[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 301
76 877
113
Tudom, és?
Csináljam azt, amit az atlantista agyatlanok, hogy mert 40 éves, komolytalannak állítsam be?
Ha beindul és megy, szerintemnincs ezzel semmi gond.
Támogatásra meg pláne.
De ettől függetlenül 1v1 összehasonlításnak én akkor sem látom értelmét.. mert úgysem várnék nagy tankcsatát, bár mint kívülálló azért megnéznék egyet...
Szóval én így látom, emiatt meg pl simán elképzelhetőbek tartom, hogy két, barátaid szerint semmit sem érő, t62m, az pont kétszer annyit ér a harctéri gyakorlatban, mint egy m1a2... és szerintem ez teljesen üggetlen attól, hogy autóskártya szintjén az m1a2 egy marha jó kártya lenne a letűnt korok harckocsijai nevű pakliban.


Szerk.:és akkor még ínséges időkben üzemanyaggal nem tudom hogy bírnák az m1est tankolni... mondjuk többet ki lehet arra a normára kannázni belőle, az is tuti. Szóval lenne aki örüpne neki.
Az, hogy te mit képzelsz az a te dolgod, én nem szeretnék beleszólni.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 636
55 173
113
Ad is, meg nem is tipikus esete.
Én arra számítottam, hogy eu-s országok fognak így lavírozni. Az USA gazda fele megfelelnek a parancsnak, hogy adnak fegyvert.. háttérben (akár orosz alkuval) meg mégsem.
De akkor ezek szerint a NASAMS export képesség is csak papírforma az USAban. Pedig aztán ennek az előállítása nem tűnik olyan hű de nagy valaminek már meglévő soron. Bár gondolom pár ember manufakturálisan építgetheti a raytheonnál. Lehet a chipphiány :D
"chipphiány" :)
Te nagyon helyesen író: a magyar a fenti mondatban kis betű.
Az ukrán is.... :
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
Nyikolajev – villany és víz nélkül, razziákkal

Dmitrij Kovalevics, Ukraina.ru, 2022. augusztus 23. (saját fordítás)

https://ukraina.ru/20220823/1037975028.html

1037977345_0:0:1921:1080_640x0_80_0_0_20df55cf931ea84794d9c4bf2a83ea71.jpg.webp


A dél-ukrajnai Nyikolajev (Mikolajiv) városa tavasz óta gyakorlatilag a frontvonalon van. Rendszeresen repülnek a város katonai létesítményeire rakéták és magában a városban is egyre nagyobb a humanitárius katasztrófa. A városnak az ivóvízzel van a legnagyobb gondja, mostanra ráadásul ehhez társul a mérgező szmog is. A Korabelnij kerületben az egész strand tele van döglött halakkal, a tömeges pusztulás oka egyelőre ismeretlen.

Miután az Ukrán Fegyveres Erők (VSzU) szétlőtte a Nyikolajevbe vezető vízvezetéket, a vizet közvetlenül a Déli-Bug torkolatából szállítják, de nem mindenhol. Ahol van víz – messze nem minden városrészben – ott is sós, ami tönkreteszi az amúgy is nehezen működő csöveket. Szakadnak a csövek és a szennyvíz szaga az egész várost átjárja. Nyikolajev sok lakosa minden nap órákig áll sorba közönséges ivóvízért. Főleg az idősek számára nehéz: nem működnek a liftek, ezért a lépcsőkön kell felvinni a felsőbb emeletekre a vizet, egyes lépcsőházakban pedig többnyire csak a nyugdíjasok maradtak.

A víz és az elemi tisztálkodási lehetőségek hiánya mellett az aknaveszély miatt a hatóságok megtiltották a fürdőzést a térség víztározóiban. Vitalij Kim kormányzó ezzel szemben azt javasolja, hogy a polgárok inkább ússzanak a saját medencéikben.

A város Korabelnij kerületében még az elektromosság is luxus lett. Csak napközben van áramszolgáltatás. Ennek oka nem a harcokban, hanem az elhasználódott infrastruktúrában van. „A Torgovaja, Priozernaja, Szorge, Fontannaja, részben a Jeszenyin utcákban – csaknem egész nap nincs áram. Légitámadás nem volt, hála istennek. A világítást gyakran lekapcsolják. Kicsit fújt a szél – és ennyi, leszakadt a kábel; sütött a nap – újra elszakadt. Mikor oldódik meg a probléma ezzel a transzformátorral? Cseréljék ki a vezetékeket, kábeleket!” – írják a helyi lakosok a városvezetés honlapján.

Vidéken még rosszabb a helyzet. A Nyikolajevi és a Bastankai járás 96 településén nincs se áram, se víz.

A VszU leginkább Nyikolajev lakóépületeiből és a környező falvakból hajtja végre Herszon ágyúzását. Eközben a civilek az orosz erők Nyikolajev elleni offenzíváját várják, arra számítva, hogy a VSzU megpróbál a városból egy második Mariupolt csinálni. A polgármester arra kéri a polgárokat, hogy halmozzanak fel tűzifakészleteket, télen ugyanis valószínűleg nem lesz gázfűtés.

Mivel a rakéták meglehetősen pontosan találják el a város katonai létesítményeit, a városi hatóságok feltételezik, hogy Nyikolajevben sok megfigyelő működik. A városban időnként két-három napos kijárási tilalmat hirdetnek, ami alatt a rendőrség háztól házig razziázik és tart házkutatást, őrizetbe véve az oroszbarát állampolgárokat. A fogvatartás oka általában az oroszbarát Telegram csatornákra való feliratkozás vagy az orosz barátokkal és rokonokkal folytatott levelezés.

Csak az augusztus 5. és 8. közötti, hosszú kijárási tilalom alatt 400 embert vettek őrizetbe azzal a gyanúval, hogy az Oroszországi Föderációnak dolgoztak, ahogy Dmitrij Marcsenko, a VSzU vezérőrnagya elmondta. A város előzetes fogháza szó szerint a zsúfolásig megtelt. A Nyikolajevi terület kormányzója, Vitalij Kim azt mondta, hogy a lakosok gyakran akaratlanul követnek el „hazaárulást”. Elmondása szerint az „árulók” között vannak például olyanok, akik egyszerűen csak válaszoltak ismerőseiknek arra a kérdésre, hogy az ukrán katonák kiköltöztek-e már az iskolából, és oda lehet-e majd vinni a gyereket.

Augusztus 23. és 25. között háromnapos kijárási tilalom lesz érvényben a Bastankai járásban (a 2020-as „reform” óta a Nyikolajevi terület egész keleti részét lefedő közigazgatási egység, a ford.) , melynek során ismét átfésülik a helyi lakosok házait és lakásait. Tekintettel arra, hogy az oroszbarát érzelmek mindig is erősek voltak ebben a régióban, most a lakosoknak valójában a terror légkörében kell élniük.

Jelenleg Nyikolajev polgármesteri hivatala szerint a 470 000 lakosból körülbelül 220 000-en maradtak a városban. A belvárosban és a helyi bazárokban feltűnő, hogy az üzletek háromnegyede zárva tart. Az üzletek nagy részét Nyikolajevből evakuálták a Cserkasszi és a Kirovográdi területre, valamint Ogyesszába. Általánosságban elmondható, hogy Nyikolajev lakosainak körülbelül 80 %-a elvesztette az állását.

A Nyikolajevben uralkodó közvélemény sohasem különbözött sokban a szomszédos Herszonétól, ezért a régió politikai erőinek rendszeresen meg kellett téveszteniük szavazóikat. Oroszbarát ígéretekkel kerültek hatalomra, de a nacionalisták által diktált politikát folytatták.

Most nyugtalan hangulat uralkodik a város lakói körében. A rendőrök bármelyik pillanatban bármelyikükre rátörhetnek, „kollaboránsokat” keresve. Valójában az emberek itt napról napra élnek. Ma nem tartóztattak le, nem léptem aknára, kaptam egy vödör ivóvizet, fel tudtam tölteni a mobilomat - már jó.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
A ba az, hogy a T-90M-en kívül semmit nem képesek az oroszok felmutatni még az M1A2-vel szemben sem. A T-72B3 és T-80BVM a közelében sincs az M1A2-nek.

T-14 atomgránáttal elég ütős lenne?

 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Szluckij: Oroszország csak akkor tárgyal Ukrajnával, ha kész a megadásra​

Leonyid Szluckij, az LDPR vezetője – RIA Novosti, 1920, 2022.08.27.

© RIA Novosti / Maxim Blinov
Menj a fotóbankhoz
Leonyid Szluckij, az LDPR vezetője. Archív fotó
Olvassa el a ria.ru oldalt
MOSZKVA, augusztus 27. – RIA Novosti. Leonyid Szluckij, az LDPR vezetője a Bayraktar ukrán Telegram csatorna publikációjára reagálva kijelentette , hogy Oroszország csak akkor mérlegeli a tárgyalások lehetőségét az ukrán féllel, ha készen áll a feltétel nélküli megadásra.
"El akarom magyarázni a nacionalista uraknak. Készek vagyunk megfontolni a tárgyalási folyamatot, ha az ukrán fél készen áll a feltétel nélküli megadásra, ha az ukrán fél kész a fegyveres erők minőségi csökkentésére, a feltétel nélküli teljes denacizálásra" - mondta a parlamenti képviselő. – mondta a Telegram-csatornáján közzétett videóban.
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 810
7 189
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Mihail Finkel rabbit, a jogtudomány doktorát, politológust meghívták egy izraeli orosz nyelvű tévécsatornához, remélve, hogy hallani fognak tőle Oroszország elítéléséről és Ukrajna támogatásáról. De aztán valami elromlott
"Nem szabad ellenkezni Oroszországgal. Zelenszkij alatt 36-szor, Ukrajna Izrael ellen szavazott az ENSZ-ben, hősei Petliura, aki 200 ezer zsidót ölt meg. És Shukhevics [is nemzeti hősük],aki egy SS tiszt volt . Továbbá Stepan Bandera és Hmelnyickij is nemzeti hőse Ukrajnának, aki 300 ezer zsidót ölt meg. Minden évben volt Kijevben az SS Galicia felvonulása. Ez söpredék, ez egy neonáci rezsim. Ez nem orosz propaganda, ezek az Izrael Külügyi Hivatalának szavai ! Az említett nemzeti hősökről utcákat neveztek el. Izrael Kijevi nagykövete , többször elmondta, Bandera gyilkos és fasiszta , nem hős!
A műsorvezető azon megszólalásaira , hogy ne a múltról hanem a jelenről beszéljünk a rabbi a következőt mondta: a béke mellett vagyok és a háború ellen, de nem kell a népem és a családom gyilkosait hősökként feltüntetni ! És nem kell ellenkezni egy olyan hatalmas országgal, amelynek Szíriában katonai bázisai vannak és aki egy csettintésre ránk irányíthatja rakétáit”

Ukrán-orosz konfliktusFB
 
W

Wilson

Guest

Sztrelkov Igor Ivanovics

augusztus 27., 14:23

Az elmúlt pár hétben egy téma merült fel, és egyre elterjedtebb az interneten: „Shoigu nem okolható semmiben, minden erejével megpróbálja megnyerni a háborút ( ragaszkodik az ehhez szükséges mozgósítási intézkedések megtételéhez), de Putyint személyesen akadályozzák. Úgy tűnik – ezt a témát erősen bedobják és átnyomják. És főleg most kapott lökést, amikor Ramzan Akhmadovics megismételte, hogy kész "bármelyik pillanatban gyorsan elfoglalni Kijevet, ha van rá lehetőség" (a szöveghez közel idézve, nem pontosan).

Mivel az Orosz Föderáció védelmi minisztere iránti legmélyebb együttérzésem (néha lelkes csodálatot is elér) széles körben ismert, és fél éve visszatartott az elnök iránti még hisztérikusabb tisztelettől az a határozottan betartott ígéret, hogy "nem ... amíg a háború véget nem ér", jogosnak tartom magam, hogy megpróbáljak "bíróként" fellépni (ne vedd szemtelenségnek!) ebben (az uv. Vitalij "Afrika" szavaival élve) "árnyak táncában a hamu", amit a fenti „tömés" mögött álló névtelen erő próbál elénk tárni.

Tehát nagyon röviden a jelenlegi katonai helyzetről:

1. Az NWO harmadik ("Effective" - R.A. Kadirov) szakasza az indulástól számított három hét alatt simán átfolyt a 4.-be ("civilek megmentése" a tempó lassításával). a műveletről - személyesen S.K.

2. Valójában a 3. szakasz minden "eredményessége" jelentéktelen (de drága) taktikai előrelépésekkel zárult Donyeck közelében, ami a Peski városi település elfoglalásával tetőzött. A hersoni fronton "csere" volt - a mieink 5 km-re nyomultak Nyikolajevig Sznyigirevkától, ukry-tól - elfoglaltak két falut és egy hídfőt az Inuglets folyón Sznyigirevka és Davydov Brod között. A többi fronton is általában nem változott a frontvonal.

3. A nyár folyamán az ellenség élesen (sokszor) megnövelte a rakéta- és pilóta nélküli csapások számát az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek és az LDPR Fegyveres Erőinek mély és közeli hátsó területei ellen, új sikereket ért el, most már meglehetősen összehasonlítható (a károk tekintetében) a saját területükön végrehajtott rakétacsapásokkal, amelyeket az Orosz Föderáció fegyveres erőitől kaptak az NWO kezdete óta. Így ebből a szempontból az RF fegyveres erői elvesztették „kizárólagos fölényét”, míg az ukrán fegyveres erők bizonyos paritást értek el. Szomorú, de igaz.

A fentiek alapján megállapítható, hogy az NMD keretein belül az orosz parancsnokságnak nemcsak az ukrán fegyveres erők vereségét nem sikerült elérnie, hanem még az ellenséges erők teljes kiszorítását is a DPR területéről. a rendelkezésre álló erők a "megvalósítható álmok" kategóriájába kerültek. Egyértelmű, hogy újabb támadási kísérletek lesznek, és akár újabb taktikai sikerek is születhetnek, de összességében a fronton kialakult az egyensúly. És az ukrán fegyveres erők "mérleg tála" most nagyon lassan, de folyamatosan felülmúlja az oroszt.
Mindkét félnek problémái vannak a csapatok utánpótlásával és növekvő demotivációjával, azonban az ukrán fegyveres erők általános számbeli fölényével összefüggésben ez a probléma számukra kevésbé kritikus, mint az RF fegyveres erők számára.
A másik dolog az, hogy az Orosz Föderáció még nem döntött úgy, hogy teljes erővel harcol, és még csak meg sem próbált korlátozott mozgósítási intézkedéseket végrehajtani elöl és hátul, ami (elméletileg, és persze korántsem azonnal ) élesen megdöntheti a "skálákat" irányunkba.

És most valójában visszatérünk szeretett miniszterünk állítólagos heves késztetéséhez, hogy „éppen ezt a mozgósítást érje el”, és „kísérleteihez”, hogy meggyőzze a „rendíthetetlen legfelsőbbet” ennek bejelentésére.

Szóval - szerintem ez a verzió teljes és abszolút hazugság. Legalábbis azt nézzük, hogy az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma milyen tevékenységeket folytat jelenleg a csapatok feltöltése érdekében - mozgósítás nélkül. És éppen most – a rendkívül fáradt és már jól lőtt (vagyis a jelenlegi nehéz körülmények között harcolni tanult) frontegységek pótlása helyett (amely drámaian növelheti a morálukat és általában a harci hatékonyságukat) – Mr. Soigu osztálya az Orosz Föderáció minden régiójában lázasan formálódik „önkéntes, személyre szabott zászlóaljak”, amelyek a frontra jutva elkerülhetetlenül, ha nem vereséget szenvednek, a legelső csatákban (mivel csapataink most az a „területi
védelem"), akkor elkerülhetetlenül hatalmas, indokolatlan veszteségeket szenvednek el - egyszerűen a személyzet általános „nedvessége" és tapasztalatlansága miatt. És nem tény, hogy ezek után a „kegyetlen tanulságok" és hatalmas veszteségek után a „nevezett önkéntesek" nem fognak sokkal gyorsabban kezdenek szétszóródni ("ötszázadossá" válni), mint ahogy a PMC-k és a lineáris szerződéses egységek harcosai teszik most.

Vagyis vagy ugyanarról a "fejlett kreténizmusról" beszélünk, vagy ...a szabotázsról, ami nálam van. (egyetértek mindkét adat jelenlétével és „szimbiózisával”, de
mondjuk ez csak a progresszív idiotizmusról és a teljesen eredménytelen hadsereg elit vágyáról szól, „hogy minél több ezredesi és általános parancsnoki/vezérkari állást hozzon létre ." Úgy legyen.

De végül is mozgósítás esetén orosz társadalmunk egy logikus kérdéssel szembesül: "De hogy van ez!? Hat hónapig mindenkit legyőztünk!? És hirtelen mozgósításra van szükség? Konasenkov mindvégig hazudott nekünk? !?!" Erre a kérdésre - tetszik vagy sem, de válaszolni kell valamit. És tegyen "org-következtetéseket". És ki lesz az első jelölt a "szervezeti következtetésekre" – mit gondol? Konasenkov? - Aligha!
Vagy talán úgy gondolja, hogy maga Vlagyimir Vlagyimirovics is megjelenik a tévében, és azt kéri, hogy „megértéssel bánjanak vele”, magára vállalva a felelősséget? - Erősen kétlem.
Szergej Kuzhugetovics minden bizonnyal az első és fő jelölt lesz, aki "kirepül". "Az érdemek összességében", hogy úgy mondjam... Mindenre emlékezni fog - mind a "2000 drónra", mind a "páratlan" tankokra / repülőgépekre / rakétákra (ujjon számolva), és a vezető katonaság elképesztő választékára személyi állomány, és általános csapatellátás stb., stb.
Csodálatos miniszterünk ilyen véget akar? - Kétlem. Ezért gyakorlatilag biztos vagyok benne, hogy a végsőkig „a macskát a farkánál fogva rángatja”, és jelenti az elnöknek, hogy „csak még egy kicsit, még egy kicsit – és az ellenség összetörik és békét kér! türelem egy kicsit!" És - mivel elnökünk leginkább arra hajlik, hogy "semmit ne csináljon és várja meg, amíg megtörténik..." -, akkor az ilyen biztosítékok termékeny talajra esnek. Hát szerintem is.....

És igen, ha egy pillanatra elképzeljük, hogy Szergej Kujugetovics valóban "oroszlánként harcol Oroszország nemzeti és állami érdekeiért", és naponta jelenti az elnöknek a teljes igazságot arról, hogy mi történik a fronton, hozzátéve a következő szavakat: "Azonnali mozgósításért könyörgök, mielőtt túl késő lenne!". - Miért nem mondott le - mint a legsúlyosabb és legkézenfekvőbb érv -, mert nem volt hajlandó vállalni a felelősséget a közelgő katasztrófáért? (Emlékeztetem Önöket, hogy - az én szememben - maga az "elhúzódó háború az úgynevezett Ukrajnában" katasztrófa volt és lesz, amely az Orosz Föderáció összeomlásához vezethet, amint arról az évek során már többször írtam).
És rögtön a lemondás után Szergej Kuzugetovics, mint tapasztalt politikus (ő nem katona, ugye?), felmehetett ("csupa fehérben") a média emelvényére, és gyászosan kijelenthette: "Mindent megtettem, amit tudtam, de - mivel nem tudtam meggyőzni Vlagyimir Vlagyimirovicsot a mozgósításról és a hadiállapot bevezetéséről - mostam kezeimet"!

De Szergej Kuzhugetovics soha nem fog ilyet tenni. Mert számára a "becsület" szó nem több, mint egy elvont fogalom, míg a "hatalom" szó egy nagyon is érthető és kézzelfogható dolog. És a hatalom feláldozása valamiféle "becsület" kedvéért eszébe sem jutna, és "becsületesnek" játszani bármilyen meggyőző módon - nem elég eszes.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
- Ukrajna mintegy 500.000 ember kötelező evakuálását hajtja végre Harkivból, Zaporizzsjából és Mykolajivból. Ez csak azokra vonatkozik, akik olyan területeken élnek, amelyek "folyamatosan veszélyben vannak".
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Az orosz fél úgy döntött, hogy nem hajtja végre az ukrajnai különleges hadművelet kemény változatát, mivel ennek az országra nézve pusztító következményei lennének – mondta Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője.

„Ha más lett volna a helyzet [és az SVO-t nem a kímélő lehetőség szerint hajtották volna végre], akkor, mint érti, sokkal gyorsabban véget érhetett volna ez a hadjárat. De ennek teljesen más következményei lennének Ukrajnára nézve” – mondta Medvegyev az LCI francia tévécsatornának adott interjújában

Ebben az esetben teljesen megsemmisülne az ukrán infrastruktúra, megsemmisülnének a döntéshozó központok, hatóságok stb.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Az orosz fél úgy döntött, hogy nem hajtja végre az ukrajnai különleges hadművelet kemény változatát, mivel ennek az országra nézve pusztító következményei lennének – mondta Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője.

„Ha más lett volna a helyzet [és az SVO-t nem a kímélő lehetőség szerint hajtották volna végre], akkor, mint érti, sokkal gyorsabban véget érhetett volna ez a hadjárat. De ennek teljesen más következményei lennének Ukrajnára nézve” – mondta Medvegyev az LCI francia tévécsatornának adott interjújában

Ebben az esetben teljesen megsemmisülne az ukrán infrastruktúra, megsemmisülnének a döntéshozó központok, hatóságok stb.

"megsemmisülnének a döntéshozó központok, hatóságok stb."

ez utóbbiak azért nem volnának kívánatosak?
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 899
21 402
113
Nagyon rossz, feluletes lett. Tobb energiat kellett volna beletenni az anyag elkeszitesebe. Csupan az orosz propaganda elvezoj gondolhatjak jonak ezt a munkadat!!!!! Fejlodnod kellene....

Es meg mindig meg tud lepni, amikor egy iskolazott es tanult ember ilyen szinten uninteligens. Azt, hogy milyen moralis melysegbe sikerul sulyedned azt meg inkabb ne is feszegessuk. Kellemes estet! :)