[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
7 428
23 223
113
(páncél-golyóálló mellény) *én


 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 570
16 384
113
Nem nagyon van infó, hogy mi történik délen. Az ukrán veszteségek is mind orosz forrásokból jönnek - vagyis álhírek.
Sőt mi több a Kárpátaljai kormányzó is kimondottan orosz álhírek alapján gyászolja az elesett katonákat, meg engedte fél árbócra az ukrán zászlót stb.. viszont háború sincs, mert az oroszokat már a harmadik napon Vlagyivosztoknál benyomták a tengerbe, csak némi nyugati támogatás megszerzése érdekében tartják fel ezt a "Patyomkin" háborút, hogy hamarabb felvételt nyerjenek a NATO-ba, meg az EU-ba.


hülyeséget én is tudok írni
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
2 845
5 393
113
@molnibalage és aki ért jobban a légierőhöz!

Bennem motoszkál a kérdés, hogy mennyire lenne megoldott akár csak ideiglenes jelleggel a Herszon-csata utánpótlás ellátása egy légihíddal? Elvileg van több kisebb repülőtere is és a ruszki légierőnek szállító kapacitása is. Nem egy US Air Force szintű képesség a világ másik végén egy expedíciós haderő ellátása szinte csak full repterekről, de valamennyi van biztosan.

A kérdésem, hogy a jelenlegi körülmények között megoldható-e helikopterrel vagy tehergéppel átvinni az utánpótlást a folyón? A radarhorizont mennyi lehet az ukrán légvédelem számára, be tudnak-e repülni alá? A repülőgépeknél a kifutópályák méretei elegek lennének-e erre? És el tudnak-e látni mondjuk 20 ezer főt folyamatosan mondjuk Szevasztopol-Herszon távolságban? (Krímig elviszik és Herszon valamelyik repterétől kocsin vihetik tovább.

Amiért felmerült bennem ez, hogy ha az ukránok a folyami átkelők folyamatos rombolására helyezik a hangsúlyt, akkor ideiglenesen (mondjuk hetekig fenntartva) biztosítható-e 20 ezer katona intenzív harcához ami kell? Hipotetikus feltevés, hogy erre a mondjuk fél hónapra el tudják lehetetleníteni az ukránok a ponton hidak pótlását is.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 471
28 849
113

Az EU 5 milliárd eurós sürgősségi segélyt irányoz elő Ukrajnának​


Az Európai Unió új, 5 milliárd eurós finanszírozási csomagot készül biztosítani Ukrajnának.

A Bloomberg európai diplomatákra hivatkozva ír erről.

Szerintük az Európai Bizottság a jövő héten hitelcsomagot ajánl fel Ukrajnának a sürgős kiadások fedezésére. A források egy nagyobb, 9 milliárd eurós csomag részét képezik, amelyet az EU még májusban ígért, és amelynek nagy részét még ki kell fizetni az Európai Bizottság és a tagállamok között a segélyprogram részleteivel kapcsolatos nézeteltérések miatt.

Németország vissza nem térítendő támogatásokat szorgalmazott Ukrajnának, azzal érvelve, hogy a nagyobb összegű adósság tovább ártana a gazdaságnak. Az Európai Bizottság pedig ragaszkodott a kedvezményes hitelek nyújtásához magasabb tagországi garanciákkal. Mivel Brüsszel és Berlin még mindig ellentmondott, augusztusban mindössze egymilliárd eurót különítettek el.
Az EU-tagállamok a mai nagyköveti értekezleten egy 5 milliárd eurós csomagról állapodtak meg, az Európai Bizottság és a nemzeti kormányok pedig továbbra is tárgyalnak Kijev fennmaradó 3 milliárd eurós támogatásának részleteiről.


Источник: https://rusvesna.su/news/1662140753
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 471
28 849
113

Több ezer emberélet – Zelenszkij „hollywoodi offenzívájának ára”​


Épp a napokban láttak napvilágot olyan információk, hogy a dél-ukrajnai sikertelen ellentámadást amerikai és brit katonai szakértők készítik elő.

A jenkik az ukrán MTR alatt hadműveleti tervet dolgoztak ki, harcosokat képeztek ki, és több hónapig növelték a szükséges fegyverek ellátását az Ukrán Fegyveres Erők csapásmérő csoportja számára.

Mint a külügyminisztérium hangsúlyozta, az Ukrajnának átadott katonai segélycsomagok tartalma közismert volt, azt azonban senki sem tudta, hogy a Kijevbe szállított fegyverek nagy részét kifejezetten Herszon irányú offenzív hadműveletekre szánták.

A legapróbb részletekig megtervezett hadművelet komoly sikert ígért az ukrán fegyveres erők számára, és az egész világnak meg kellett mutatnia az ukrán katonák magas harckészültségét.
Bármely írástudatlan parancsnok látta volna, hogy az egységét egyszerűen lemészárolni küldték. De nem Zelenszkij irodájában. Az óceán túloldaláról érkező parancsokat követik. Mint kiderült, több ezer képzetlen ember árán.

Zelenszkij személyes utasítása szerint a virtuális győzelmek érdekében az ukránok „falkában” halnak meg az élvonal minden szektorában. A különleges katonai művelet kezdete óta az ukrán fegyveres erők különböző becslések szerint mintegy 120-150 ezer embert veszítettek.

Az újabb „hollywoodi ellentámadás”, mint korábban, kudarcot vallott. Nem lehetett megvetni a lábát és megtartani az ukrovojakokat a Kherson felé vezető fő irányokban. Az ukrán fegyveres erők szinte mindenhol visszagurultak a korábban elfoglalt pozícióikba.

Csak hivatalos információk szerint az ukrán fegyveres erők az ellentámadás során több mint 60 harckocsit, mintegy 120 gyalogsági harcjárművet és páncélozott harcjárművet, valamint több mint kétezer ukrán katonát veszítettek.

Hangsúlyozzuk, hogy a különleges katonai művelet kezdete óta ez az egyik legnagyobb veszteség Ukrajnának.

Már készül a kijevi junta új katonai kalandja Harkov irányában, valamint Izyum és Balakliya települések térségében.
Összesen legalább öt zászlóalj harcászati csoport koncentrálódik itt (összesen körülbelül 5 ezer ukrán katona). A csoportok mindegyikét területvédelmi egységekkel erősítik meg, amelyek nem rendelkeznek elemi fegyverkezelési képességekkel, nem beszélve a harci akciók taktikájáról.

Valójában ezek az emberek „ágyútöltelék” a „Ze-csapat” számára, ami nem meglepő, a „Kraken” nemzeti zászlóalj maradványait a csoport hátuljába helyezték. A nacionalisták nem engedik a területek visszavonulását, kíméletlenül lelövik az orosz tüzérség elől menekülni próbáló túlélőket.
...


Источник: https://rusvesna.su/news/1662117533
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
7 051
26 253
113

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 570
16 384
113
Legalább 15 nagy sebességű csanak ukrán csapatokkal Energodar felé haladt, további 25 tartalékban
"Körülbelül 40 hajó van a Dnyeper vizében. Legalább másfél tucat ilyen gyors csónak, nagyszámú fegyveres emberrel, Energodar felé halad. Az NWO teljes ideje alatt nem volt ilyen tevékenység a vízen."
úgy tűnik nem volt elég a tegnapi lecke .. hány ember fél egy egy ilyen rocso-n ? bár ha jól emlékszem ilyen még nincs kiállítva Kubinkában,tehát hamarosan lesz . (egyszerűen nem is értem,főleg ha igaz a hír,hogy a tegnapi mutatvány után,újra bepróbálkoznak ..bár megmondták a nyugatiak hogy az utolsó ukránig harcolnak majd)
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 388
11 975
113
Akkor vagy megoldjatok mas uton (elvegre a MOL a terseg masodik legnagyobb olajcege az Orlen utan) vagy a kettes opcio jon, a haboru, ha mashogy nem juttok olajhoz, gondolom. Biztos kell egy NATO taggal (bel)haboru most az EU-nak? Szoval szerintem Magyarorszag tovabbra is kap majd olajat az oroszoktol. Ha meg atall a NATO oldalra, akkor meg az USA-tol. Ez miatt nem izgulnek.
Miért? Most nem a NATO oldalán állunk?
Attól, hogy nem megyünk szügyig bele a nyugati ökörségekbe, mert az nekünk nagyon fájna, az még nem jelenti azt, hogy nem a nyugati oldalon vagyunk. Vagy szerinted az jelenti a nyugati pártiságot, hogy minden idióta ötletet elfogadunk tőlük, fenntartás nélkül?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
3 990
27 579
113
Összefoglaló 09.02.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe szeptember 2-án este​

Arina Korf ma 01:30-kor

Naprakész adatok
A mai nyilatkozatok a NAÜ Grossi vezetői nagyon diplomatikusan sokakat emlékeztettek az EBESZ szomorúan emlékezetes tevékenységére. Közölték, hogy a zaporozsjei atomerőműben az atomtudósok küldetése megállapította, hogy "megsértették a létesítmény integritását" , de nem részletezték, hogy ki, Grossi pedig azonnal hozzátette, hogy "véletlenül vagy szándékosan még nem tud értékelést adni" . Figyelemre méltó volt a viselkedés hivatalos Kijev - Mihail Podoljak , Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalának tanácsadója , vádlott A NAÜ idő előtt, anélkül, hogy megvárná az ellenőrzés eredményét, inkompetens.
Eközben éjfél után Vlagyimir Rogov , a Zaporizzsja Regionális Állami Adminisztráció képviselője azt mondta, hogy ismét csapatok vonulnak az állomásra a tározó másik partjáról, már 15 motorcsónakon.
Az elmúlt napi helyzet a frontokon:
 • Harkov irányába. Itt a fegyveres erők ismét igyekeznek előretörni, őket az orosz tüzérség tartja vissza. Dementyevkában ma az RF fegyveres erői megállítottak és megsemmisítettek egy ellenséges DRG-t;
 • Déli irány. A tegnapi tényleges szünet után a konfrontáció új epizódját tervezik;
 • Alekszandrovszkij lelőhelyén ma megsemmisült egy ukrán páncélososzlop, amely Alekszandrovka és Tavrijszkij között próbált áttörni;
 • Csönd volt ma a Poszad-Pokrovszkij szektorban , de az ellenség felszereléseket húz fel. Időközben a szövetséges erőknek sikerült visszaszerezniük az irányítást Thornfields és Green Guy felett. Mirny és Lyubomirovka térségében nincsenek aktív műveletek, az ukrán fegyveres erők helyzetvédelmet vettek fel;
 • A Sznyigirevszkij-szektorban előzetesen súlyosbodást terveznek - estére 25 berendezés összevonásáról érkezett információ Pervomajszkijban, hogy újabb kísérletet tegyenek Blagodatnoje és tovább Sznigirevka megtámadására;
 • Az Andrejevszkij oldalon az orosz hadsereg lelőtt két ukrán Szu-25 és egy MiG-29 HARM rakétákkal felszerelt. Sötétedéskor megjelentek az információk, hogy az RF fegyveres erők mindhárom pontonátkelőhelyet lebombázták az Inguleten keresztül, és a déli parton lévő ellenséget korábban egy szűk szűk keresztmetszet körvonalaival ellátott üstbe zárták. Közben azt írják, hogy a Nyugat által szállított páncélozott járműveken már úton vannak feléjük az erősítések. Az eredményeket reggel tudjuk meg;
 • Az Olginszkij szakaszon a fegyveresek újult erővel próbáltak támadni Osokorovka, Novovoroncovka, Apostolovo irányából. Támadásukat az orosz légideszant erők egységei visszaverték.

Érkezés. Donyeck, Makeevka, Gorlovka, Yasinovataya ismét a fegyveresek tüze alatt álltak - az MLRS-től és a tüzérségtől ütöttek. Vannak civil áldozatok, köztük egy gyerek is. Újra lőttek az energodari ZNPP-re - megölték a Dnyeper távvezetéket, volt érkezés a 2. és 3. erőmű között, az állomástól néhány száz méterre hárman érkeztek. Kora reggel Khersonban egy ütés érte a HIMARS - tól Ház. A felső emelet beomlott, civilek meghaltak, néhány ember még mindig a romok alatt lehet.
Kaliber. A DPR-ben, Mihajlovka körzetében VKS-ünk az Ukrán Fegyveres Erők 56. motoros gyalogdandárának parancsnoki helyén - 18 katonát, köztük 12 tisztet likvidáltak, több mint 30 ember megsérült. Délen ma az Ukrán Fegyveres Erők 17. harckocsidandárjának ideiglenes bevetési pontját fedezték be Bereznyegovatban. Szintén Belaya Krinitsa-ban kalibrálták a hangárokat a 46. repülőgép-dandár felszerelésével - több mint 40 halott fegyveres, legfeljebb 10 egység katonai felszerelés
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
41 553
60 790
113
@molnibalage és aki ért jobban a légierőhöz!

Bennem motoszkál a kérdés, hogy mennyire lenne megoldott akár csak ideiglenes jelleggel a Herszon-csata utánpótlás ellátása egy légihíddal? Elvileg van több kisebb repülőtere is és a ruszki légierőnek szállító kapacitása is. Nem egy US Air Force szintű képesség a világ másik végén egy expedíciós haderő ellátása szinte csak full repterekről, de valamennyi van biztosan.

A kérdésem, hogy a jelenlegi körülmények között megoldható-e helikopterrel vagy tehergéppel átvinni az utánpótlást a folyón? A radarhorizont mennyi lehet az ukrán légvédelem számára, be tudnak-e repülni alá? A repülőgépeknél a kifutópályák méretei elegek lennének-e erre? És el tudnak-e látni mondjuk 20 ezer főt folyamatosan mondjuk Szevasztopol-Herszon távolságban? (Krímig elviszik és Herszon valamelyik repterétől kocsin vihetik tovább.

Amiért felmerült bennem ez, hogy ha az ukránok a folyami átkelők folyamatos rombolására helyezik a hangsúlyt, akkor ideiglenesen (mondjuk hetekig fenntartva) biztosítható-e 20 ezer katona intenzív harcához ami kell? Hipotetikus feltevés, hogy erre a mondjuk fél hónapra el tudják lehetetleníteni az ukránok a ponton hidak pótlását is.
Ne viccelj, az orosz légvédelem mindent lelőne.
 
 • Tetszik
 • Imádom
Reactions: fip7 and Kim Philby

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 462
3 984
113
Fél évvel ezelőtt azt ígérték hogy Magyarországon olcsó lesz a gáz. Jelenleg pedig nem az. Szóval nem állunk jobban.
1. Lakosságnak átlagfogyasztásig olcsó
2. Az árak világpiaciak és a liberalizált energiapiac az üzleti szektorban uniós direktíva
3. Nálunk van gáz
4. Nálunk igen magas a fajlagos gáz felhasználás
5. A gázárban legalább akkora szerepe van Boris Johnson bejelentéseinek, at ÉÁ2 be nem indításának a hollandok hozzáállásának, mint az orosz játékoknak.
6. Ha valaki, akkor Mo ráhatása a legkisebb…
7. Világnézeted szerint egy orosz gázembargóval mit csinálnánk!?

Olyan vagy te mint a DK reklám a Youtube-on: Orbán a hibás!
De hogy is kellene lennie!?
Német és olasz hotelekben már nem ment a klíma a nyáron…..
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
464
1 917
93
Fullba nyomod.

Az oroszok támadtak, ők akarták ezt a háborút. Amúgy meg Oroszország elvileg nagyhatalom, egy nagyhatalomnak ez nem tarthatna fél évig.
Mondjuk Usa módba kapcsolva nem is tartott volna tovább 2hétnél, de mekkora f...szopó ez a putyler hogy nem darálta már be az összes ukrán gyereket, anyát. Hát ha erre vágytál elmarad.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 351
13 831
113
Összefoglaló 09.02.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe szeptember 2-án este​

Arina Korf ma 01:30-kor

Naprakész adatok
A mai nyilatkozatok a NAÜ Grossi vezetői nagyon diplomatikusan sokakat emlékeztettek az EBESZ szomorúan emlékezetes tevékenységére. Közölték, hogy a zaporozsjei atomerőműben az atomtudósok küldetése megállapította, hogy "megsértették a létesítmény integritását" , de nem részletezték, hogy ki, Grossi pedig azonnal hozzátette, hogy "véletlenül vagy szándékosan még nem tud értékelést adni" . Figyelemre méltó volt a viselkedés hivatalos Kijev - Mihail Podoljak , Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalának tanácsadója , vádlott A NAÜ idő előtt, anélkül, hogy megvárná az ellenőrzés eredményét, inkompetens.
Eközben éjfél után Vlagyimir Rogov , a Zaporizzsja Regionális Állami Adminisztráció képviselője azt mondta, hogy ismét csapatok vonulnak az állomásra a tározó másik partjáról, már 15 motorcsónakon.
Az elmúlt napi helyzet a frontokon:
 • Harkov irányába. Itt a fegyveres erők ismét igyekeznek előretörni, őket az orosz tüzérség tartja vissza. Dementyevkában ma az RF fegyveres erői megállítottak és megsemmisítettek egy ellenséges DRG-t;
 • Déli irány. A tegnapi tényleges szünet után a konfrontáció új epizódját tervezik;
 • Alekszandrovszkij lelőhelyén ma megsemmisült egy ukrán páncélososzlop, amely Alekszandrovka és Tavrijszkij között próbált áttörni;
 • Csönd volt ma a Poszad-Pokrovszkij szektorban , de az ellenség felszereléseket húz fel. Időközben a szövetséges erőknek sikerült visszaszerezniük az irányítást Thornfields és Green Guy felett. Mirny és Lyubomirovka térségében nincsenek aktív műveletek, az ukrán fegyveres erők helyzetvédelmet vettek fel;
 • A Sznyigirevszkij-szektorban előzetesen súlyosbodást terveznek - estére 25 berendezés összevonásáról érkezett információ Pervomajszkijban, hogy újabb kísérletet tegyenek Blagodatnoje és tovább Sznigirevka megtámadására;
 • Az Andrejevszkij oldalon az orosz hadsereg lelőtt két ukrán Szu-25 és egy MiG-29 HARM rakétákkal felszerelt. Sötétedéskor megjelentek az információk, hogy az RF fegyveres erők mindhárom pontonátkelőhelyet lebombázták az Inguleten keresztül, és a déli parton lévő ellenséget korábban egy szűk szűk keresztmetszet körvonalaival ellátott üstbe zárták. Közben azt írják, hogy a Nyugat által szállított páncélozott járműveken már úton vannak feléjük az erősítések. Az eredményeket reggel tudjuk meg;
 • Az Olginszkij szakaszon a fegyveresek újult erővel próbáltak támadni Osokorovka, Novovoroncovka, Apostolovo irányából. Támadásukat az orosz légideszant erők egységei visszaverték.

Érkezés. Donyeck, Makeevka, Gorlovka, Yasinovataya ismét a fegyveresek tüze alatt álltak - az MLRS-től és a tüzérségtől ütöttek. Vannak civil áldozatok, köztük egy gyerek is. Újra lőttek az energodari ZNPP-re - megölték a Dnyeper távvezetéket, volt érkezés a 2. és 3. erőmű között, az állomástól néhány száz méterre hárman érkeztek. Kora reggel Khersonban egy ütés érte a HIMARS - tól Ház. A felső emelet beomlott, civilek meghaltak, néhány ember még mindig a romok alatt lehet.
Kaliber. A DPR-ben, Mihajlovka körzetében VKS-ünk az Ukrán Fegyveres Erők 56. motoros gyalogdandárának parancsnoki helyén - 18 katonát, köztük 12 tisztet likvidáltak, több mint 30 ember megsérült. Délen ma az Ukrán Fegyveres Erők 17. harckocsidandárjának ideiglenes bevetési pontját fedezték be Bereznyegovatban. Szintén Belaya Krinitsa-ban kalibrálták a hangárokat a 46. repülőgép-dandár felszerelésével - több mint 40 halott fegyveres, legfeljebb 10 egység katonai felszerelés
Nem láttuk a fényképeket. Nem hisszük el.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 738
4 786
113
A nagyjaból 100 harckocsi és IFV/APC az kb 2,5 zaszlóaljnyi technika.
Ez így összesen lehet egy nehézdandár lekukázódása. Az arányok megértéséhez azt kell tudni, hogy a Dombaszban 5-7 dandár védekezik fél éve...
1. Újabban szokássá vált nem megjelölni forrást, csak dobálózni a számokkal, szóval egyrészről ezek talán orosz számok
2. Számomra teljesen döbbenetes, hogy ilyen hosszú intenzív háborúzás után van erre energiájuk az ukránoknak, még ha ennyi vagy kevesebb is a veszteségük, az, hogy egy kiterjedt offenzívát képesek akár megkísérelni is... és mindezzel párhuzamosan az orosz hadsereg jelentős része "vitrinkatonásdizik" és hagyják a bajtársaikat veszteségeket szenvedni a fronton a helyett, hogy egy sikeres támadásnak a létszámfeltételeit biztosítanák maguknak... ez az egész annyira szürreális.
Igazából az ukránok offenzívával elérendő célját nem értem, de talán majd idővel megvilágosolunk.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
6 815
21 540
113
1. Újabban szokássá vált nem megjelölni forrást, csak dobálózni a számokkal, szóval egyrészről ezek talán orosz számok
2. Számomra teljesen döbbenetes, hogy ilyen hosszú intenzív háborúzás után van erre energiájuk az ukránoknak, még ha ennyi vagy kevesebb is a veszteségük, az, hogy egy kiterjedt offenzívát képesek akár megkísérelni is... és mindezzel párhuzamosan az orosz hadsereg jelentős része "vitrinkatonásdizik" és hagyják a bajtársaikat veszteségeket szenvedni a fronton a helyett, hogy egy sikeres támadásnak a létszámfeltételeit biztosítanák maguknak... ez az egész annyira szürreális.
Igazából az ukránok offenzívával elérendő célját nem értem, de talán majd idővel megvilágosolunk.
Hát a szart csomagolhatod bármibe akkor is szar marad ! Az ordas nagy vereség meg ordas nagy vereség ! Már a mainstream is hozza !