[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 848
4 618
113
Az eredeti hír ezen a telegramcsatornán jelent meg: https://t.me/s/fighter_bomber A satorna üzemeltetője:
Harcos vagyok. Vadászbombázó. Orosz vadászbombázó.
Egy nyugdíjas vadászbombázó krónikái.
Kapcsolat: @fbsha
kab1500lg@gmail.com
TELEGRAM LETÖLTÉSE

A videó az egyik ilyen pillanat.
A talán leghíresebb Ka-52 SVO megsemmisülése, miután kényszerleszállást hajtott végre.
Minden jó minőségű és drága fegyver fogyóeszköz.
És természetesen nem hagyhatja az ellenségre.

A nukleáris triád két repülőgépe - a Tu-160M - átkerült a repülési tesztállomásra. A "fehér hattyúk" rendszereket, motorokat és repüléselektronikai berendezéseket fognak tesztelni.
Az egyik repülőgépet tömegesen gyártják a Tu-160M reprodukciós program keretében, a második egy harci repülőgép, amely mélyreható modernizáción esett át.

SÜRGŐS: Hatalmas rakétatámadás Ukrajna ellen – robbanások nyugaton, keleten és középen (+VIDEO)​


Robbanások dörögnek Kijevben, valamint Harkov és Vinnitsa régiójában.
Több sztrájkot jelentettek Kramatorszkban és Szlavjanszkban.
Ukrán források azt mondják hallgatóságuknak, hogy "gyakorolják a PPO-t", miközben az ukrán rakétavédelem munkája nem hatékony.

Frissítve​

Robbanások történtek Zsitomir, Rivne és Ternopil régiókban.
A lvivi régió hatóságai szerint a rakéták egy része feléjük repül.
Ukrán források a Krivoj Rog felé tartó rakétákra figyelmeztetnek.
14:55 Robbanások dörögnek a kijevi régióban, a regionális gauleiter a közösségi hálózatokban arra kéri a polgárokat, hogy ne filmezzenek és ne tegyenek közzé semmit az interneten.
Источник: https://rusvesna.su/news/1672486886
"Az egyik repülőgépet tömegesen gyártják a Tu-160M reprodukciós program keretében." Ez mit jelent vajon?
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
919
6 934
93
Összességében az előzetes adatok szerint december 29-én 69 rakétát használtak a megszálló erők.

A légierő erői és eszközei az ukrán védelmi erők más komponenseivel együttműködve 54 ellenséges cirkáló rakétát semmisítettek meg.

Tehát az összesítések szerint 69 - 54 = 15 eszköz talált célba az ukránok szerint?

Itt egy angliai, infrastruktúrát világszerte megfigyelő cég jelentése az adott időszakról

Azt írják hogy ők 69, infrastruktúrát ért célzott becsapódást regisztráltak.
Akkor most mennyi az annyi?

Én inkább a NATO tag Anglia jelentésében bízom...
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
377
1 904
93
Mindenesetre van üzem, és amíg az oroszok nem tudják annyira ledarálni az ukrán légvédelmet, hogy bemehessenek csapásmérőkkel szétszedni, addig ez így is marad. Fel nem foghatom miért nem minden éjjel SEAD Szu-57-esek keringenek arrafelé...
Mehetne a Szu-57-is, de az oroszoknak lenne erre a feladatra egy testre szabott megoldásuk. S-70 Ohotnik-B a becsületes neve, elvileg már az A-G fegyverteszteken túl kellene lennie. Ha lenne nekik belőle 15-20 bevethető példány, már túl lennének a légvédelem legyalulásán a front közelében.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 329
4 188
113
Újabb Orlan-10et szedtek le az ukránok.

Szétlőtt orosz BTR80 Herszonban

140 ukrán hős térhetett haza egy fogolycsere keretében
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 240
3 141
113
Mehetne a Szu-57-is, de az oroszoknak lenne erre a feladatra egy testre szabott megoldásuk. S-70 Ohotnik-B a becsületes neve, elvileg már az A-G fegyverteszteken túl kellene lennie. Ha lenne nekik belőle 15-20 bevethető példány, már túl lennének a légvédelem legyalulásán a front közelében.
Alapjában hianyzik az Orosz légierőből erre specializált gép."Nyugaton is leginkabb USA helyez erre nagyobb hangsúlyt(EF18G gowler)+ erre "specializált"F16CJ századok+EW felderítés.Raptor de még az F35 se alkalmas erre maximum nehéz felderíteni
önmagában SEAD feladatkörre.Annyira meg nem alacsony észlelhetőségű a Su 57 hogy értelme legyen önmagában beküldenk Ukrajna fölé mélyen.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 283
54 466
113
Lista nyugati fegyverekről.Lesz utánpótlása az orosz rakétáknak. Nem kell tárolni a legyártott mennyiséget, már gyártják a jövő heti csapás rakétáit.


A Wágnyer kapja az új tankokat.

Vazz... ennel a Portfolional meg mindig kint a cikk a kamuvideos raketa lelovesrol.

Mellekesen ma megint nagyon szetcsaptak az ukranokat. Ejjel tuti lesz tuzijatek nekik. Zeli is lehet elsziv egy hegyet mert eleg hiszterikus. Oroszorszagban mar ujev elso napja van, jol be fognak kezdeni szerintem.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 486
29 089
113

SÜRGŐS: A DPR és az LPR 1. és 2. hadsereghadteste az orosz hadsereg része​

Az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma bejelentette, hogy a DPR és az LPR 1. és 2. hadsereghadtestét bevonják az orosz hadseregbe.
December 31-én Vlagyimir Putyin elnök meglátogatta a Déli Katonai Körzet (SMD) főhadiszállását Rosztov-on-Donban, ahol találkozott a parancsnoksággal.
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint az orosz vezető kitüntetéseket adott át a katonai személyzetnek a katonai különleges művelet során tanúsított bátorságukért és hősiességükért.
Источник: https://rusvesna.su/news/1672495152

Változás az orosz katonai taktikában. Először érte csapás egy kijevi szállodát, ahol külföldi katonai és politikai tanácsadók élnek. Oroszország eddig csak katonai és infrastrukturális célpontokat sújtott rakétákkal. Miközben a Bandera-rezsim folyamatosan sújtja azokat a lakónegyedeket és szállodákat, ahol orosz politikai tanácsadók élnek. És most először sújtják Ukrajnában az igazi hatalmat, a külpolitikai és katonai tanácsadókat. Oroszország megmutatja, hogy az új 2023-as évben kész az eszkalációra, és kész csapást mérni az igazi ellenségre, vagyis a nyugati katonai politikai tanácsadókra. Alphavito Hotel.

Újévi üdvözlet a mosómedvétől és a különleges erők arkangyalától

A háború évében az ukrán állam legfelsőbb szintje megfelelően korrigálta ügyeit.
És te harcolsz, Mikola, harcolj.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
21 987
68 627
113
:D
"A polgármester szerint az orosz offenzíva első 24 órájában pánik és szervezetlenség uralkodott az ukrán fővárosban. Arra a kérdésre, hogy kit lát felelősnek a káoszért, azt mondta, “most nincs itt az ideje, hogy a bűnösöket keressük”. Minden hiányosságot és hibát “a győzelem után” fognak elemezni – tette hozzá."
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 283
54 466
113
Lista nyugati fegyverekről.Lesz utánpótlása az orosz rakétáknak. Nem kell tárolni a legyártott mennyiséget, már gyártják a jövő heti csapás rakétáit.


A Wágnyer kapja az új tankokat.

Vazz... ennel a Portfolional meg mindig kint a cikk a kamuvideos raketa lelovesrol.

Mellekesen ma megint nagyon szetcsaptak az ukranokat. Ejjel tuti lesz tuzijatek nekik. Zeli is lehet elsziv egy hegyet mert eleg hiszterikus. Oroszorszagban mar ujev elso napja van, jol be fognak kezdeni szerintem.
Az a baj, hogy az eredeti Fighterbomber bejegyzés sem árul el többet, mivel azon túl, hogy tegnapelőtt történt az eset, semmi egyebet nem tudni. Az 1800 kommenten végigmenve annyit legalább tudni, hogy a pilótát Vaszilijnek hívják. Viszont sem a javadalmazásról nincs szó, sem arról milyen rakétával sikerült a művelet. Bár gondolom a vadászokra R-77-1 ment, míg a helikre elég lehetett az R-73 is. Viszont annyi már megvan, hogy a 2 kilőtt heli az Mi-8 volt, míg a 2 vadász az vagy MiG-29-Szu-24 vagy MiG-29-Szu-25 kombó volt. Illetve szinte fixen bedolgozhatott a kollégának egy A-50U AWACS folyamatos helyzetképet adva.

Ami az ukrán gépek felbukkanását illeti, főképp most a Szvatovo-Kremennaja vonal mentén aktív a légierő maradéka, mivel az ukránok nagyon neki akarnak menni a Liszicsanszk-Luganszk térségnek megint. Plusz miután az oroszoknak még mindig nem sikerült rendesen szétlőni a poltavai Mirgorod repterét, az ukránok gyakorlatilag szabadon repkednek onnan. A Belgorodra indított HARM rakétákat főképp onnan felszállva szórják, de jut onnan még Donyeckre is. A lényeg, hogy mivel a gépekre csak épp felszórták a HARM indítókat, így a cél pontos bemérése helyett inkább eleresztik őket bekapcsolt keresőfejjel, aztán ha sikerül eltalálni légvédelmet az fasza, ha nem akkor meg sima unguided rakétaként csapódik be valahol ellenséges területen.

Végül ami az összekukázott ukrán gépparkot illeti, ott a legenda szerint a maradék 10-en darabos moldáv MiG készletet biztosan megkapták az ukránok, igaz azok legfeljebb donornak jók, mivel évtizede nem repültek. Meg ott vannak a nagyjavításon lévő azeri 29-esek is, amiket Baku már fixen nem fog visszakapni. Plusz szerintem a lengyelek már minden kivont/tartalék készletet odaadtak nekik, illetve ahogy mondod, azért kurva nagy készlete volt az ukránoknak is. Miután pedig a lembergi repjavító úgy-ahogy egyben van (a lucki hajtóműüzem már jobb kérdés), képesek azért korlátozottan feltámasztani gépeket.
Itt is irnak rola, plusz van meg par aprosag.

"Az Orosz Légierő vadászrepülőgépei Krasznij Liman és Kramatorszk településeken lelőtték az ukrán Szu-25-ös és Szu-24-es repülőgépeket. Emellett a Donyecki Népköztársaság Szuvorov és Orlovka településeinek térségében két ukrán Mi-8-as helikoptert lőttek le” – közölte a minisztérium."

Lancet statisztika, az ismert esetek.

A Rybar Telegram-csatorna összesítése szerint október 13. és november 12. között, tehát részleges, mindössze 1 hónapot magában foglaló időtávon:

 • 11 vontatott tarackot,
 • 7 tankot,
 • 7 önjáró tarackot,
 • 6 gyalogsági harcjárművet / páncélozott szállító harcjárművet,
 • 7 légvédelmi rakétaindítót,
 • 5 radarrendszert,
 • 1 őrnaszádot találtak el, semmisítettek meg vagy tettek harcképtelenné a Lancet drónok.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 486
29 089
113

A háború a problémamegoldás művészete​


Nem tartható fent tovább Európa gazdasági óriás és katonai törpe szerepe. Ha valamit megtanított a hadtörténelem, az az, hogy másokra nem bízhatjuk a saját védelmünket.
Írta: Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, hadtörténész

Változásokat hoz az újév az ukrán háborúban? - Hidegkuti Konstantin​


Az Orosz Fegyveres Erők tömeges rakétacsapása Ukrajnában december 31. - Rybar elemzése
Ezúttal mindössze két nap
telt el az orosz erők ukrán célpontok elleni hatalmas támadásai között . A razzia célpontjainak választéka jóval szélesebbé vált: nem annyira energetikai létesítményeket, mint inkább ellenséges bevetési pontokat, köztük külföldi tanácsadókat találtak el.
▪️Legalább nyolc erős robbanást hallottak Kijevben . Ismert célpontok:
Az egyik a külföldi tanácsadók elhelyezése volt az Alfavito Hotelben .
Egy épület Alfavito közelében , ahol magas rangú SBU tisztek helyezkedtek el.
CHPP - 5 a bal parton.
Hangár légvédelmi kilövővel és lőszerrel, ami erőteljes robbanást eredményezett.
Ismeretlen tárgy a KNU Biológiai és Orvostudományi Intézete épületének udvarán . Tarasz Sevcsenko - valószínűleg ott volt egy légvédelmi pozíció terület.
Protasov Yarban lelőtték az egyik orosz rakétát: törmelék hullott a lakóépületekre.
Az egyik ütés az artyomi üzem területére esett – egyik üzlet sem sérült meg.
▪️Az RF fegyveres erők hat rakétacsapást hajtott végre Nikolaev ellen - a légvédelmi és figyelmeztető rendszerek nem működtek.
Az egyik ütés az ellenség helyére esett a város Hajó területén . A mentők nagy számából ítélve eredményes volt a tűzvész.
Egy másik ismeretlen objektum a Shirokaya Balka mikrokörzetben a Hajókerületben .
Újabb érkezés érkezett a kulbakinói repülőtér környékére.
▪️Néhány célpontot Zaporozsjében , Herszon bal partján és a Vinnitsa régióban találtak el .
▪️Hmelnyickijben a terepről készült felvételek alapján az Ukrán Fegyveres Erők 8. különleges célú ezredének állandó bevetési pontja volt a cél.
▪️Ternopil, Zsitomir, Csernyihiv, Kijev és Szumi régiókban a légvédelmi rendszerek működtek.
▪️Röviddel a sztrájk előtt óvatos áramkimaradásokat regisztráltak Odessza, Dnyipropetrovszk, Kirovograd, Szumi és Zsitomir régiókban. Ilyen intézkedésekkel az ellenség megpróbálja megvédeni az elektromos hálózatot a túlterheléstől és félrevezetni az objektív ellenőrzés eszközeit.
▪️Az ellenség válaszul megpróbált csapást mérni Dzsankojra és Szimferopolra , de a légvédelmi rendszerek minden célpontot lelőttek.
A rakétatámadások ilyen gyakorisága, bár pontosan és kisebb mennyiségben, az RF fegyveres erők normájává kell, hogy váljon mindaddig, amíg az ellenség ki nem bővíti légvédelmi rendszereinek képességeit. És azt szeretném, ha az ilyen rakétacsapásokat ne a Biztonsági Tanács üléseire, ünnepnapokra és egyéb dátumokra időzítenék. A harci munka nem függhet semmilyen más tevékenységtől.
Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a mai razzia csak ösztönzi az ukrán parancsnokságot abban, hogy az újévi ünnepek alkalmával visszacsapjanak Oroszország területére .

 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 401
4 564
113
Orosz műholdas felderítésről (ha volt akkor bocsi)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
3 270
17 804
113
Év végi Tacheles nr100 Thomas Röperrel és Robert Steinnel németeseknek:

témák: covid, big pharma & usa biofegyverek, internetes óriáscégek és az usa titokzatos szolgálatok összefonódása, twitter files, világgazdasági fórum és a cica, atomegyezmény Iránnal, Zeli Washingtonban, Merkel őszinteségi rohama, orosz reakció az olajársapkára, India, Észak-Korea, Koszovó, jó és rossz menekültek, Guaido vége.

És kapható Röper új könyve: Putins Plan (Putyin terve)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 283
54 466
113
RTL Klub ejfeli koztarsasagi elnoki beszed helyett valami bugris ukran katonat tett be nekunk magyaroknak, hogy megsajnaljuk őket. Haborut akartak maguknak, megkaptak...
De hogy ezt az RTL-t nem lehet kivagni az orszagbol orokre az szomorú, meg ilyenkor is erzekenyitenek...
Brusszel TV...

De hogy jo hir is legyen:
12 Shahid repul jelenleg az ukran legterben...

Donyeckben tuzijatek van, plusz bejovo ukran granatok. Gradok inditanak visszakezbol nekik.

Dnyepropetrovszk megkapta a magaet...

Egy rakas Tu 95,Tu 160,Tu 22 M3 emelkedett a levegobe. Ez a nap emlekezetes lesz az ukranoknak, tobb mint 200 raketat meg Gerant kaptak ma a fejukre. Megerdemlik.
Kijev, Zsitomir kapja az aldast, Iszkanderokat is. :)
Az a kedvencem.

Az ukran legvedelem eltalat egy VW Passatot...

Kijevben 80 ev alatt semmi sem valtozott.

Szlava Buek ukran modra. Ha egyszer feltunik Kokainszki fuhrer..

Ha igy megy tovabb ahogy iden akkor jovo szilveszterre 1 millio ukran halott es rokkant, serult katona lesz.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
3 806
9 277
113
RTL Klub ejfeli koztarsasagi elnoki beszed helyett valami bugris ukran katonat tett be nekunk magyaroknak, hogy megsajnaljuk őket. Haborut akartak maguknak, megkaptak...
De hogy ezt az RTL-t nem lehet kivagni az orszagbol orokre az szomorú, meg ilyenkor is erzekenyitenek...
Brusszel TV...

 

krova

Well-Known Member
2010. december 13.
205
429
63
Ezért a pofátlanságért kapnak majd az oroszok! Nem, az ukránok nem nőket és gyereket fognak célba venni hanem az orosz katonákat ahol a legjobban fog fájni putyinnak! A csatatéren egy nullák és a civileken áll bosszút! Putyin orkjai szétszaladnak a motivált jól képzett ukrán katonák elől!! Ünnepet így elbaxni a lakosságnak hát szégyen! Nem baj, nemcsoda hogy utaljak az oroszokat! A tiktokon szörnyű és meghato látni a sok fiatal ukrán katona temeteset! Előbb utóbb megalazzak az oroszokat és putyint is ! Több ukrán önkéntes lesz mint amennyi orkot tudnak toborozni Putyinék!
Nyugi . Több éve írjak felelős szavahihető szakemberek ,hogy pénteken csődbe mentek.
 
K

Kopi2000

Guest