[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Xtreeem

Active Member
2022. március 7.
28
143
28
Amennyire én kivettem a srác igazat beszélt vagyis (Az ENSZ elismerte a donbasszi 13000 áldozatot) na ez nem illett az ottani műsorba.
Amúgy ha ezt nem értetted hogy tudtál ide beregisztrálni. Nem volt nehéz vagy súgtak?
---Off--- Nekem nem kellett, de neked sugok azert! Igen, meg mindig nem ertem miert toroltek Ursula posztjat! Ertelmezz...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 283
54 467
113
Na ezt figyeljetek! Jol fejbeverhette az ukranokat az utobbi napok dron es raketaesoje.
Az Orixra ratettek meg egy nagy lapattal mert mar 3000 tanknal tartanak.
De kiszamoltak hogy egeszen pontosan 106720 halott orosz van eddig. Na de megis hogy szamoltak volna meg? :D
Jo buli volt Kijevben tegnap az fix, koko, vodka, tuzijatek.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
3 270
17 806
113
Amennyire én kivettem a srác igazat beszélt vagyis (Az ENSZ elismerte a donbasszi 13000 áldozatot) na ez nem illett az ottani műsorba.
Amúgy ha ezt nem értetted hogy tudtál ide beregisztrálni. Nem volt nehéz vagy súgtak?
Nem az a lényeg, h igazat beszélt, vagy sem. Az a lényeg, h nem a megfelelő a véleménye, ezért kizavarták a stúdióból. Pedig a nem megfelelő véleményt is kulturáltan adta elő. Szabad-Világ, fuck yeah.
 

krova

Well-Known Member
2010. december 13.
205
432
63
Szerencsétlen orosz katonák, akik megpróbálják eloltani egy megrongált, felgyújtott nehéz aknavetőjük tüzét....


120 mm-es aknavető csapás járőröző orosz katonákra...

Múlt hónapban az volt a baj hogy hátrahagynak sok mindent. Micsoda sereg ez.
Most meg lesi az ukrán drón hogy bassza meg ez se lesz a mienk! Végig nézte a drónos ,szotyizot, de tüzet nem vezetett rá. 2 perce volt rá :)) .
Most akkor itt kinek fog járni a dicséret? Valszeg nem az ukinak!
Van egy rossz hírem aki ezt megszervezte az csúnyább-kacifántosabb dolgokra is képes !
Mert problémákat próbál megoldani !! Ilyen Záhony tól nyugatra se lapul minden bokorban.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 186
9 432
113
Ma volt drága Bandera szülinapja

Kis történelem https://en.wikipedia.org/wiki/Lviv_pogroms_(1941)

Moderált Ukrán események

drága főparancsnok
https://twitter.com/verkhovna_rada/status/1609544721101389831

Lengyel fogadtatás szösszenete, még nem tudják
OIO0dy5.jpg
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 000
15 753
113
Nem tudom ténylegesen mennyi harckocsit vesztettek az oroszok, de nagyságrendileg az ukri veszteség is hasonló. Az ukriknak is hasonló IFV és APC állományuk van, kiegészítve az M-113 és egyéb nyugati könnyű páncélozott járművek tömegével. Nekem az még gyengébbnek tűnik az oroszokénál is. Majd meglátjuk mennyi új BMP-3-t tud kibocsájtani az orosz hadiipar.

Ja, kolosszális veszteségeik vannak az ukránoknak, herszoni ellentámadásaik során állandó probléma volt a tüzérségi támogatás hiánya. A tűzerőben meglevő hátrányukat az élőerő húsdarálóba tolásával kompenzálják. Eddig az egyetlen valódi sikerüket a harkovi fronton érték el főként másodvonalbeli orosz erők ellen. Én nem vagyok meggyőződve az ukrán gyalogság hatékonyságáról.

Ez szerintem igaz, csak az ukrán védekezik, az orosz támad.
Ezért minimum 3 X, de inkább 5 X fölény kellene az orosznak.
Ha így nézed, akkor már nehezebb dolga van.
Az is igaz, ha az ukrán szeretne változtatni, akkor neki kellene a fölény, na az sem látszik, hogy menne....
És a HK az bár a legfontosabb (a tüzérség és gyalogság mellett), de igazából hadi anyagról és humán erőforrásról beszélünk, hisz kiképzett ember is kell a "letárolt" tankba.


Kérdésem:
Akkor mifaxért is húzzák a háborút? Ha Oroszország meg akart volna gyengülni, már rég meggyengült volna. A donbasszi területekkel pedig bárki, Putyin, aki helyette indul tök mindegy ki támogatottsága csak nőni fog, nem csökkenni. Az ellenzék kevesebb százalékot fog szerezni, mint korábban. És már nincs ellenzéket támogató külföldi háttér se! Fb pl

Csak egy bukott háború, 100 ezer +, veszteséggel, tartósan csökkenő GDP....
Két fél megyéért, amit senki nem ismer el, így a következő évtizedekben sok ezer fiatal orosz meghalhat még Putyin birodalmi álmaiért, egy "különleges művelet" keretében.
A miért is?
:)
Ukrajna erősebb, és sokkal agresszívebb, mint korábban, a NATO ott lesz Donbasszban és Harkovban, Ukrajna pedig sohasem lesz már Orosz. Sőt, Oroszország szerzett egy elszánt, bosszúszomjas ellenséget magának.
Akkor miért is?

Az orosz lakosság jövedelme csökken, fokozatosan elveszítik korábbi lehetőségeiket, amit majd el kell mekik magyarázni.
A miért is?

A választásokon ezekre a kérdésekre azt a választ adni, hogy:
 • Mert a világ (külföld, nyugat, marslakók, stb.) Oroszország ellensége.
 • Mert mindenki náci, aki nem orosz.
 • Valójában minden rendben, Oroszország fejlődik, de a nácik miatt lassabban...
 • Oroszország látja el a világot, mindennel, ezért neki tartozik a világ tisztelettel, szuperhatalmi státusz elismerésével, biztonsági garanciákkal, és természetesen nagyon sok pénzzel. Ha valamelyiket nem akarja adni, akkor náci, hiszen el akarja pusztítani Oroszországot.

....a bevált szokás.

Az a baj ezzel a választási tervel, hogy a harmincas évek Németországában sem jött be, illetve nekünk, európai polgároknak nagyon nem lett jó az eredménye. Tekintve, hogy 6000 darab atomfegyvert is felhalmoztak, így nagyon nem jó ez az irány.
Ja, az sem megoldás, ha Ukrajna orosz lenne, hisz az csak megerősíti és meggyorsítja ezeket a folyamatokat.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
7 068
26 384
113
Oroszország valami "nagyon nagyra" készül: NATO-tanácsadókból és zsoldosokból álló bázist kaptak telibe - Rakétasortűz 400 rakétával és drónokkal 3 nap alatt
Kijev régió kormányzója: "Oroszország boldog új évet kívánt nekünk"
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
17 089
55 712
113
Oroszország valami "nagyon nagyra" készül: NATO-tanácsadókból és zsoldosokból álló bázist kaptak telibe - Rakétasortűz 400 rakétával és drónokkal 3 nap alatt
Kijev régió kormányzója: "Oroszország boldog új évet kívánt nekünk"
Ezek voltak az utolsó rakétàik de mostmàr tényleg, làtszik, hogy milyen kétségbeesetten lôdözték. :D
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
26 239
64 866
113

A brit hírszerzés a Kremennajától északra fekvő kulcsfontosságú útvonalért folyó csatákról beszélt..​


2023. január 2., hétfő, 09:3

A brit hírszerzés szerint, ha az ukrán fegyveres erők teljes mértékben átvehetnék az irányítást a P66-os autóút felett, az aláásná Kremennaja orosz védelmét.

Az " European Truth " szerint ez áll a brit védelmi minisztérium hírszerzési áttekintésében .

Állítólag az elmúlt öt napban orosz és ukrán erők harcoltak a P66-os autóút feletti ellenőrzésért az orosz kézen lévő Kremennaja városától északra, Luhanszk régióban.

A brit hírszerzés megjegyzi, hogy a P66 kulcsfontosságú ellátási útvonala az orosz front északi szektorának a Donbászban az oroszországi Belgorod régióból.

„Használatát október óta megszakította az ukrán tüzérség, de ha Ukrajna biztosítani tudná ezt az útvonalat, az nagy valószínűséggel tovább rontaná Kremennaja orosz védelmét” – áll a felülvizsgálatban.

Amint arról beszámoltunk, a brit hírszerzés szerint Oroszország valószínűleg prioritásként kezeli a Kremennaja melletti arcvonal megtartását, tekintettel a terület fontosságára a donbászi csapatai logisztikai támogatása szempontjából.

Az Ukrán Védelmi Erők január 1-ről 2-ra virradó éjszaka 39 vagy 40, az orosz erők által Ukrajnára indított csapásmérő drónt, két Orlan-10 felderítő drónt és egy X-59-es irányított légirakétát semmisítettek meg.


Forrás : Az Ukrán Fegyveres Erők Légierejének Parancsnoksága , Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko

Az AFU légierő szó szerint: "2023. január 1-ről 2-ra virradó éjszaka az orosz megszállók nagyszabású csapást hajtottak végre iráni gyártmányú Shahed-131/136 kamikaze drónokkal.

A légierő légvédelme, az Ukrán Védelmi Erők más komponenseinek légvédelmével együttműködve, mind a 39 csapásmérő UAV-t megsemmisítette".

Részletek: A támadás visszaverésében légvédelmi rakétaegységek, a légierő vadászrepülőgépei és mobil tűzoltócsapatok vettek részt.

A nyugati partnerek által Ukrajnának biztosított felszereléseket és fegyvereket egyre nagyobb mértékben vonják be - közölte az Ukrán Fegyveres Erők Légiereje.

Ezenkívül az ukrán légvédelem megsemmisítettek két Orlan-10 operatív-taktikai UAV-t és egy X-59-es irányított rakétát.


Klicsko a légvédelmi erőkre hivatkozva azt mondta, hogy "40 kamikaze drón tartott Kijev felé az éjszaka folyamán, 15-öt a szomszédos régiók felett, hármat a Kijevi területen, 22 drónt pedig a főváros felett semmisítettek meg".

Korábban arról számoltak be, hogy január 2-án éjszaka 20 légi célpontot semmisítettek meg Kijev felett, 9 Shahed drónt és egy X-59MK2 precíziós irányított rakétát semmisítettek meg Dnyipropetrovszk és Zaporozsjei terület felett, valamint 7 ellenséges Shahed-136 drónt semmisítettek meg a Mikolajivi terület felett.

Kijevben azonban a támadás megrongálta az energetikai infrastruktúrát, és áramkimaradásokat okozott a városban.