Az oroszok megerosítették, hogy felrobbant a munícióraktárjuk:
----
Hol van az orosz emgerősítés?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az oroszok megerosítették, hogy felrobbant a munícióraktárjuk:
----
A krími hatóságok szerint már 2000 embert kitelepítettek,Az oroszok megerosítették, hogy felrobbant a munícióraktárjuk:
----
Mióta van AESA radar? 10-20(több?)éve, már az akkori vasak is elboldogultak vele. De javítson ki, aki jobban ért hozzá.Pl egy aesa vagy bármilyen radar eredményeit kiértéklni en ugy gondolo., hkgy messze nagyobb teljesítmény kell.
Azt érti képfeldokgozásnak.
Meg nem 1db, hanem 3 vagy több kijelző realtime.
De multkor kikerestem, az f35 is tudja már egy 4k settopbox számítási kapacitását. Gondolom erre elsősorban az aesa adatok kiértékelése miatt van szükség, nem az avionikára. Azok annak idején analóg technikával is mentek.
A ledobást az alkatrészek (fizikai sérülékenységén kívül) szerintem jobban bírja egy multilayer smd számítógép alaplap, mint egy furatszerelt szokol rádió panelja. De nyilván semelyiket sem arra méretetmzik.
Valóban lassan halad a donyecki fronton az orosz offenzíva, de halad. Ne feledjük Szeverodonyecknél, is lassan haladtak, aztán a jobban védhető Liszicsanszkot behúzták pár nap alatt.Két megjegyzésem van ezzel kapcsolatban.
Az első a valóság az, hogy nem nagyon nyer teret az újabb orosz donyecki offenzíva, a második pedig az ,hogy az orosz haderő azután kezdett erőket átcsoportosítani Herszonba amint az ukrik elkezdtek erőteljesebben mozgolódni a térségben és elindult az ukràn propi a nagy herszoni ellentámadásról , és a jelenlegi létszàmukkal kizàrtnak tartom, hogy képesek lennének két frontvonalon nagyszabású és sikeres ellentámadást indítani...
Nekem az a véleményem, hogy eddig sehol sem értek el számotetvő sikert a donyecki fronton ebben az offenzívában az Oroszok...Valóban lassan halad a donyecki fronton az orosz offenzíva, de halad. Ne feledjük Szeverodonyecknél, is lassan haladtak, aztán a jobban védhető Liszicsanszkot behúzták pár nap alatt.
A herszoni ukrán mozgolódást a Donbászból átcsoportosított erők tették lehetővé, ezek most onnan hiányoznak
Általánosságbna írtam. Nyílván akkor nem volt ilyen vas. Egy 2010-ben hadrendbe állított fegyverről beszélünk.Mióta van AESA radar? 10-20(több?)éve, már az akkori vasak is elboldogultak vele. De javítson ki, aki jobban ért hozzá.
Amúgy itt nem a rakéták elektronikájáról van szó? Ott azért vannak G erők, amit egy robosztusabb szerkezet jobban visel.
Az "analóg" AESA a PESA akarna lenni?
Így belegondolkodva egy Raspberry Pi1 is elvinne egy robortrepülőt bőven 2500 km-es fordulópontokkal tűzdelt terepkövető útján... Milyen vas is volt az ALCM kifejlesztésekor?
Az ár és az eszköz között nincs mindig összefüggés. Jó példa erre a B-2 1000 dolláros gumikalapacsa. Vagy kis hazánkban a gamma alkotásaiÁltalánosságbna írtam. Nyílván akkor nem volt ilyen vas. Egy 2010-ben hadrendbe állított fegyverről beszélünk.
Egyébiránt az mdba újabb verziójának a képét is linkeltem, abba sem véletlenül smd szerelt panel van már, nem egy ilyen múzeumba való őskövület.
Félre érts, én elhiszem, hogy működik. Meg nyilván strapabírónak kell lennie. De 175.000 dollárért mást várna az ember 2010-ben
Furatszerelt, lógó lábakkal, hosszú trackekkel biztos nem bírja olyan jól, mint egy könnyű, kompakt smd. Consumer elektronikával meg azért sem szabad összehasonlítani, mert azokban ólommentes ón van, amiben idővel akkor is kirepednek az alkatrészek forrasztásai, ha ránézel.
Pi simán tundá. f22-ben még annyi erő sincs összesen. Azért írtam a 286-os philips vezérlőt, mert az 3d felületeket mar, 5 tengely egyidejű munkájával vezérlő szabályzás szintjén 0.001mm pontossággal (nyilván mechanikus korlátok miatt ez nem lehetséges).
Egyébiránt nem kell feltétlen aesa, hogy ha már mégis beszélünk általánosságban, jó a pesa adatfolyam is. Ha van kapacitás, aztis érdemes digitalizálni és feldolgozni realtime. Ahogy meg is tetté korlátozott mértékben már vagy 40 éve.