A vicc helyett én egy lehetséges végkimenetelnek látom ezt az opciót.Sajnos lenyegeben igazad van. Ez a terkep vicc:
1. Oroszorszag sohasem menne bele egy Lengyel-Magyar hatarba. Akkor mar elobb fogja Szlovakia megkapni Karpataljat (ne gondolja senki, hogy nincsenek joban az oroszokkal, szlavok, azt csinalhatnak az oroszok szerint amit csak akarnak, maximum a csalad fekete baranyai lesznek, de akkor is csaladtagok). (Mielott valaki nem ertene: a lengyelek NEM szlavok, csak a nyelvunk az, de a kulturank nem)
2. Lengyelorszagban senki, de szo szerint senki el sem tudja kepzelni, hogy megtamadnank Ukrajnat, ez totalis nonszensz. Senkinek nem kell itt egy m2-sem Ukrajnabol. Ez nekunk nem olyan mint Erdely nektek, nekunk az nem egy osi elcsatolt keleti teruletunk, az nem volt 1000 evig a reszunk mint nektek Erdely. Azok a teruletek kb. minden evszazadban mashova tartoztak. Igen volt Lengyel is, de nekunk az kb. annyira fontos mint nektek Horvatorszag "visszaszerzese": semennyire. Ez van, az a terkep csak uszitas, ahogy mondod.
1. A szlovákok kiemelten barátságtalan országnak van elkönyvelve orosz oldalon. Az egyik élharcosa volt az orosz ellenes intézkedéseknek. Mi több önként és dalolva küldtek fegyvereket Ukrajnába.
Inkább az a valószínűbb, hogy Szlovákiát oda sem engednék egy tárgyaló asztalhoz.
Én látok egy olyan lehetőséget, hogy akár egy igen komoly konc fejében az oroszok kiegyeznének a lengyelekkel. És nem vagyok róla meggyőződve, hogy a fenti térkép láttán a lengyel kormány hátat fordítana az oroszoknak. Ha a másik opció, hogy az oroszoké legyen minden - gyakorlatilag örökre -, akkor a lengyelek is inkább azt mondanák, hogy "Deal". Csak azt vedd, hogy mekkora gazdasági és történelmi előnyt jelenteni, ha visszatérnének a korábban történelmi lengyel területeknek nevezhető ukrán részek. Több millióval bővülő lakosság, és nem elhanyagolható gazdasági területek. Ezzel tovább erősíthetnék az európai gazdasági és politikai súlyukat.
Az oroszoknak is érdeke lenne egy lekenyerezett Lengyelország, amivel végre normalizálhatnák a viszonyt. Ráadásul nem kellene a nyugat-ukrán terülteket erővel megszállnia. Cserében ha megszűnik az önálló Ukrán Állam, akkor az ellenállás is elveszti a bázisát.
2. Lengyelország -szerintem - pontosan erre készül. Csak nem direkt támadásról lenne szó, hanem segítő megszálló erőként megakadályozzák a maradék ukrán területek orosz megszállását. Ha Lengyelország annektálja Nyugat-Ukrajnát akkor közvetve beemelné a NATO védőernyője alá. Ebben - előbb-utóbb - az amerikai támogatást is elnyernék. Ha összeomlik a központi ukrán vezetés, akkor csak ez az egyetlen megoldás válik ésszerűvé.
És pont ezt akarja Putyin is elérni azzal, hogy kivérezteti Európát, amivel megbontja az EU és a NATO egységét. Ha megbomlik az egység, akkor igen gyorsan el fog apadni a pénzügyi és katonai támogatás. Onnantól meg gyakorlatilag begyalogol Kijevbe.
A térkép annyiban marhaság, hogyha ez megvalósul, akkor nem lesz önálló Ukrán állam, és a románok biztosan nem kapnak ennyi terület.