nem lenne példátlan a történelemben, hogy az angolszász, és az orosz összefog a kontinentális egység ellen. De ennek előfeltétele lenne, hogy van esély kontinentális egységre, ami ugye nincs. És megint csak a tévedés jogát fenntartva, de jelenleg az oroszoknak az az érdeke, hogy legyen. Mégpedig úgy, hogy ők is bele integrálódtak. Nem egy birodalomként, még csak nem is feltétéenül konföderációként, hanem egymás mellett élő, szoros gazdasági kapcsolatban lévő, de egymással vetélkedő erők halmazaként. Akkor ugyanis megvan a belső hajtóerő a fejlődésre, és ugyanakkor az a gazdasági térség is, ami bárminek, még Kínának is ellenfele lehet. Akiknek most abszolút érdeke a megosztott, gyenge Európa az az USA és Kína, mert így senki sem fenyegeti az ő hegemóniájukat, max ők maguk a másikét.Ha itt nem arról van szó, hogy összefogott az orosz és az amerikai
Márpedig jelen pillanatban se Kína, se az USA esetén nem vagyok arról meggyőződve, hogy kiállnának egy nyílt versenyt, és bármennyire is szeretünk rettegni, az európai társadalmak még mindig szilárdabbak, mint ahogy sokan gondolják. Európa jelenleg olyan mint a visszavonult kardművész. Pocakot eresztett, elpuhult, de a háj alatt még ott vannak az izmok. Na ezért kellene a bevándorlás, ezért kellene az energiawende, hogy a saját belső feszültségeit exportálják ide is.
Szóval nem hiszek ebben. De még mindig, a minden tudó itt nem én vagyok, csak leírom amit látok.