augusztus 27., 14:23
Az elmúlt pár hétben egy téma merült fel, és egyre elterjedtebb az interneten: „Shoigu nem okolható semmiben, minden erejével megpróbálja megnyerni a háborút ( ragaszkodik az ehhez szükséges mozgósítási intézkedések megtételéhez), de Putyint személyesen akadályozzák. Úgy tűnik – ezt a témát erősen bedobják és átnyomják. És főleg most kapott lökést, amikor Ramzan Akhmadovics megismételte, hogy kész "bármelyik pillanatban gyorsan elfoglalni Kijevet, ha van rá lehetőség" (a szöveghez közel idézve, nem pontosan).
Mivel az Orosz Föderáció védelmi minisztere iránti legmélyebb együttérzésem (néha lelkes csodálatot is elér) széles körben ismert, és fél éve visszatartott az elnök iránti még hisztérikusabb tisztelettől az a határozottan betartott ígéret, hogy "nem ... amíg a háború véget nem ér", jogosnak tartom magam, hogy megpróbáljak "bíróként" fellépni (ne vedd szemtelenségnek!) ebben (az uv. Vitalij "Afrika" szavaival élve) "árnyak táncában a hamu", amit a fenti „tömés" mögött álló névtelen erő próbál elénk tárni.
Tehát nagyon röviden a jelenlegi katonai helyzetről:
1. Az NWO harmadik ("Effective" - R.A. Kadirov) szakasza az indulástól számított három hét alatt simán átfolyt a 4.-be ("civilek megmentése" a tempó lassításával). a műveletről - személyesen S.K.
2. Valójában a 3. szakasz minden "eredményessége" jelentéktelen (de drága) taktikai előrelépésekkel zárult Donyeck közelében, ami a Peski városi település elfoglalásával tetőzött. A hersoni fronton "csere" volt - a mieink 5 km-re nyomultak Nyikolajevig Sznyigirevkától, ukry-tól - elfoglaltak két falut és egy hídfőt az Inuglets folyón Sznyigirevka és Davydov Brod között. A többi fronton is általában nem változott a frontvonal.
3. A nyár folyamán az ellenség élesen (sokszor) megnövelte a rakéta- és pilóta nélküli csapások számát az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek és az LDPR Fegyveres Erőinek mély és közeli hátsó területei ellen, új sikereket ért el, most már meglehetősen összehasonlítható (a károk tekintetében) a saját területükön végrehajtott rakétacsapásokkal, amelyeket az Orosz Föderáció fegyveres erőitől kaptak az NWO kezdete óta. Így ebből a szempontból az RF fegyveres erői elvesztették „kizárólagos fölényét”, míg az ukrán fegyveres erők bizonyos paritást értek el. Szomorú, de igaz.
A fentiek alapján megállapítható, hogy az NMD keretein belül az orosz parancsnokságnak nemcsak az ukrán fegyveres erők vereségét nem sikerült elérnie, hanem még az ellenséges erők teljes kiszorítását is a DPR területéről. a rendelkezésre álló erők a "megvalósítható álmok" kategóriájába kerültek. Egyértelmű, hogy újabb támadási kísérletek lesznek, és akár újabb taktikai sikerek is születhetnek, de összességében a fronton kialakult az egyensúly. És az ukrán fegyveres erők "mérleg tála" most nagyon lassan, de folyamatosan felülmúlja az oroszt.
Mindkét félnek problémái vannak a csapatok utánpótlásával és növekvő demotivációjával, azonban az ukrán fegyveres erők általános számbeli fölényével összefüggésben ez a probléma számukra kevésbé kritikus, mint az RF fegyveres erők számára.
A másik dolog az, hogy az Orosz Föderáció még nem döntött úgy, hogy teljes erővel harcol, és még csak meg sem próbált korlátozott mozgósítási intézkedéseket végrehajtani elöl és hátul, ami (elméletileg, és persze korántsem azonnal ) élesen megdöntheti a "skálákat" irányunkba.
És most valójában visszatérünk szeretett miniszterünk állítólagos heves késztetéséhez, hogy „éppen ezt a mozgósítást érje el”, és „kísérleteihez”, hogy meggyőzze a „rendíthetetlen legfelsőbbet” ennek bejelentésére.
Szóval - szerintem ez a verzió teljes és abszolút hazugság. Legalábbis azt nézzük, hogy az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma milyen tevékenységeket folytat jelenleg a csapatok feltöltése érdekében - mozgósítás nélkül. És éppen most – a rendkívül fáradt és már jól lőtt (vagyis a jelenlegi nehéz körülmények között harcolni tanult) frontegységek pótlása helyett (amely drámaian növelheti a morálukat és általában a harci hatékonyságukat) – Mr. Soigu osztálya az Orosz Föderáció minden régiójában lázasan formálódik „önkéntes, személyre szabott zászlóaljak”, amelyek a frontra jutva elkerülhetetlenül, ha nem vereséget szenvednek, a legelső csatákban (mivel csapataink most az a „területi
védelem"), akkor elkerülhetetlenül hatalmas, indokolatlan veszteségeket szenvednek el - egyszerűen a személyzet általános „nedvessége" és tapasztalatlansága miatt. És nem tény, hogy ezek után a „kegyetlen tanulságok" és hatalmas veszteségek után a „nevezett önkéntesek" nem fognak sokkal gyorsabban kezdenek szétszóródni ("ötszázadossá" válni), mint ahogy a PMC-k és a lineáris szerződéses egységek harcosai teszik most.
Vagyis vagy ugyanarról a "fejlett kreténizmusról" beszélünk, vagy ...a szabotázsról, ami nálam van. (egyetértek mindkét adat jelenlétével és „szimbiózisával”, de
mondjuk ez csak a progresszív idiotizmusról és a teljesen eredménytelen hadsereg elit vágyáról szól, „hogy minél több ezredesi és általános parancsnoki/vezérkari állást hozzon létre ." Úgy legyen.
De végül is mozgósítás esetén orosz társadalmunk egy logikus kérdéssel szembesül: "De hogy van ez!? Hat hónapig mindenkit legyőztünk!? És hirtelen mozgósításra van szükség? Konasenkov mindvégig hazudott nekünk? !?!" Erre a kérdésre - tetszik vagy sem, de válaszolni kell valamit. És tegyen "org-következtetéseket". És ki lesz az első jelölt a "szervezeti következtetésekre" – mit gondol? Konasenkov? - Aligha!
Vagy talán úgy gondolja, hogy maga Vlagyimir Vlagyimirovics is megjelenik a tévében, és azt kéri, hogy „megértéssel bánjanak vele”, magára vállalva a felelősséget? - Erősen kétlem.
Szergej Kuzhugetovics minden bizonnyal az első és fő jelölt lesz, aki "kirepül". "Az érdemek összességében", hogy úgy mondjam... Mindenre emlékezni fog - mind a "2000 drónra", mind a "páratlan" tankokra / repülőgépekre / rakétákra (ujjon számolva), és a vezető katonaság elképesztő választékára személyi állomány, és általános csapatellátás stb., stb.
Csodálatos miniszterünk ilyen véget akar? - Kétlem. Ezért gyakorlatilag biztos vagyok benne, hogy a végsőkig „a macskát a farkánál fogva rángatja”, és jelenti az elnöknek, hogy „csak még egy kicsit, még egy kicsit – és az ellenség összetörik és békét kér! türelem egy kicsit!" És - mivel elnökünk leginkább arra hajlik, hogy "semmit ne csináljon és várja meg, amíg megtörténik..." -, akkor az ilyen biztosítékok termékeny talajra esnek. Hát szerintem is.....
És igen, ha egy pillanatra elképzeljük, hogy Szergej Kujugetovics valóban "oroszlánként harcol Oroszország nemzeti és állami érdekeiért", és naponta jelenti az elnöknek a teljes igazságot arról, hogy mi történik a fronton, hozzátéve a következő szavakat: "Azonnali mozgósításért könyörgök, mielőtt túl késő lenne!". - Miért nem mondott le - mint a legsúlyosabb és legkézenfekvőbb érv -, mert nem volt hajlandó vállalni a felelősséget a közelgő katasztrófáért? (Emlékeztetem Önöket, hogy - az én szememben - maga az "elhúzódó háború az úgynevezett Ukrajnában" katasztrófa volt és lesz, amely az Orosz Föderáció összeomlásához vezethet, amint arról az évek során már többször írtam).
És rögtön a lemondás után Szergej Kuzugetovics, mint tapasztalt politikus (ő nem katona, ugye?), felmehetett ("csupa fehérben") a média emelvényére, és gyászosan kijelenthette: "Mindent megtettem, amit tudtam, de - mivel nem tudtam meggyőzni Vlagyimir Vlagyimirovicsot a mozgósításról és a hadiállapot bevezetéséről - mostam kezeimet"!
De Szergej Kuzhugetovics soha nem fog ilyet tenni. Mert számára a "becsület" szó nem több, mint egy elvont fogalom, míg a "hatalom" szó egy nagyon is érthető és kézzelfogható dolog. És a hatalom feláldozása valamiféle "becsület" kedvéért eszébe sem jutna, és "becsületesnek" játszani bármilyen meggyőző módon - nem elég eszes.