A CSCE (kb Amerikai Helsinki Bizottság) tanácsadója.Ki ez a maszaró pali?
Z generációs mindenjogvédő, antikorrupciós, meg amit még el tudsz képzelni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A CSCE (kb Amerikai Helsinki Bizottság) tanácsadója.Ki ez a maszaró pali?
A SZOVJETUNIÓBAN ! Amit utána megörököltek a hoholok a gyártósorral együtt !
Ne okoskodj már állandóan kezd fárasztó lenni !
Ne legyél buta, mindenki ugyanúgy csinálja a világon. Vagy te a mező közepen állnál meg?A wunderwaffék mellett az az angolszászok által kiagyal új taktika az ukránoknak hogy húzódjanak erdősávokba... Az előbb lemaradt a videó ami a vízállásra vonatkozik.
Zelenszkij újabb HIMARS sorozatlövő rakétarendszereket kért az Egyesült Államoktól azoknak a pótlására, amelyeket az orosz hadsereg kilőtt. A Pentagon további négy HIMARS rendszert szállít neki.+++
Szerintem le lehet szállni erről a témáról. Közismert, hogy a harkovi harckocsigyár mennyire úttörő megoldásokkal állt elő, amiben rengeteg ukrán (nemzetiségű) is tevékenyen részt vett.A Szovjetunióban Szovjet állampolgárok voltak, de a személyi igazolványban nagyon is számon tartották, hogy ki milyen nemzetiség / etnikum ( национальность, nacionalnoszty ) tagja. Olekszandr Morozov Szovjet - Ukránként tervezte az aktuális technika és tudomány legújabb vívmányait. És Nyikoláj Popov meg Szovjet - Orosz volt, a T-80-as tökéletesítőjeként.
A normális Ukránokkal nincsen bajunk, csak az ilyen focidrukkerekből, kocsmatörténészekből, huligánokból és hasonló idiótákból álló keménymag utál minket, meg a politikusaik, azokat lehet Hoholozni, de a sima Ukránnal nincs bajunk.
Minek olvasod akkor a kommentjeimet te nagyon te ? Miért csak vihogós szmájli telik tőled ? Mással talán nem témázhatok a hadi helyzetről ? Ignorálni foglak.
nagyon kemény .... a vak szerencsén múlik, ki az aki a nap végén meleg ételt kanalaz és ki az akit pokrócban visznek el ...."A szakadék szélén" - Harc Mariupolért egy szemtanú szemével (részlet a filmből- REALDOC)
VK | VK
vk.com
Ezekről az orosz haderő által kilőtt Himarsokról , hogy hogy nincs még egy árva fénykêp és egy kósza videó felvétel sem.Gabona-megállapodás – Éhes lett a Nyugat és meghátrált
Isztambul, 2022. július 23. szombat (MB)
Rákényszerült a Nyugat, hogy visszavonja az orosz gabonaexportra és műtrágyára kivetett szankcióit, és ezzel elhárítsa a maga teremtette akadályt annak útjából, hogy hozzájusson mindahhoz, amit nem tud nélkülözni. Az isztambuli megállapodás értelmében néhány napon belül nyolcvan hajó hagyhatja el búzarakományával az ukrán kikötőket – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szombaton.
A török és ENSZ közvetítéssel született isztambuli orosz-ukrán megállapodás értelmében tengeri folyosó nyílik az odesszai, csernomorszki és juzsniji kikötőből 22 millió tonna gabona elszállításáért. Mivel az ukránok nem szedték föl a tengeri aknákat, eltávolításuk pedig hónapokba kerülne, a teherhajó forgalom biztonságát az ukrán parti őrség naszádjaival biztosítják majd a nyílt tengerig. A megállapodás 120 napra szól. Az Oroszországgal szemben elrendelt szankciókat három évre függesztették fel.
Az egyezményben foglaltak betartására orosz, ukrán, török és ENSZ képviselőkből álló koordinációs központ létesül török területen. A teherhajók nem szállíthatnak sem fegyvert, sem lőszert. Rakományukat egy Törökország által megjelölt kikötőben fogják ellenőrizni.
Elsőként az Afrikai Unió elnöke fejezte ki örömét a gabonaellátás biztosításáért. A Nemzetközi Vöröskereszt szerint a megállapodással sok ember életét mentik meg. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter üdvözölte a Nyugat döntését, hogy a szankciók feloldásával elhárítja az akadályt a gabonakivitel útjából. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök viszont tudatta, hogy a megállapodás nem jelent fegyvernyugvást. Azt mondta, a tűzszünet csak meghosszabbítaná a háborút, melynek végét csak az orosz kivonulás jelentheti.
Zelenszkij újabb HIMARS sorozatlövő rakétarendszereket kért az Egyesült Államoktól azoknak a pótlására, amelyeket az orosz hadsereg kilőtt. A Pentagon további négy HIMARS rendszert szállít neki.+++
Konfliktusok a világban és itthon | Facebook
Egy csoport ahol a háború a téma, legyen az katonai, avagy politikai.www.facebook.com
nagyon kemény .... a vak szerencsén múlik, ki az aki a nap végén meleg ételt kanalaz és ki az akit pokrócban visznek el ....
A kozvelemeny kutatasok szerint, es a kornyezetemben levok szerint, valamint szerintem is a Fico partbol kivalo Pellegrini (HLAS-SD) fogja megnyerni a kovetkezo valasztasokat, esetleg Fico tudja majd megkozeliteni. Mindket verzio jobb lenne a mostanitol, Pellegrini normalisan all a bevandorlas es az ukran helyzethez is (persze most az ellenzek oldalarol gondolom ez konnyebb), Fico meg kifejezetten ellenzi az ukranok segiteset. Meglatjuk, elobb le kene mondani a minisztereknek es uj valasztasokat kiirni. A magyar Szövetség párton belul meg annyira marjak egymast a 3 volt part tagjai, akik tovabbra is a regi partallasuk alapjan politizalnak, ahelyett, hogy tenyleg egy szovetseget alkotnanak, hogy valoszinuleg nem jutnak majd be a parlamentbe, ha nem valtoztatnak a hozzaallasukon, mert teljesen unszinpatikusak lesznek minden normalis magyar szavazonak.Köszönöm az infót! Hát ez nem volt egy stabil kormány. Először a miniszterelnök pénzügyminiszter csere most ez. Ha lesznek előre hozott választások ki fog nyerni szerinted? Egy velünk jobban szimpatizáló kormány lesz?
De mi az ami szerinted nem jó? Nem kell hozzáértőnek lenni, hogy leírd azt ami véleményed szerint nem jó.Kicsitsem hozáértőként nézve a dolgot, (ezt az utóbb elfelejtettem hozzátenni) amolyan politikus hülyitésnek elmegy a dolog de hogy ez való helyzet ben is hasonlóképp menne az már számomra kétséges. De mivel nem értek hozzá ha baromságot irtam azt is elfogadom. Te biztosan többet konyitasz hozzá, akár elemezheted is a dolgot ha van rá időd, talán nem csak én mások is tanulnak belőle.
mit vársz egy repülő tárgy lelővésénél? egy fényes pukkanás az égen és ennyi vagy a te kedvedérd szereljenek kamerát a rakéta orrába?E
Ezekről az orosz haderő által kilőtt Himarsokról , hogy hogy nincs még egy árva fénykêp és egy kósza videó felvétel sem.
E
Ezekről az orosz haderő által kilőtt Himarsokról , hogy hogy nincs még egy árva fénykêp és egy kósza videó felvétel sem.
Miért kétséges számodra, hogy a "való helyzetben is hasonlóképp menne az már számomra kétséges".Kicsitsem hozáértőként nézve a dolgot, (ezt az utóbb elfelejtettem hozzátenni) amolyan politikus hülyitésnek elmegy a dolog de hogy ez való helyzet ben is hasonlóképp menne az már számomra kétséges. De mivel nem értek hozzá ha baromságot irtam azt is elfogadom. Te biztosan többet konyitasz hozzá, akár elemezheted is a dolgot ha van rá időd, talán nem csak én mások is tanulnak belőle.
Olekszandr Morozov Szovjet - Ukránként tervezte az aktuális technika és tudomány legújabb vívmányait.
Volt a Szovjetunión belül orosz és ukrán hadsereg is? Nekem ez új. Ne költsél már az ukránok képzelt 1917-et megelőző történelme mellé már képzelt hadsereget is! Nagyon kilóg a lóláb nálad is. Már megint egy ukrán fantazmagóriás.Milyen Ukránok szerinted ? Hol gyártották szerinted a T-64-est és társait ? És ki tervezte őket ? Ajánlom a harckocsis részleget.
Nekem az a véleményem, hogy a Szovjetek minőségi, úttörő harckocsikat alkottak, 1947 - 1980 között ők diktáltak, és 1983 után ismét tartották a lépést, és csak 1993-ban estek szét, mind az Orosz, mind az Ukrán Hadsereg megsínylette a Szovjetunió szétesését.
Probaljak elkapni a himarsokat, de julius 19-en ket gepuk veszett oda a ruszkiknak , ezt az osszesitest talaltam valahol :Elobb vagy utobb valami lesz. Az ukranok szerintem kb. barminel jobban vigyaznak rajuk. Az oroszok pedig kifejezetten vadasznak ezekre es van erre felallitott egyseg is naluk, ha jol olvastam. Meglatjuk kinek sikerul jobban…
Volt chug-on egy faxa összefoglaló (az én lusta és béna fordításomban, az eredeti sokkal frappánsabb volt):
A Wunderwaffe 5 fázisa hoholfiloknál:
-Bibibi nekünk ilyenünk lesz és akkor végetek <-A10/F-16
-Bibibi lemészárlunk vele titeket (mikor kikerülnek twitterre az első photoshop-olt gabonatároló kilövések)
-Jó hát párat elvesztettünk, de még mindig jobb, mint a tiétek <-himars
-Sosem mondtuk, hogy wunderwaffe csak az oroszfanok voltak tőle beijedve <-M777
-Memóriatörlés <-bayraktar, javelin, Stinger, NLAW...
Közben a nagy herszoni bekerítésről kiderült, hogy egy már törölt tweet-tel indult amin azon elmélkedett a user, hogy ott azt a kiszögellést el lehetne vágni HA...
Ebből lett 2000-es meg 1000-es bekerítés, miközben a front 1 centit se mozdult, mivel egy Isten háta mögötti apró falu.
Feltűnt a milicistáknak, hogy félrehord az ukránoktól zsákmányolt BMP gépágyúja, hát...
Lassan már tényleg csak a Pufi hiányzik a csodacsapatból:
Ukrainian anon reporting in
Happy caturday to all frens :3 Please take a moment to appreciate cats today.
What has happened in my country today?
The (((official))) media are telling us that:
- Immense gay pride in Berlin. Rainbow flag over Bundestag (https://www.msn.com/en-us/news/worl...ies-above-bundestag-for-first-time/ar-AAZTxia) German anons, how it's like to live in that city? I need you honest opinion
- Explosions in Nikolaev
- Ukrainian intel claims that Russia is creating 16 new battalions
- Russian missiles did not damage grain warehouse in Odessa this morning
- Khust town authorities (Zakarpatie region) renamed one of the streets into Boris Johnson Street. This jewish dystopic simulation is intense.
- Orban said that sanctions against Russia had already affected Europe. Governments are collapsing like domino. (https://www.reuters.com/world/europ...ukraine-war-says-sanctions-failed-2022-07-23/)
Végre egy hajó makett amit még én is befejeznék:
Amikor született szerintem az ukrán, mint etnikum nem is létezett, maximum kozák az meg nem volt.
De a harckocsi tervezés elég komoly csapat játék. Sok ember vesz benne részt, és Harkovban is elég komoly orosz etnikai fölény volt akkoriban.
De ez itt mondjuk lényegtelen offtopik.