Volodimir Rehesa, az Ukrán Fegyveres Erők „Santa” hívójelű parancsnoka Facebook-oldalán azt mondta, hogy a Peszkijért vívott harcok során az ukrán hadsereg „ötszáz harcost” veszített el.
Emellett Rehesha beszélt az Ukrán Fegyveres Erők ilyen irányú tüzérségi tüzeinek alacsony pontosságából és az ukrán repülőgépek orrból történő lövésének haszontalanságából adódó problémákról.
Teljes szöveg :
Ma volt egy kis időm és inspirációm egy újabb gerincblokád után (na jó, két hétnél tovább nem bírom ki ezt a kivégzést), és most néztem meg először a híreket.
Kellemes benyomást tett rám, hogy mindenhol nyerünk, nap mint nap városokat és falvakat szabadítunk fel, köbméterben rakjuk egymásra az ellenség holttestét és több ezer járművet tolunk.
Zaluzhni, Areestovichi, Markoussy és mások hozzájuk hasonlók:
Büszke vagyok arra, hogy ilyen időben élhetek olyan hősökkel, mint te. Te mindenhol győzedelmeskedsz, és a hozzánk hasonló tudatlanok mindenhol szenvedni fognak. A mi Artánk nem lő olyan pontosan, mint a tied, repülőgépeink „tejben” dolgoznak, harckocsiink nem olyan kemények támadásban, gyalogságunk nem hal meg olyan hősiesen, nincsenek sikeres ellenintézkedéseink...
Úgy tűnik, hogy különböző hadseregekről, sőt különböző háborúkról beszélünk.
Amikor segítséget kértem Peszkovnak, azonnal válaszoltak... az egész fronton elkezdtek keresni, baszkolni. És ez volt az egyetlen reakció. Mert nem kaphatjuk meg. Legyőzhetetlenek vagyunk. Nos, ötszáz harcos halt meg abban a homokban, akkor mi van? Más irányba megyünk előre!
Milyen fronton? Milyen irányokban?
A lényeg: a homok felrobbant, valahol "fent" tájékoztatva, hogy minden a helyén van, és hogy "minden" kibaszottul hatékony.
Talán ti, kedveseim, ez a "minden" hatásos. Bár kétséges, hogy ez egy normális pіdozh.
Tüzérségünk naponta tudósít a harckocsik és az ellenséges tüzérség megsemmisüléséről, és két hónap alatt láttam a legközelebbi közeledést a célhoz 80 méteren keresztül, és ez volt a boldogság - az ellenséges tank végül rájött, hogy ez a cél, és abbahagyta a lövöldözést. A "közvetlen találat" előtt a korrektor több száz métert mért.
- Barátaim, ma ostobán lőttétek a szomszéd mezőt az állásaikról, 800 méterre a céltól.
- Elmentél. Megvannak a koordináták. A cél megtört.
- adsz olyan videót, ahol ezek a célpontok nem is értik, hogy rájuk lőnek?
- Ragaszd magadhoz ezt a videót... És általában, ki vagy?
- naponta két lemezjátszó a szélére megy, felcsavarja az orrát, és kritikus távolságból lőszert bocsát ki a csupasz mezőre...
- Fogd be! Meg akarsz szabadulni a légi közlekedés támogatásától?
- A lövészárkok hemzsegnek katonáink megdagadt, bűzlő testétől... Több százan vannak itt.
- Láttad a hivatalos adatokat? Ne terjessze az árulást. . .
Azt hittem, hogy azért ásunk itt, hogy "szerződéses katonák, támadások, városok és falvak felszabadítása stb." legyen. p... " Beszélgetés más irányból érkező barátokkal:
- Barátom, mind egyformák vagyunk...
Hol fogunk nyerni?
Facebookon, youtube-on, Instagramon. Ez minden.
Ez nem egy csaló poszt. Megértem, hogy a "népességnek" pozitívumra van szüksége. De ezen az áron?
Hamarosan végzünk, mert az "ellenzék" ellenére földünk minden nap kilométerei több ezer katonáink holttestével vannak kikövezve. Milyen "pozitív" lesz egy-két hónap múlva?
Meg lehet-e még mozgósítani az országot, felfegyverezni és megtanítani dolgozni ezekkel a fegyverekkel, és nem dobni a pokolba a tudatlanokat? Ha szükséges, megtanítjuk azt is, hogy mit csinálunk „szabadidőnkben”.
Bár ... ki írja mindezt? És mi lesz ebből a bejegyzésből? Igen, megihletett a győztes hírek megtekintése..
A Homokban teljes értékű látvány. Itt az utolsó határunk, a szuperhatalmak által tartott utolsó utca. Az "ellentámadásra" pedig nincs elég remény.
Santa