

The British Foreign Ministry did not take any active actions to release its citizens, limiting to formal statements that it would try to get some information about their condition made back in April.

https://southfront.org/british-volu...custody-in-dpr-his-story-friends-and-secrets/
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
167
1 112
93

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 877
40 742
113
Rybar
innen továbbítva Balkáni pletykacsaj
Tegnapelőtt arra voltunk kíváncsiak, hogy az albánok hogyan juttattak el páncéltörő irányított rakétákat Ukrajnába a csomagtartóban. Szlovákiában pedig ma egy még visszhangosabb leletről tárgyalnak, amely Dusan Shkondrich , a helyi bűnözői körökben jól ismert MMA-harcos, Ilja Skondrich testvérének fényűző villájában várt a rendőrségre. A Parquetár

hadművelet keretében a magyar speciális szolgálatokkal közösen tartottak házkutatást a szlovák határon túli magyar faluban . Shkondrichot azzal gyanúsítják, hogy egy kábítószer tárolásával és értékesítésével foglalkozó nemzetközi bűnözői csoporthoz tartozott. A razzia során azonban a rendfenntartókat meglepetés érte: nagyszámú lőfegyver, lőszer és robbanóanyag -

a legújabb mesterlövész puskáktól és géppuskáktól a Javelinekig. Mi volt a meglepetésük, amikor Shkondrich a kihallgatás során nem habozott elmondani ennek a nagyszerűségnek az eredetét. Csak elvette és megvette az ukránoktól a darkneten keresztül.

Számos nyugati médiajelentés szerint még nehéz katonai felszerelésekkel is kereskednek. Az európai tisztviselők, akiket Jugoszlávia keserű tapasztalatai tanítanak, jövő héten Prágában gyűlnek össze, hogy megvitassák ezt a problémát.

Nos, a NATO továbbra is bízik abban , hogy Ukrajna "garantálja a szövetségesek által szállított fegyverek biztonságát". Ó sancta simplicitas!
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113

MLRS újratöltés + szabadjára engedés
 
W

Wilson

Guest

Reznikov nyugatról érkező rakétákat vár a HIMARS számára, amelyek 300 km távolságban is célba találnak...​

2022. JÚLIUS 15., PÉNTEK, 12:56.

c288656-gettyimages-1240243042.jpg

OLEKSIY REZNIKOV, FOTÓ: GETTY IMAGES

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter abban bízik, hogy a nyugati partnerek olyan lövedékekkel látják el Ukrajnát a HIMARS rakétarendszerekhez, amelyek képesek 300 kilométeres távolságból célokat eltalálni.

Forrás : Reznikov a Financial Timesnak adott interjújában.

Szerintem ez egy lépésről lépésre haladó mozgás. Bebizonyítjuk, hogy tudjuk használni a fegyvereiket, például a Himarsokat, és pontosan eltaláljuk a célokat, és egyre több fegyvert kapunk, és nagyobb hatótávolsággal."

Részletek : A miniszter dicsérte a HIMARS rendszereket pontosságukért és hatótávjukért, és megjegyezte, hogy segítettek csökkenteni a fegyveres erők veszteségeit Donbászban.

Szerinte több rakétára és tüzérségre van szükség az ukrán csapatok bármilyen ellentámadási kísérletéhez.

"Idén év végére komoly változások fognak bekövetkezni a harctéren Ukrajna javára...

Remélem, hogy idén egy ellentámadást láthatunk, és az sikeres lesz."

 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 320
113
Ha tényleg kivégzik,akkor egyrészt beváltják az ígéretüket, másrészt erősen elmegy a kedvük a többi lelkes zsoldoskának.
Mi az, hogy ha kivégzik.
Azt jelentették be, hogy meghalt.
'Stressz' és ilyesmik miatt.... aha.

Csúnya vége lesz ennek.
Már tárgyaltuk itt többször is, hogy a Genfi egyezmény rájuk is vonatkozik.
Nem fogom újra összeollózni meg keresni sry.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 669
8 571
113
A Szmercshez is van GPS irányítású rakéta, a régi típus ~120km az újabb változatok 200km hatótávval. Használták is már a hoholok ellen.
Feltételezed... :D Ezzel csak az a baj hogy a leszállított hadianyagra nem engedélyezte a jenki a az IDDQD-t...
Lehet a végén mégis Kijevben dől el ;)
Elnézést, de meg kell zavarjam a rózsaszín álmaidat, a Szovjetek győztek Afganisztánban, ráadásul a mudzsahedek és nem a tálibok ellen. (a tálibok nyertek, de a jenkik ellen)
Vszjo bugyet harasó, ne féltsd a medvét! :D
És milyen pontos? Mennyi lőszer van hozzá? Mert egyre jobban azt látni hogy pontatlan eszközöket használnak az oroszok és ez civil életekbe kerül.

Az nem tudom mióta győzelem ha nulla eredménnyel kivonulsz.

Én is alig várom hogy a jenkibérencek elrettentő vereséget szenvedjenek! :)
(ps : a háborúk kora, a jenki háttérhatalom felemelkedésével kezdődött, te kis oktondi)
Én alapvetően nem kedvelem az amerikaiakat, csak az oroszokhoz viszonyítva jónak számítanak. Az a fajta kritikátlan seggnyalás amit az orosz oldal képvisel sose volt jellemző rám.

Tudod te is nagyon jól, hogy igazából, ukrán katonák vannak az orosz lakosság nyakán, csak régen el lett baszarintva a piros vonal...
De már püfölik őket nyugat felé az orosz katonák.
Nem akarlak elkeseríteni, de Ukrajna összes régiója a függetlenségre szavazott.