[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 954
113
RTL Klub ejfeli koztarsasagi elnoki beszed helyett valami bugris ukran katonat tett be nekunk magyaroknak, hogy megsajnaljuk őket. Haborut akartak maguknak, megkaptak...
De hogy ezt az RTL-t nem lehet kivagni az orszagbol orokre az szomorú, meg ilyenkor is erzekenyitenek...
Brusszel TV...

De hogy jo hir is legyen:
12 Shahid repul jelenleg az ukran legterben...

Donyeckben tuzijatek van, plusz bejovo ukran granatok. Gradok inditanak visszakezbol nekik.

Dnyepropetrovszk megkapta a magaet...

Egy rakas Tu 95,Tu 160,Tu 22 M3 emelkedett a levegobe. Ez a nap emlekezetes lesz az ukranoknak, tobb mint 200 raketat meg Gerant kaptak ma a fejukre. Megerdemlik.
Kijev, Zsitomir kapja az aldast, Iszkanderokat is. :)
Az a kedvencem.

Az ukran legvedelem eltalat egy VW Passatot...

Kijevben 80 ev alatt semmi sem valtozott.

Szlava Buek ukran modra. Ha egyszer feltunik Kokainszki fuhrer..

Ha igy megy tovabb ahogy iden akkor jovo szilveszterre 1 millio ukran halott es rokkant, serult katona lesz.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 473
13 272
113
RTL Klub ejfeli koztarsasagi elnoki beszed helyett valami bugris ukran katonat tett be nekunk magyaroknak, hogy megsajnaljuk őket. Haborut akartak maguknak, megkaptak...
De hogy ezt az RTL-t nem lehet kivagni az orszagbol orokre az szomorú, meg ilyenkor is erzekenyitenek...
Brusszel TV...

 

krova

Well-Known Member
2010. december 13.
241
733
93
Ezért a pofátlanságért kapnak majd az oroszok! Nem, az ukránok nem nőket és gyereket fognak célba venni hanem az orosz katonákat ahol a legjobban fog fájni putyinnak! A csatatéren egy nullák és a civileken áll bosszút! Putyin orkjai szétszaladnak a motivált jól képzett ukrán katonák elől!! Ünnepet így elbaxni a lakosságnak hát szégyen! Nem baj, nemcsoda hogy utaljak az oroszokat! A tiktokon szörnyű és meghato látni a sok fiatal ukrán katona temeteset! Előbb utóbb megalazzak az oroszokat és putyint is ! Több ukrán önkéntes lesz mint amennyi orkot tudnak toborozni Putyinék!
Nyugi . Több éve írjak felelős szavahihető szakemberek ,hogy pénteken csődbe mentek.
 
K

Kopi2000

Guest

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 954
113
Ahogy meglattam az ukran egyenruhat mar kapcsoltam is el. Miert sulykoljak meg ilyenkor is az embereknek, mintha barmi kozuk volna hozza...
Ez a ficko "az" a tanar? Igazi celeb lett belole.
Ez esetben tokeletes a muvelet az RTL-en, es a Telexes ficko is 20 perc alatt megirt egy cikket, amiben minden benne van. Nem semmi, grat.
Ukranok, tanarok, gyerekek, MTA minden egyben.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 981
22 838
113
Az orosz hadsereg megsemmisítette az ukrán különleges műveleti erők 8. ezredének bázisát Hmelnyickijben

"A tegnapi hatalmas csapás során rakétatalálat érte az elit ukrán különleges erők katonai egységét. A hmelnyickij 8. SSO-ezredet amit Ukrajna legjobb különleges egységeként tartják számon. Az ellenséges veszteségekről még nem állnak rendelkezésre adatok."

(mint látható a légvédelem ismét szenzációsan működött, ezt a rakétát is lelőtték minimum hatszor !!)

 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 150
113
Mariopulban ukrán partizánok orosz katonai barakkokat gyújtottak fel....

Vagy csak vanyadt bacsi tuzelte a lehullott lombot a kertjeben... Te tenyleg kepes vagy betenni egy ilyen zero informacios erteku videot a forumba? Tuti nem nezted meg, mert ennek aztan semmi koze a cimehez.

Amugy meg B.U.E.K. mindenkinek.
 
K

Kopi2000

Guest
A frontvonalról jövő, pihenni vágyó oroszokat akkor lepte meg a tüzérség, miután elnyugodtak...


Ukrán himnuszt énekeltetnek orosz foglyokkal. Mielőtt megköveznétek engem is meg Őket is, sokkal jobb hogy énekeltetéssel vezetik le rajtuk az ukrán katonák a gyűlöletüket, mintha idegből -videófelvétel nélkül- agyonlőnék az összeset...

 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Hitelesség mindenek felett.. Kinek gyártanak híreket és vajon miért?

Mai hír az origo.hu-n:
"Lőszerhiány lassítja az oroszokat
Az oroszoknak valószínűleg kimerülőben vannak a tüzérségi lőszerkészleteik, és ennek következtében nehezen tudják majd fenntartani a jelenlegi műveleti ütemet az ukrajnai frontvonal egyes részein - állítja az amerikai ISW elemző vég.
Az amerikai thinktank vasárnap közzétett jelentésében azt írta, hogy a lőszerhiány valószínűleg megakadályozza, hogy az orosz erők rövid távon fenntartsák a műveleti ütemet a kelet-ukrajnai Bakhmut térségében."

Hírek Moszkvából:
"Az orosz ejtőernyősök áttörték az ukrán fegyveres erők védelmét, és a déli oldalról behatoltak Artyomovszkba
2022.12.31. 16:25 (Frissítve: 2022. 12. 31. 20:58)

Az orosz ejtőernyősök áttörték az ukrán hadsereg védelmét, és behatoltak a Donyecki Népköztársasághoz (DPR) tartozó Artyomovszkba (Bahmut). Erről a "Military Affairs" Telegram csatorna számolt be.

Elmondása szerint az orosz katonaság a déli oldalról lépett be a városba. Ezenkívül az RF fegyveres erők harcosai betörtek az Artemovszktól délre található Kleshcheevkába.

A jelentés hivatkozik a legújabb T-90M "Breakthrough" tankokra is, amelyek az orosz hadsereg birtokába kerültek. Megjegyzendő, hogy már megkapták, és csatákban használják.

Vegye figyelembe, hogy az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma még nem erősítette meg hivatalosan ezt az információt.


Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1785511-rossiiskii_desant_prorval_oboronu_vsu_i_zashel_v_artemovsk/"



"Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma nyolc nemzetközi hadgyakorlatot hirdetett Oroszországban
2023. 01. 01. 12:25

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának képviselői arról számoltak be, hogy idén nyolc nemzetközi gyakorlaton vesznek részt hazánk szárazföldi erői . Ezekre Oroszország területén kerül sor – jegyezte meg a katonai osztály.
Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma nyolc nemzetközi hadgyakorlatot hirdetett Oroszországban


A minisztérium szerint 2023-ban Indiával „Indra-2023” gyakorlatokat tartanak. Ezenkívül a védelmi minisztérium eseményeket jelentett be Pakisztán "Barátság-2023", Mongólia "Selenga-2023", Vietnam, Laosz és Algéria részvételével.
"Az SCO-tagok Peace Mission 2023 közös katonai terrorellenes parancsnoki és törzsgyakorlatát tervezték" - közölte a védelmi minisztérium.
A védelmi minisztérium ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az Orosz Föderáció fegyveres erői a közép-ázsiai térség „Frontier-2023” gyorsbevetési erőinek egységeivel és a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének békefenntartóival vesznek részt kiképzésen. „Elpusztíthatatlan Testvériség – 2023” Örményországban.

Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1785586-voennye_uchenija_v_rossii/"

Egy kifogyóban lévő ország miért tart egy rakás nemzetközi hadgyakorlatot? Ezzel a ki hazudik kérdést meg is válaszoltuk.
A mi értelme kérdésre épeszű válasz nincs! Nekem itt hiába mondják, attól még el lesz verve a nato-ukri banda...
Éljen az EU-ba törekvő, demokratikus okrajna! Most jó pravoszláv, ellenzéki ujságírónak lenni Kievben! Sose volt még ennyire hiteles a demokratikus nyugat! Mekkora pofára esés lesz ebből édes jó istenem!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 787
75 825
113
Az a különbség az oroszok képesek saját készletekből pótolni a veszteségeiket, az ukránok meg teljes egészében a Nyugat által összedobott segélytől függenek. Eddig mintegy 400 darab harckocsit kaptak katonai segélyként, 2023-ban nem lesz ekkora a szállítások volumene, mert kimerülőben vannak a készletek, már igy is Marokkótól kellett T-72 harckocsikat kunyerálni. Természetesen a Leopard-1 és -2 szállítások esetén ez változhat, de ez csak tovább mélyítené Ukrajna függését a Nyugattól. Oroszország a meglevő letárolt készleteinek a reaktiválásával még 2-3 évig képes lehet folytatni a háborút. Meglátásom szerint erre Ukrajna még Nyugati támogatással sem lesz képes.
Nincs az 1600, bármennyire is hazudják. Az orosz készletekkel meg az a baj, hogyha felépítik azt az egy vagy két üzemet akkor fognak tudni havi 40-50 harckocsit reaktíválni/nagyjavítani. És ennél azért nagyobb mértékben fogy a harckocsiállományuk. Bár szerintem és ez csak szigorúan magánvélemény, nem az elavult harckocsi a legnagyobb bajuk, hanem a tragikusan fos APC és IFV állományuk. BTR-el meg BMP-1/2-vel, BMD-3/4-el 2022-ben harcok közelébe menni az öngyilkosság egy nagyon perverz formája.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 292
44 890
113

Oroszország rakétatámadást intézett a hmelnyickij ellenséges bázis ellen: részletek (FOTÓ)​

Az orosz hadsereg tegnapi rakétatámadása következtében az Ukrán Fegyveres Erők hmelnyickij támaszpontja ellen nyolc ukrán fegyveres megsérült, valamint felszerelés.
Ezt közölték az ukrán hatóságok.
A hírek szerint nyolc ukrán katona került kórházba. Nyolc jármű és tárolóhelyiségek sérültek meg.
A képen - ennek az ütésnek a következményei.
Источник: https://rusvesna.su/news/1672558001
Az orosz hadsereg tegnapi rakétatámadása következtében az Ukrán Fegyveres Erők hmelnyickij támaszpontja ellen nyolc ukrán fegyveres megsérült, valamint felszerelés.
Источник: https://rusvesna.su/news/1672558001

„Először is legyőzzük a belső bürokráciánkat és a korrupciónkat” – nevezte Ukrajna legyőzésének feltételeit Prigozin​


Jevgenyij Prigozsin vállalkozó a különleges hadművelet övezetében találkozott a Wagner PMC harcosaival, és rámutatott azokra a főbb problémákra, amelyek lassíthatják az Ukrajna feletti diadalt. Erről a Szövetségi Hírügynökség számolt be .
Most heves harcok dúlnak Bahmut irányában. A PMC "Wagner" katonái lassan, de biztosan áttörik az ukrán fegyveres erők védelmét Experiencedben, Podgorodnyban, Kleshcheevkában és Soledarban. A logisztikai problémák azonban jelentősen lelassítják az előrehaladás ütemét.
„Nincs elég felszerelésünk, BMP-3-asaink és „száz” lövedékünk (100 mm-es kaliber – a szerkesztő megjegyzése), hogy gyorsabban és magabiztosabban mozogjunk Artemovszk környékén” – mondta az egyik vadász.
Prigozhin viszont rámutatott az Ukrajna elleni harc főbb problémáira is. Az üzletember szerint ők az ország belső ellenségei.
„Az idén nyerni fogunk, de előbb legyőzzük a belső bürokráciánkat és a korrupciónkat. És amikor legyőzzük a belső bürokráciát és a korrupciót, akkor legyőzzük az ukránokat, a NATO-t és az egész világot” – hangsúlyozta Prigozin.
Prigozhin az új évet az NVO zónában, a Wagner PMC pozícióiban töltötte. Gratulált a katonaságnak az ünnephez, és ajándékokat vitt nekik. A vállalkozó megvizsgálta a pervomajszki kórházat is, amelyre az ukrán fegyveres erők lőttek.

December 31-én csapást mértek Ukrajna hadiipari komplexumának objektumaira, amelyek drónok gyártásában vesznek részt - az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma.
A december 31-i csapás során az ukrán csapásmérő UAV-ok tárolóhelyeit és kilövőhelyeit találták el – az orosz védelmi minisztérium.
Tegnap nem az energetikai infrastruktúrán dolgoztak.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 428
18 847
113
Prigozhin viszont rámutatott az Ukrajna elleni harc főbb problémáira is. Az üzletember szerint ők az ország belső ellenségei.
„Az idén nyerni fogunk, de előbb legyőzzük a belső bürokráciánkat és a korrupciónkat. És amikor legyőzzük a belső bürokráciát és a korrupciót, akkor legyőzzük az ukránokat, a NATO-t és az egész világot” – hangsúlyozta Prigozin.

Le, persze hogy legyőzik ! Bohóc!
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
Ukrán himnuszt énekeltetnek orosz foglyokkal.
F@sza... Tudod honnan ered ez az ukrán "népszokás"?
Emlékszem a Majdani Forradalmi Játékok után nem sokkal , mikor az országúton éjszaka időnként gépfegyveres ukrán "civilek" személykocsikat állítottak meg, az utazókat kiszállították, és az ukránságukat bizonyítandó, szintén az ukrán himnuszt próbálták velük elénekeltetni..
A fegyvereket , és a lőszert hozzá a lembergi, őrzött laktanya kifosztásából szerezték, Majdan jóvoltából..
 
K

Kopi2000

Guest
Szerencsétlen orosz katonák, akik megpróbálják eloltani egy megrongált, felgyújtott nehéz aknavetőjük tüzét....


120 mm-es aknavető csapás járőröző orosz katonákra...

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
csak az ő gyalogságuk tud harcolni, az oroszok meg a tavaszi szintet hozzák.
Szerintem kategorikusan kijelenteni, hogy az egyik v a másik oldal “tud harcolni” félrevezető.
Vannak jobb-rosszabb, kiváló és egészen használhatatlan egységek mindkét oldalon.
Arról nem is beszélve, hogy az ukránok oldalán most már nagy számosságbqn vannak “tiszteletbeli ukránok” (az oroszoknál csak a szakiknál van/volt pár tucat ilyen vendégszereplő).

Az ukránok két nagy előnye, hogy jó részük már az elmúlt 8-10 év produktuma, ebben az időszakban lett felnőtt, és így a banderista ukrajnáért, meg a hagymázas ideológiáért akár meg is hal.

A másik hatalmas előny pedig a NATOtól érkező tuti tippek, a mikor-hol támadjanak témakörben. Ez az, amit végletesen alábecsültek az oroszok.
Lehet bármennyire is jó egy lövészegységük, ha az ukránok már napokkal azelőtt tudják, hogy hol vetik majd be őket.

De majd beletanulnak ebbe is.

Szerk: BÚÉK mindenkinek!