[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest

Brit hírszerzés: Ukrajna ellentámadása a Herszon régióban lendületet kap​

2022. JÚLIUS 28., CSÜTÖRTÖK, 09:20

A brit hírszerzés azt állítja, hogy a fegyveres erők sikeres csapásai következtében a Dnyeper nyugati partján álló orosz csapatok nagyon sebezhetővé váltak.

Ezt, ahogy az " European Truth " írja, a brit védelmi minisztérium hírszerzési áttekintése állapítja meg.

"Ukrajna ellentámadása a Herszon régióban egyre nagyobb lendületet vesz. Erői valószínűleg hídfőállást hoztak létre az Ingulec folyótól délre, amely az Oroszország által megszállt Herszon északi határát alkotja" - áll a felülvizsgálatban.

Ukrajna állítólag új, nagy hatótávolságú tüzérségét használta, hogy megrongáljon legalább három hidat a Dnyipro folyón, amelyekre Oroszország támaszkodik az ellenőrzése alatt álló területek ellátásában.


Az egyik, a Herszon melletti 1000 méter hosszú Antonivszkij híd a múlt héten megrongálódott. 2022. július 27-én Ukrajna ismét lecsapott rá, és a brit hírszerzés szerint nagyon valószínű, hogy az átkelő mára használhatatlan.

"Oroszország 49. hadserege a Dnyeper nyugati partján állomásozik, és most nagyon sebezhetőnek tűnik" - állítja a brit védelmi minisztérium.

Mint megjegyeztük, Herszon, az Oroszország által megszállt politikailag legjelentősebb település mára gyakorlatilag el van vágva a többi megszállt területtől.


 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 631
55 145
113
Az oroszok csökkentik a gázszállítást, nem a nyugat szancionálja. Hivatalosan ugye karbantartásra hivatkoznak. Gyakorlatilag valószínűleg a szankciók miatt zsarolnak.

Tele van a világ nyersanyagban gazdag csóró államokkal. Aztán ott van mondjuk Japán ami nyersanyag nélkül is gazdasági nagyhatalom.

A térkép nyilván komolytalan, de az hogy Medvegyev osztotta meg sokat elmond az orosz kormányzat komolyságáról.
Az oroszok "a szankciók miatt zsarolnak".
Te viccmadár... :)
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
T

Törölt tag 1711

Guest
1 órája még jött ukrajna felől gáz, most megint áll:


bayraktar vezérlőközpont vs orosz drón


ukránok szerint "sikeresen elfogták" az orosz drónt, mondjuk így érthető az is, hogy szerintük lelövik az orosz cirkáló rakéták felét o_O
qkucV4p.png



Ukrainian anon reporting in
What happened in my country last night?

The (((official))) media are telling us that:
  • Missile strikes in Kiev region. 5 missiles were launched by Russia. What was the target, anons?
  • British intel claims that Ukrainian counter-offensive in Kherson region has begun
  • Today is the day of Christianization of Kievan Rus. The jew introduced a new holiday "Ukrainian Statehood Day" this day last year in order to show that Ukrainian statehood is more than a thousand years old.
  • Berlin authorities are bitching about unfair distribution of our disloyal whores aka (((refugees))) (https://www.faz.net/aktuell/ukraine...linge-werden-ungerecht-verteilt-18203363.html)
  • The kike's minion Danilov says that he would not hesitate to attack Russian territories if it would be needed.
  • The kike's minions sentenced a man to 5 years in prison for taking a picture of a Ukrainian warship in Nikolaev region. This sentence was later replaced with 1 year probation.

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
A 2. ponttal kapcsolatban csak pár mondat. Nemcsak az orosz, az európai gdp is zsugorodik. Ezen kívül én per pill nem látok semmi konkrét tervet az EU részéről ami arra irányulna, hogy a szükséges gáz mennyiséget hogyan fogja pótolni, úgy, hogy az olyan szinten működjön mint a szankciók előtt. Még csak körvonalazódni sem látszik az, hogy a szükséges mennyiséget, hogyan fogják tudni tartósan pótolni. Szóval Európa is ugyanannyira megszívja.
Ha elzárja Putyin. Egyelőre egymás torkát szorítják.
Terv van. Gond lesz, egyértelmű.
Az EU GDP egyelőre még 2-3 %-al nő. A ruszki csökken.
 
  • Tetszik
Reactions: PPP
W

Wilson

Guest
Az ukrán katonák az ukrán vezetés miatt halnak meg. Ha nem fekszenek le az Usának, ha nem kezdenek az orosz kisebbség gyilkolásába, most nem lenne háború. El kell fogadni, hogy a tettek következményekkel járhatnak, hát náluk beütött a karma. Basztatták a kisebbet, csak a bátyus meg benézett a játszótérre, és látva hogy gyepálják az öcsit pofánb@ssza őket, ennyire egyszerű. Sajnos nem csak az Azovosok és hasonló szervezetek tagjai szívják meg, hanem a normálisabbak is akiket a frontra vezényel az ukrán bábkormány. Az előzmények figyelmen kívül hagyását hagyd meg a propagandistáknak.
Putyin nem azért támadta meg Ukrajnát mert az Ukránok bántották az orosz kisebbséget az pont lesz...ta, azért támadta meg Ukrajnát, hogy egy oroszbarát vezetést rakjon a jelenlegi ukrán vezetés helyére és, hogy megteremtse a szárazföldi összeköttetést a 2014-ben annektált Krím és Oroszország között, 2014-ben ez az nem tette meg és emiatt, hagyta, hogy 8 évig vérezzenek a donbaszi szaki köztársaságok polgárai.És mielőtt azzal jönnél, hogy az Ukránok voltak azok akik vissza akarták foglalni a kiszakított területeket ,igen ez így volt ,de ezen nincs mit csodálkozni minden ország ezt tette volna a helyükben beleértve Oroszországot is.És csak szólok,hogy Oroszország volt aki megtámadta Ukrajnát így az Ukránok honvédő hàborút folytatnak, ahogy azt mi is megtettük pàrszor a történelmünk folyamàn.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
Putyin nem azért támadta meg Ukrajnát mert az Ukránok bántották az orosz kisebbséget az pont lesz...ta, azért támadta meg Ukrajnát, hogy egy oroszbarát vezetést rakjon a jelenlegi ukrán vezetés helyére és, hogy megteremtse a szárazföldi összeköttetést a 2014-ben annektált Krím és Oroszország között, 2014-ben ez az nem tette meg és emiatt, hagyta, hogy 8 évig vérezzenek a donbaszi szaki köztársaságok polgárai.És mielőtt azzal jönnél, hogy az Ukránok voltak azok akik vissza akarták foglalni a kiszakított területeket ,igen ez így volt ,de ezen nincs mit csodálkozni minden ország ezt tette volna a helyükben beleértve Oroszországot is.És csak szólok,hogy Oroszország volt aki megtámadta Ukrajnát így az Ukránok honvédő hàborút folytatnak, ahogy azt mi is megtettük pàrszor a történelmünk folyamàn.
Ebben van igazság. De el kell ismerni, hogy az orosz kisebbség cseszegetése se segített a helyzeten, kevesebbért is indítottak már háborút.
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Erről a morawickitek is tud, amúgy? Meg miért van pár nyugati ukrán boltban zoltyban is feltűntetve a termékek ára? Poénból?
Azert mert 2014 ota (tehat nem iden februar ota) rengeteg ukran el itt, mert kell a munkaero. Millio szamra dolgoznak itt, sokan jol kepzettek, sokan meg csak olyan munkat vegeznek amit egy lengyel nem vallal el. Ezek az emberek złoty-t tudnak hazakuldeni, mert abban kapjak a fizetesuket. Hriwnia-ra meg senki sem fogja atvaltani a kemeny valutat. Tehat Ukrajanban a złoty egy masodlagos valuta, mint mondjuk az euro a balkanon. Ezert is volt nevetseges azok az orosz hirek, hogy Mazowsze marshal-ja kihirdette, hogy az ukranokat ossze kell szedni es visszaterelni ukrajnaba. A lengyel gazdasag akkor omlott volna ossze, ha egyszerre eltunik 2 millio munkavallalo...
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Putyin nem azért támadta meg Ukrajnát mert az Ukránok bántották az orosz kisebbséget az pont lesz...ta, azért támadta meg Ukrajnát, hogy egy oroszbarát vezetést rakjon a jelenlegi ukrán vezetés helyére és, hogy megteremtse a szárazföldi összeköttetést a 2014-ben annektált Krím és Oroszország között, 2014-ben ez az nem tette meg és emiatt, hagyta, hogy 8 évig vérezzenek a donbaszi szaki köztársaságok polgárai.És mielőtt azzal jönnél, hogy az Ukránok voltak azok akik vissza akarták foglalni a kiszakított területeket ,igen ez így volt ,de ezen nincs mit csodálkozni minden ország ezt tette volna a helyükben beleértve Oroszországot is.És csak szólok,hogy Oroszország volt aki megtámadta Ukrajnát így az Ukránok honvédő hàborút folytatnak, ahogy azt mi is megtettük pàrszor a történelmünk folyamàn.
jolvan, Mr Mainstream.
Nézz már meg egy Drábik videót, légyszíves. Kiderülnek a miértek. Persze elhiszem, hogy nem nézel Drábikot. Őt nem idézi a pravda.com.ua.

@Lengyel_medik aha, oké. Jó duma. Érdekes, febr. 24-előtt nem volt zlotyban kirakva semmi.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 892
11 247
113
A cikk alapjan az elenk fantaziammal is nehezen tudom elkepzelni azt a HIMARS hordozoraketat, amelyiknek 6 kilovocsove van es ezen raketakilovo csovekbol tobbszoros kilovesu raketarendszereket lonek ki :D

Izlelgessuk, a cikkbol idezek:

Ezért ennyire hatékony a HIMARS​

A hírek szerint Ukrajna állítólag lőszerraktárakat, parancsnoki állomásokat és az orosz légvédelmi állásokat is megrongált mindössze nyolc HIMARS hordozórakétával, amelyek mindegyikének hat kilövőcsöve van, és irányított többszörös kilövésű rakétarendszerekkel (GMLRS) vannak felfegyverezve, 80 és 120 km közötti hatótávolsággal. Ezeket június 25-én állították hadrendbe Ukrajnában.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 353
46 158
113
Sajnos lenyegeben igazad van. Ez a terkep vicc:
1. Oroszorszag sohasem menne bele egy Lengyel-Magyar hatarba. Akkor mar elobb fogja Szlovakia megkapni Karpataljat (ne gondolja senki, hogy nincsenek joban az oroszokkal, szlavok, azt csinalhatnak az oroszok szerint amit csak akarnak, maximum a csalad fekete baranyai lesznek, de akkor is csaladtagok). (Mielott valaki nem ertene: a lengyelek NEM szlavok, csak a nyelvunk az, de a kulturank nem)
2. Lengyelorszagban senki, de szo szerint senki el sem tudja kepzelni, hogy megtamadnank Ukrajnat, ez totalis nonszensz. Senkinek nem kell itt egy m2-sem Ukrajnabol. Ez nekunk nem olyan mint Erdely nektek, nekunk az nem egy osi elcsatolt keleti teruletunk, az nem volt 1000 evig a reszunk mint nektek Erdely. Azok a teruletek kb. minden evszazadban mashova tartoztak. Igen volt Lengyel is, de nekunk az kb. annyira fontos mint nektek Horvatorszag "visszaszerzese": semennyire. Ez van, az a terkep csak uszitas, ahogy mondod.
A vicc helyett én egy lehetséges végkimenetelnek látom ezt az opciót.
1. A szlovákok kiemelten barátságtalan országnak van elkönyvelve orosz oldalon. Az egyik élharcosa volt az orosz ellenes intézkedéseknek. Mi több önként és dalolva küldtek fegyvereket Ukrajnába.
Inkább az a valószínűbb, hogy Szlovákiát oda sem engednék egy tárgyaló asztalhoz.
Én látok egy olyan lehetőséget, hogy akár egy igen komoly konc fejében az oroszok kiegyeznének a lengyelekkel. És nem vagyok róla meggyőződve, hogy a fenti térkép láttán a lengyel kormány hátat fordítana az oroszoknak. Ha a másik opció, hogy az oroszoké legyen minden - gyakorlatilag örökre -, akkor a lengyelek is inkább azt mondanák, hogy "Deal". Csak azt vedd, hogy mekkora gazdasági és történelmi előnyt jelenteni, ha visszatérnének a korábban történelmi lengyel területeknek nevezhető ukrán részek. Több millióval bővülő lakosság, és nem elhanyagolható gazdasági területek. Ezzel tovább erősíthetnék az európai gazdasági és politikai súlyukat.

Az oroszoknak is érdeke lenne egy lekenyerezett Lengyelország, amivel végre normalizálhatnák a viszonyt. Ráadásul nem kellene a nyugat-ukrán terülteket erővel megszállnia. Cserében ha megszűnik az önálló Ukrán Állam, akkor az ellenállás is elveszti a bázisát.
2. Lengyelország -szerintem - pontosan erre készül. Csak nem direkt támadásról lenne szó, hanem segítő megszálló erőként megakadályozzák a maradék ukrán területek orosz megszállását. Ha Lengyelország annektálja Nyugat-Ukrajnát akkor közvetve beemelné a NATO védőernyője alá. Ebben - előbb-utóbb - az amerikai támogatást is elnyernék. Ha összeomlik a központi ukrán vezetés, akkor csak ez az egyetlen megoldás válik ésszerűvé.
És pont ezt akarja Putyin is elérni azzal, hogy kivérezteti Európát, amivel megbontja az EU és a NATO egységét. Ha megbomlik az egység, akkor igen gyorsan el fog apadni a pénzügyi és katonai támogatás. Onnantól meg gyakorlatilag begyalogol Kijevbe.
A térkép annyiban marhaság, hogyha ez megvalósul, akkor nem lesz önálló Ukrán állam, és a románok biztosan nem kapnak ennyi terület.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Az oroszok csökkentik a gázszállítást, nem a nyugat szancionálja. Hivatalosan ugye karbantartásra hivatkoznak. Gyakorlatilag valószínűleg a szankciók miatt zsarolnak.

Tele van a világ nyersanyagban gazdag csóró államokkal. Aztán ott van mondjuk Japán ami nyersanyag nélkül is gazdasági nagyhatalom.

A térkép nyilván komolytalan, de az hogy Medvegyev osztotta meg sokat elmond az orosz kormányzat komolyságáról.

Az orosz kormányzat nem komolytalan, csak uszít. Csalogatják a lengyeleket, a románokat és a magyarokat is bele a konfliktusba. Aztán meg jól elvernek minket, ha bemegyünk Ukrajnába.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
903
10 248
93
Putyin nem azért támadta meg Ukrajnát mert az Ukránok bántották az orosz kisebbséget az pont lesz...ta, azért támadta meg Ukrajnát, hogy egy oroszbarát vezetést rakjon a jelenlegi ukrán vezetés helyére és, hogy megteremtse a szárazföldi összeköttetést a 2014-ben annektált Krím és Oroszország között, 2014-ben ez az nem tette meg és emiatt, hagyta, hogy 8 évig vérezzenek a donbaszi szaki köztársaságok polgárai.És mielőtt azzal jönnél, hogy az Ukránok voltak azok akik vissza akarták foglalni a kiszakított területeket ,igen ez így volt ,de ezen nincs mit csodálkozni minden ország ezt tette volna a helyükben beleértve Oroszországot is.És csak szólok,hogy Oroszország volt aki megtámadta Ukrajnát így az Ukránok honvédő hàborút folytatnak, ahogy azt mi is megtettük pàrszor a történelmünk folyamàn.
Ez csak egy atlantista narráció, nem változtat a tényeken.
Lehet azon vitatkozni hogy miért csak most támadt, az orosz érvekben ott van az is hogy békés megoldást akart. Lehet hinni, lehet nem, épp elég beadványt, tárgyalást kezdeményezett ahhoz hogy - ha egyeseknek keserű szájízzel is de tárgyilagosan nézve - ez bizonyíték legyen erre. A nyugat felelőssége hogy nem vette ezeket figyelembe - akkor most nyelje le a békát hogy mint mindennek, ennek is van következménye: támadás indult, részben a nyugat képmutató ruszofób elfordulása miatt.

Nem, nem folytat olyan honvédő háborút az ukrán amit bármennyire is magasztalni lehetne. Kisebbséget ölt. Most azt a területet akarja visszafoglalni ahol ezt tette. Minek? Hogy tovább ölhessen? Vagy a pénzért, gazdaságért? Ez nem egy magasztos önvédelmi harc. Tetszett volna megbecsülni a saját állampolgárait, akkor is ha oroszul beszélnek.

Amerika ott b@szta el az egészet, hogy elengedte az ukrán szélsőségeseket. Jól jöttek a nácik, akikből egy elszegényedett országban mindig van épp elég, amikor puccsolni kellett. Viszont nem fékezte meg őket, és így megteremtett egy Casus belli-t az oroszoknak.
Ha nem ölik az orosz kisebbséget, akkor lehetne polémiázni arról hogy milyen érdekérvényesítési lehetősége van az oroszoknak az USA Ukrajnába lopakodásával szemben. Így viszont nem! Európa ezért mantrázza hogy "unprovoked", ezért cenzúrázik, tilt be ellenvéleményt, mert a nyugat ezt elbaszta, és az oroszoknak odaadta a kulcsot a beavatkozáshoz. Ezt az elbaszást kell eltüntetni, hogy valahogy támogatást szerezzenek a saját állampolgáraiktól a félresiklott nagyhatalmi játékukhoz.

"És csak szólok,hogy Oroszország volt aki megtámadta Ukrajnát"
Csak szólok, hogy a gyilkosságsorozatot Ukrajna kezdte a Donbasszban, az orosz támadás előtt.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Putyin nem azért támadta meg Ukrajnát mert az Ukránok bántották az orosz kisebbséget az pont lesz...ta, azért támadta meg Ukrajnát, hogy egy oroszbarát vezetést rakjon a jelenlegi ukrán vezetés helyére és, hogy megteremtse a szárazföldi összeköttetést a 2014-ben annektált Krím és Oroszország között, 2014-ben ez az nem tette meg és emiatt, hagyta, hogy 8 évig vérezzenek a donbaszi szaki köztársaságok polgárai.És mielőtt azzal jönnél, hogy az Ukránok voltak azok akik vissza akarták foglalni a kiszakított területeket ,igen ez így volt ,de ezen nincs mit csodálkozni minden ország ezt tette volna a helyükben beleértve Oroszországot is.És csak szólok,hogy Oroszország volt aki megtámadta Ukrajnát így az Ukránok honvédő hàborút folytatnak, ahogy azt mi is megtettük pàrszor a történelmünk folyamàn.
Ha ez így van, akkor arra adjál magyarázatot légyszíves, hogy ezt miért nem 2014-ben tette meg Putyin? Miért várta meg, hogy Ukrajna így megerősödjön, miért adott időt a nyugatnak az ukránok felpumpolására? Miért könyörgött szó szerint már-már saját magát megalázva, hogy az ukránok tartsák be minszket?

És ha már így történt, akkor miért támadott most?

Ha ezekre a kérdésekre őszinte választ adna a nyugat, akkor borulna a saját narratívája. Így elő kell venni propi toposzokat: kicsi a fasza, megőrült stb.

Azt kellene felismerni, hogy mi fogjuk a rövidebbet húzni, ha hagyjuk magunkat bevezetni az ilyen olcsó és ócska hazugságok spiráljába. Lehet arra hokizni, hogy az oroszoknak is rosszabb lesz, de értelmes embert a saját java kellene, hogy érdekeljen, nem a másik kára.