[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 252
113
Azt amúgy, hogy kell értelmezni, hogy Putyin szerint 29 célpontból 7 maradt épségben? Nem lőttek rá semmit?(akkor mitől célpont??) Vagy mégis csak dolgozik az ukrán légvédelem és meg tud védeni célokat?
Február óta kb 4szer semmisítették meg a légierőt, de még mindig lőnek le napi szinten Szu-27est,24est. Ezeket azért elég nehéz beszerezni exvarsói szerződéses, jelenleg NATO tagoktól.
Arra a kérdésre meg, hogy miért állt ott a hídon pont a robbanás idelyén a tartályvinat még mindig nem találtam értelmes választ.
Volt igazi foto, film lelott raketarol? A maradvanyairol. Szu 24-es epp Hoholia legereje veszitett ket napja...

Lancet ukran S 300-at semmisit meg. Tegnap egy Buk egyseget vitt el egy asik Lancet. Kozben uj dronok jonnek iranbol, 2x nagyobb romboloerovel mint a kozkedvelt Geran.

Tudjuk hogy allt a vonat vagy a robbanas miatt allt meg?

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 335
27 224
113
S-300,Osa,Buk kivégzés Orosz Lancet drónokkal

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Az az OSA eléggé mellének tűnik inkább, de ne is zavartasd magad ilyen piszlicsáré részletekkel.

• Vicces
Reactions: vilmoci
K

Kopi2000

Guest
Ha úgy kötsz egy alkut , hogy kést tesznek a nyakadra vagy már rajta a hurok és húzzák akkor azt nem tartom kötelező érvényünek . És ha elmúlt a kényszerítő tényező vagy kellően erős vagyok a dolgok rendezésére akkor érvényesíteni fogom azt az érdekemet amit akkor nem tudtam ! Amióta a világ világ ! Ukrajna egy mesterségesen létrehozott ország minden történelmi érdek nélkül amit csak a nyugat tart életben már évtizedek óta mert önállóan életképtelen!
Erre a hsz-re járna egy töri egyes, de még abba a borsodi általános suliban, ahová valamikor jártál.......De sebaj, inkább videózzunk egyet...

Mínusz egy orosz tank a páncéltörő rakéták segítségével, a szokásos helyzet "az oroszok nem hagyják el a sajátjukat"..

Még maradt "Sztugna" is az ukránoknál. Az is éppen elég az oroszok ellen...

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 217
15 654
113
Hogy, mi a véleményem? Hát az, hogy benneteket beültet OV szemfényvesztő politikája egy hintába... Mert mindig azzal foglalkoztok, milyen rossz magyarnak lenni Ukrajnában, Romániában, Szlovákiában, Ausztriában, stb... Mert azt a kérdést sosem teszitek fel, MO -történelmileg hírhedt- nemzetiségi politikája, milyen jogot ad némely jelentős kisebbségnek? Pld. a cigányoknak? Ukrajnában a magyarok intézhetnek magyarul hivatalos ügyeket Kárpátalján, még ma is... Viszont a cigányok, MO-on, cigányul intézhetik-e ezt ugyanúgy? Hát nem....

De, inkább videózzunk egyet....

Az ukrán hadsereg felvételeket mutatott be a megszállók felszerelésének megsemmisítéséről Mikolajiv irányában...

T-62 farm, valahol oroszországban....

:D :D :D
Nagyon vicces vagy.
Tényleg egy olyan nyelven akarsz ügyintéztetni, amelyben még jövő idő sincs és 2-3000 szavas szókinccsel rendelkezik?
Hogy mondják lováriul azt, hogy "tértivevény", "adókötelezettség", "adóalany", "állampolgári kötelesség"?
Még a cigányoknak is csak a töredéke beszél bármilyen cigány nyelvjárást.

Magyarország nemzetiségi politikája hirhedten liberális volt, de nekik ez nem volt elég, mert nem jogokat akartak, hanem a mi füldünket.
Sajnos a te fajtád aknamunkájának köszönhetően ezt el is érték.

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Először is veled valami komoly probléma van, hogy ez a téma április óta be van akadva nálad, szerintem ez már nem egészséges és azt tanácsolom neked fordulj orvoshoz, másodszor nincsenek párhuzamos accountjaim nem szokásom párhuzamos accountokról Írogatni sem erre a fórumra sem máshova, remélem világosan fogalmaztam és egyszer és mindenkorra felfogtad végre, és tudod ugye ha megvádolsz valakit pláne a nyilvánosság előtt akkor azt be is kellene bizonyítanod, úgyhogy várom a bizonyítékaidat....
Oké, tehát tartalmi válasz megint semmi, csak a szokásos orvoshoz küldözgetés, nem unod még? Bármikor rákérdezek az ukri rss feededre, te azonnal orvoshoz küldesz válasz helyett :)
Nem kell semmit bizonyítanom, nem állítottam semmit, mindenki úgy érti ahogy akarja, "hármotoknak" írtam, de ezek szerint betalált :D Tudod ez is olyan mint a krími népakarat, van egy nyílvánvaló helyzet, amire a csinovnyikok szerint nincs "bizonyíték". Nézz csak hülyének mindenkit, majd a modi törli, ha szerinte bármilyen konkrét rágalom lett leírva.

Mindenesetre beszédes, hogy sem a Kulabá riport sem a munkácsi turul ügyében a totális hallgatás stratégiáját követi a lakájmédia ;)

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 744
11 915
113
Ha úgy kötsz egy alkut , hogy kést tesznek a nyakadra vagy már rajta a hurok és húzzák akkor azt nem tartom kötelező érvényünek . És ha elmúlt a kényszerítő tényező vagy kellően erős vagyok a dolgok rendezésére akkor érvényesíteni fogom azt az érdekemet amit akkor nem tudtam ! Amióta a világ világ ! Ukrajna egy mesterségesen létrehozott ország minden történelmi érdek nélkül amit csak a nyugat tart életben már évtizedek óta mert önállóan életképtelen!
Akkor mi is a gond a minszki egyezmény nem betartásával ukrán részről?

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 700
113
Legalabb az ukranok nem fognak fazni.

Valószínűleg volt már szó róla, de azért

Több kommentelő is felhívja a figyelmet, hogy nem 500ezer uniformis, hanem 500K item, amit 50-100ezer szerelésre saccolnak.

A kanadai hadseregben szolgálatot teljesítők számából kiindulva az 500ezer brutális lenne, ez vagy fél évtized teljes ruházkodása a saját hadseregüknek. Míg az olvasók hozzászólásai alapján javított szám az sokkal barátibb, csak egy évvel rövidülne, hogy mennyivel előre tároznak tartalék angyalbőrt, és ezt majd idővel a gyártók szép lassan visszavarrják, pótolják.

• Tetszik
Reactions: cirqle

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 512
15 048
113
Hogy, mi a véleményem? Hát az, hogy benneteket beültet OV szemfényvesztő politikája egy hintába... Mert mindig azzal foglalkoztok, milyen rossz magyarnak lenni Ukrajnában, Romániában, Szlovákiában, Ausztriában, stb... Mert azt a kérdést sosem teszitek fel, MO -történelmileg hírhedt- nemzetiségi politikája, milyen jogot ad némely jelentős kisebbségnek? Pld. a cigányoknak? Ukrajnában a magyarok intézhetnek magyarul hivatalos ügyeket Kárpátalján, még ma is... Viszont a cigányok, MO-on, cigányul intézhetik-e ezt ugyanúgy? Hát nem....

De, inkább videózzunk egyet....

Az ukrán hadsereg felvételeket mutatott be a megszállók felszerelésének megsemmisítéséről Mikolajiv irányában...

T-62 farm, valahol oroszországban....

Az általad istenített nyíltan soviniszta Ukrajnában nyelvrendőrség van,keresgéljél nyugodtan utána .Egy bukott szdsz-es embertől nem is vártam más véleményt,ti ilyenek vagytok,és akkor csodálkoztok,hogy egy választáskor a fal adja nektek a másikat.Ha ti lennétek hatalmon,már egy darab nehéz fegyverünk se maradt volna mert csontig nyalva az ukrán náci rezsimnek már mindet odaadtátok volna nekik jó szokásotok szerint.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 213
17 195
113
Akkor a "NATO nagyobbik része" Moszkvát támogatta mindennel ami a keze ügyében volt.

A Lend-Lease támogatások azok Angliát tartották ténylegesen lélegeztetőgépen, nem a Szovjetuniót. A Szovjeteket logisztikával segítették ki, harckocsit tudtak gyártani, csak a teherautókról felejtkeztek el ...

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 722
26 282
113
Hm... Voltál Te valamikor Kárpátalján? Én voltam, még a donbasszi harcok kitörése utáni években... Láttam a alak körüli dombokon, az elvadult növényzetet, amit furcsállottam. Meg is kérdeztem: itt nem volt szokás a falvak melletti gyümölcs és szőlő termesztés? Mondták, hogy igen, amit látok, az is valamelyik szovhoz-nak volt a szőlő ültetvénye. Csak, amikor Gorbacsov bevezette a szesztilalmat, odaküldte a hadsereget Kárpátaljára és kivágták a szőlőtőkéket... Hát nekem ez a szovjet-orosz (ázsiai) típusú problémamegoldás egyáltalán nem (meg nem is lenne) tetszetős... Aztán még az a furcsa, amikor Ti beszéltek a nyugat gyarmati hozzáállásáról elünk kapcsolatosan...

Már sokan írták itt, köztük én is, a putyini háború felgyorsította a kárpátaljai magyarok terület (szülőföld) elhagyását... ERRŐL SE FELEDKEZZ MEG!! Sok magyar hagyta el Kárpátalját 2014-15-ben, amikor féltek a sorozástól. De, amikor a harcok alábbhagytak és főként a szerződéses állomány ment a Donbasszba, akkor az idősebbek visszatértek. A kinti ismerőseim egy része, ma újra MO-on van, de még egyszer már semmiképp nem mennének vissza...

De, videózzunk is egyet....

Az ukrán fegyveres erők közelebb hozzák a győzelmet: mindannyian tudatosan kockáztatnak (az életüket) és a helyükön vannak...

Fenyegetés az ellenségre: az ukrán Bureviy megsemmisíti az orosz megszállókat a fronton...

Nagyon durvan paradox, hogy elvakultan vagy minden ellen, ami az oroszokhoz kotheto kozben pedig a kommentjeid stilusa, szohasznalatod, mondat szerkesztesed a legrettentesebb tanacskoztarsasagi es kommunista idoket hozza vissza egy az egyben.

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 744
11 915
113
Hogy mondják lováriul azt, hogy "tértivevény", "adókötelezettség", "adóalany", "állampolgári kötelesség"?
Pont így. Amire nincs szavuk, azt behelyettesítik magyarul.
De a "tértivevényre" a magyarok is kitalálhatnának valami értelmeset.
Agyhúgykövet kapok a bürokratamagyartól/jogi szövegtől.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 722
26 282
113
Kb minden most dől majd el...Ha nem sikerül megállítani az ukrikat és Herszon elesik akkor ennyi volt, viszont ha buknak az ukrik akkor jöhet a ruszki ellentámadás...
Itt lenne az ideje, hogy az oroszok felrakjak az egre a Tu-95-oket es megmutassak, hogy ok is tudnak egy Linebaker II-t produkalni es szarra bombazni az oreg vasakkal mindent.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 999
15 888
113
S-300,Osa,Buk kivégzés Orosz Lancet drónokkal

Gondoljatok bele, milyenek lennének ezek a drónok, ha a nyugati propaganda szerint sikeresek lennének.

Továbbá kíváncsi lennék egy "atlantista" véleményre, okfejtésre, hogy orszország mennyire van elmaradva az öngiykkos drónok terén.
Illetve ,hogy hatékonyságuk a marketing anyagon kívül hogy mutatkozik meg a harctéren.

Valaki árban tud mondani valamit egy "hatékony" switchbladera és egy "semmitérő" lancetre?

Azt is szívesen meghallgatnám, hogy az agyon szankciózott irán/of hogyan képes mégis nagyszámú drónmennyiséget sikeresen előállitani.

Hogyan értékené a háború elmúlt időszakát, ki áll nyerésre a drónok háborújában?

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 948
86 536
113
Az iráni TG csatornákon olyan információ jelent meg, hogy Oroszország Arash kamikaze UAV-kat rendelt Iránból, amelyek a Shahid-136-hoz képest nagyobb robbanófejekkel és 1700 km-re becsült repülési távolsággal rendelkeznek.
isF2TQmkPu4.jpg

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 848
2 696
113
Volt igazi foto, film lelott raketarol? A maradvanyairol. Szu 24-es epp Hoholia legereje veszitett ket napja...

Lancet ukran S 300-at semmisit meg. Tegnap egy Buk egyseget vitt el egy asik Lancet. Kozben uj dronok jonnek iranbol, 2x nagyobb romboloerovel mint a kozkedvelt Geran.

Tudjuk hogy allt a vonat vagy a robbanas miatt allt meg?
Egy szóval sem állítottam, hogy lelőtték a rakétákat! Kérdeztem! Ha 29 cél ki van jelőlve és 7 sértetlen marad ott azért valaminek lenni kell! Vagy 29ből 7et el sem találtak?
A vonat pedig tuti állt, mert egy soktonnás tartály szerelvény mozgásban maradt volna jó sokáig, ha nem állt volna a robbanás pillanatában! A felvételeken a vonat a robbantás mellett áll, ahol a pályatestek a vízbe rogytak. Amúgy szerintem, ha a szerelvényt le tudták húzni onnan, akkor a pálya helyre állítása az max 24 óra. Kérdés a hídszerkezet sérülése.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
3 051
6 262
113
Milyen célból?

Szerintem épületet lebontani a benne lévőkkel hatásosabb mint a 30mm-es,
A drónok lelövéséről ne mis beszélve a megfelelő lőszer használatával.

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 506
10 252
113
Pedig a ruszkik elfoglalták, és ez jogellenes.
Szemben Janukovics megpuccsolásával, odesszai pogrommal, oroszbarát ukrán pártok betiltásával stb.
2014 környékén már kikerültek a netre bizonyos tervrajzok, melyek a szevasztopoli orosz bázis átalakítást mutatták, usa bázissá.
Disznó oroszok nem várták meg.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 555
24 442
113
Kérdések válaszok nélkül :(