Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A Portfolio-féle Twitter bejegyzéseken alapuló elemzésként eladott hangulatkeltéssel együtt elmehetnek a picsába. És ezt nem azért mondom, mert esetleg konkurenciának tartom őket (nem, mert másik pályán mozgunk) vagy azért mert nem egy a véleményünk, hanem mert ez kurvára nem újságírás. Ez klikbéjt médiaprostitúció, csak az Onlyfans csöcsök helyett a reputációt meg Kijev s̶z̶e̶l̶l̶e̶n̶t̶é̶s̶é̶t̶ szellemét pakolják az ablakba a magát a lépcsőn összeszaró Putyinnal együtt. Haditechnikai analfabéta balfaszok gyülekezete, akikben annyi önérzet nincs, hogy legalább minimálisan utánanézzenek annak, amit írnak. Lásd AK-12M1, amire úgy bekringéltem, hogy egy 15 ezres szerelmes levelet írtam. De még ennyinsem kéne csak tényleg legalább a véleménytől független tényeknek utánanézni. Ennyire kurvára nehéz lenne ez vagy én vagyok maradi?Komolyan az indexes újságírókat is úgy rúgnám picsán... 14 hk az nekik egy zászlóalj?!? Legalább ne lennének kurva lusták és néznének utána mielőtt egy szakkifejezést használnak. Igénytelen suttyók.
Katasztrófa az egész. De elég megnézni egy kormányinfót: mintha autista értelmi fogyatékosok tennék fel a kérdéseket - mindkét oldal, de főleg a FOSnak nevezett mainstream - akik mellette Mufurc Malac koktélt is iszogatnak, akik mindenre még nagyobb hülyeséget dobnak be, már azután, hogy elmagyarázták, kiigazították őket udvariasan. Mert Mufurc Malacként képtelenek veszíteni, mint amerikai társaik. Cserébe, övék kell hogy legyen az utolsó szó is, bármekkora hülyeség is az. Azért IS ilyen az egész mainstream: tisztelet, szakmaiság, szerénység mind ismeretlen fogalom számukra. Ha van a fősodor, attól az életük árán SE térnének el, mellé még gcibutak is.A Portfolio-féle Twitter bejegyzéseken alapuló elemzésként eladott hangulatkeltéssel együtt elmehetnek a picsába. És ezt nem azért mondom, mert esetleg konkurenciának tartom őket (nem, mert másik pályán mozgunk) vagy azért mert nem egy a véleményünk, hanem mert ez kurvára nem újságírás. Ez klikbéjt médiaprostitúció, csak az Onlyfans csöcsök helyett a reputációt meg Kijev s̶z̶e̶l̶l̶e̶n̶t̶é̶s̶é̶t̶ szellemét pakolják az ablakba a magát a lépcsőn összeszaró Putyinnal együtt. Haditechnikai analfabéta balfaszok gyülekezete, akikben annyi önérzet nincs, hogy legalább minimálisan utánanézzenek annak, amit írnak. Lásd AK-12M1, amire úgy bekringéltem, hogy egy 15 ezres szerelmes levelet írtam. De még ennyinsem kéne csak tényleg legalább a véleménytől független tényeknek utánanézni. Ennyire kurvára nehéz lenne ez vagy én vagyok maradi?
Elnézést a kifakadásért, meg ha nem ide való, akkor mehet másik topikba/törlésbe, de 11 hónap után kurvára elegem van ebből, amit a hazai mainstream média csinál Ukrajna kapcsán. Oldaltól függetlenül melyik fél csinálja, de ez nem újságírás. És nem kell ehhez oroszbarátnak vagy bárminek lenni, mert a sokat emlegetett WSJ, NYT, Bloomberg, Politico és társai is tudnak normális cikkeket írni ukrán témában (amit érdekes módon az oroszok rendszeresen szemléznek), ami viszont úgy tűnik itthon sokaknak megugorhatatlannak számít
azért remélem majd a hazai katonai vezetés/ meg a haditechnika iránt érdeklődő közönség is érdeklődve fogja figyelni a Leopard tankok szereplését,mert ezt a nótát már egyszer eljátszották Szíriában Al-Bab-nál .. és T-72-esekhez hasonlóan emeltek kalapot (dobálták lefelé a tornyot) ezek is
tettem itt egy kijelentést,hogy túlhypeolt szarok ezek a Leopardok..na most kiderül jól gondoltam-e ..
Fair play lenne ha true, a több ezer tank os vegtelen penzű usa küldjön előbb , mintsem masnak a csalanjával peniszezzen
Captured hohol tanker said they were shipped only with HEAT-FS shells and no APFSDS at all
They don't even bother to provide spare parts so even replacing a fucking road wheel would be impossible without sending them back for repairs
Állítólag a brit Challenger felajánlás mögött is egy több milliárd fontos korrupció leplezése van, mivel a felajánlott tankok nagy része már csak papíron van meg (szétlopták/rohadt), így leírhatóak "harctéri veszteségként", miközben a valóságban csak pár darabot küldenek.
Tudtommal te katona voltál vagy mi.
Hol volt a szipogós fejtegetésed valamikor március-április környékén, amikor heteken belül hoztak nyilvánosságra az ukránok olyan videókat, mint a lábonlövős, vagy épp a klasszikus szurony-a-szembe?
Annyira bírom a sok fotelharcost akinek megvan a "véleménye"! Mit gondoltok, hogy halnak meg a fronton? Békében! Ez nem társasjáték! Az orosz még így is túl teljesítette azt ami elvárható! Egy szar kocsmai verekedésnél is plafonig nő a feszko meg az adrenalin! Nem egy élet halál harcban!!! Attól még, hogy valaki katona, nem azt jelenti, hogy pszichopata számitógépként fog viselkedni, plusz fut a fejében a hadijog. Szerintem meg igen is lenne értelme ezeknek a videók ak! A baj az, hogy nem azok nézik akik a szavazataikkal megválasztják a világ urait! Kötelezővé tenném minden emberek minden nap, hogy esténként nézze egy órát! Aztán utána ítélkezzen! Vagy inkább utána se!!
Gyanitom neked nem tul sokat volt fegyver a kezedben, illetve fogalmad sincs milyen, amikor a veled szemben levo embernel fegyver van. Olyan helyzetnek pedig a kozelebe sem kerultel amikor az eleted veszelyben volt es dontened kellett.
Ne erts felre, nem b*szakodni akarok. Csak te es meg paran olyan dologrol irkaltok es olyat iteltek meg, amirol egyaltalan nincs fogalmatok -termeszetesen ez igy oke! A legminimalisabb elkepzelesed sincs milyen amikor fegyver van nalad, veszelyben az eleted, tuzelned kell es rad is lonek. Nagyon durva stressz es felfokozott pszichikai es fizikai allapot amiben masodperceid vannak. Ezt nem tudod elkepzelni addig amig nem tortenik meg. Es ezert nem kellene itelkezni egy video alapjan.
Nem szoktalak olvasni, de most az egyik válasz miatt kíváncsiságból megnéztem mit írtál. Hát, orbitális szentimentális baromság, az biztos.
Szerintem soha még csak közelében sem voltál olyan helyzetnek, mint egy tűzharc, és gyakorlatilag fogalmad sincs az ottani adrenalin-bombáról.
Azt írod: "az oroszt nem menti semmi..." Tudod ez egy offenzíva folyamatos tűzharccal és nem egy dáma-játék, ahol hatszor meggondolhatod, hogy mit lépj. Ha az orosz egy szót sem szól csak lelövi a két hoholt, akkor sem szólhatnál semmit. Ugyanez a két hohol lehet, hogy percekkel azelőtt oroszokat ölt, ahogy mondani szokták: ilyen ez a popszakma. Ha picit figyelmesebben nézed a filmet áthatod, hogy amíg a lövészgödör mellett áll az orosz és megpróbálja megadásra bírni a két hülyét, addig őrá is folymatosan lőnek hátulról. Te ilyen helyzetben ott ácsorognál és várnád, hogy a megadási ajánlatot esetleg előtte megtárgyalják és jóváhagyassák a parancsnokságon a hoholok? Megkapták a lehetőséget, ilyenkor a fegyver felé nyúlni is szuicid megoldás. Olyant meg még soha nem halottam, hogy a fogyjul ejtő eltekintett volna a fegyver átadásától, mert az a másik fél tulajdona...
(Egyébként ha a korábban eldobott gránát betalált volna a gödörbe, már a megadási felszólítás sem hangzott volna el, így kaptak egy esélyt de nem éltek vele. Ennyi.) Szóval kár ezen moralizálni...
Emócionális befolyásoltság, meg arra tekintettel lenni... bíróság... ezek már rég le lettek húzva a budin.Olvasd vissza a véleményem!
A kommentem nem az én vagy a te érzéseiről szól, hanem a közvélemény emócionális befolyásoltságáról.
Azert az a 14 harckocsis zaszloalj...
Mennek a Leopárdok Kijevbe, tömegek üdvözölték a lengyel bejelentést
Moszkva máris kommentálta a történteket.index.hu
"I am not the commander of Azov [an organization designated terrorist] to take off my pants and surrender.”
Te értettél félre. Nagyképű vagy minősítgetsz, úgy, hogy fingod sincs ki vagyok, mit csináltam korábban.
Nem kell a híró duma, nincsenek hírók.
Te sem vagy az, ostobaság, ha arra célzol, hogy minden oké ezzel a felvétellel.
Persze, hogy stressz, félelem, pánik befolyásolja a döntéseket, nem a nemzetközi hadijog. Mindenki tudja. Csak ezt felvették. Aztán meg valaki leközölte.
Biztos, hogy fordított eset is előfordult, ezért nem a szimpátia alapján kell megítélni.
Mindenkinek joga van hülyének lenni. Körbezárni, megTos(egyez)ni őket csak a miheztartás végett.Tegnap gyakorlatilag bekerítettek egy ukránokból és önkéntes grúz katonákból álló csoportot Szoledár városban, nem adták meg magukat, továbbra is kitartóan harcolnak.
Ez a kretén úgy beszél, mintha a Wagneresek csak bűnözőkből állnának ...
Ukrajna mintegy 25 000 embert veszített a Soledarért – az LPR volt oroszországi megbízottjáért folytatott harcban
Rodion Mirosnyik szerint ezek az áldozatok pótolhatatlanok, és "nyomot hagynak az ukrán fegyveres erők további harci képességén".
Ukraine lost about 25,000 people in struggle for Soledar — ex-LPR envoy to Russia
According to Rodion Miroshnik, these casualties are irreplaceable and will "leave a mark on further combat capability of Ukrainian armed forces"tass.com
Komolyan az indexes újságírókat is úgy rúgnám picsán... 14 hk az nekik egy zászlóalj?!? Legalább ne lennének kurva lusták és néznének utána mielőtt egy szakkifejezést használnak. Igénytelen suttyók.
A Portfolio-féle Twitter bejegyzéseken alapuló elemzésként eladott hangulatkeltéssel együtt elmehetnek a picsába. És ezt nem azért mondom, mert esetleg konkurenciának tartom őket (nem, mert másik pályán mozgunk) vagy azért mert nem egy a véleményünk, hanem mert ez kurvára nem újságírás. Ez klikbéjt médiaprostitúció, csak az Onlyfans csöcsök helyett a reputációt meg Kijev s̶z̶e̶l̶l̶e̶n̶t̶é̶s̶é̶t̶ szellemét pakolják az ablakba a magát a lépcsőn összeszaró Putyinnal együtt. Haditechnikai analfabéta balfaszok gyülekezete, akikben annyi önérzet nincs, hogy legalább minimálisan utánanézzenek annak, amit írnak. Lásd AK-12M1, amire úgy bekringéltem, hogy egy 15 ezres szerelmes levelet írtam. De még ennyinsem kéne csak tényleg legalább a véleménytől független tényeknek utánanézni. Ennyire kurvára nehéz lenne ez vagy én vagyok maradi?
Elnézést a kifakadásért, meg ha nem ide való, akkor mehet másik topikba/törlésbe, de 11 hónap után kurvára elegem van ebből, amit a hazai mainstream média csinál Ukrajna kapcsán. Oldaltól függetlenül melyik fél csinálja, de ez nem újságírás. És nem kell ehhez oroszbarátnak vagy bárminek lenni, mert a sokat emlegetett WSJ, NYT, Bloomberg, Politico és társai is tudnak normális cikkeket írni ukrán témában (amit érdekes módon az oroszok rendszeresen szemléznek), ami viszont úgy tűnik itthon sokaknak megugorhatatlannak számít
Semmi különösebbet nem fog hozzátenni a háborúhoz, pláne ha a 2A4 verziót adják nekik oda. A Leo 2 kiváló harckocsi, de ahhoz, hogy érdemben változtatni tudjanak a háború állásán ahhoz azért több kellene mint egy század. Amúgy meg ha meg is kapják a személyzetet ki is kell képezni hozzá, ami kb 3 hónap, szóval ha most meg is kapják, áprilisnál előbb nemigen fognak megjelenni a fronton.Azert az a 14 harckocsis zaszloalj...
Na hadd lassuk vegre mennyit er a Leopard ha haboruba megy.