Írtam róla! Kurszkig vitték őket, és kb mindenhová jutott végig délen az orosz határ mentén. És csak gyúlik. Nyilván nem véletlenül kerültek oda.De jó, hogy beillesztetted az előző hozzászólásod!
Az én szememben a te hozzászólásaid profik. De két kérdés felmerült bennem:
"...
Mi, HTKA olvasók nem, de az USA nyilván igen, hacsak be nem vitték a szerelvényeket az Urál hegység gyomrába (nyolcvanas évekbeli szóbeszéd a környezetemben), tehát a bevetési irányokat is sejthetik, nem?
- mai napig nem tudjuk, hol az a sok fegyver, amit március óta láttunk videókon, hogy Murmanszktól Ufán, habarovszkon át Vlagyivosztokig bevagoníroztak és elindítottak nyugatra..."
"...
- És végül, a legfontossabb: Vucsics szerint az ajánlat elfogadásának alternatívája az, hogy "elszabadul a pokol". Hogy a szintén Vucsics által emlegetett világháborús hasonlattal éljek: a jelenlegi furcsa háborút felváltja egy globálissá szélesedő konfliktus. Így értelmet nyer, hogy miért hagyja a keleti EU-s országok haderejének olyatén lenullázását, hogy azok ukrajnába küldik a cuccaikat, amivel védelmi képességeik jelentősen csökkennek, így egye esetleges eszkalációt is azelőtt kell meglépni, mielőtt azok pótlása nyugati fegyverekkel megtörténne. Egyszerűen nem érkezhetnek meg a leopardok, abramsek, f35-ösök ezekbe az országokba..."
- Most az F-35-öt leszámítva, amit bevetésig lehet rejtegetni - ha van elég fedezék, s necces lehet időben és kellő távolságban felfedezni, az említett harckocsik nyugodtan megérkezhetnek, hiszen semlegesítésük nem sokkal nehezebb, mint bármely más harcjárműé.
- Pláne amíg nem ezres, "csak" több tízes, pár százas nagyságrendben érkeznek meg + elérik a hadrafoghatóságukat (személyzetek képzése), addig nem okoznak megoldhatatlan akadályt az orosz haderőnek az eddigiek alapján.
- Szerintem, laikusként.
Viszont figyeljétek az ostobenkó, pofátlan ukránokat!
Mandiner
mandiner.hu