[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 617
22 649
113
Hülye vagy fiam, leülhetsz, egyes. Ha bármilyen fegyveres egység tagja vagy, alap, hogy csapatban vagy, a csapat részeként dolgozol, nem magányos farkasként kóborolsz a harcmezőn prédára lesve.
Az orosz magányosan rambózott, amit csinált annak köze nem volt a professzionalizmushoz, a toppon pedig eleve nem volt, mert nem vitt magával társat, aki biztosította volna. Tipikusan olyan ember viselkedését mutatta akit berángattak civilből (akciót max filmen vagy PC képernyőn látott), kezébe nyomták a fegyvert, megmutatták neki az alapokat (melyik vége nézzen az ellenség felé), aztán kizavarták a frontra.

Azoknak pedig, akik lájkolták a hozzászólásodat, javasolnám, hogy gondolkozzanak el azon amit leírtam, de minimum kérdezzenek meg egy volt hivatásost (aki a lövészeknél esetleg a különlegeseknél szolgált), hogy többnyire mivel jutalmazza az evolúció azokat, akik a csapatuktól elszakadva nekiállnak magányosan megnyerni a csatát (rambózni). Elárulom, kevésbé rossz esetben hadifogság, de legtöbbször Darwin díj.

Tehát továbbra is fenntartom amit leírtam, az orosznak kurva nagy malaca volt (gyk elhasznált egyet a hét életéből), mert a gödörben levők legalább annyira vagy jobban be voltak szarva mint ő és kb 0 front tapasztalatuk volt, mert nem vágták le azonnal helyzetet.
Szerintem ebben nincs igazad. Nem csinált semmit rosszul, gránáttal lefogta őket majd megkerülte a lővészgödröt és megfogta a nyulakat. A társai ott voltak mellette megfelelő térközzel, sehonnan nem szakadt el. Ami hiba lehetett, az az, hogy megpróbálta a fegyvert saját kézzel elvenni és eközben háttal állt a tűzvonalnak. Te hogy csináltad volna? Összehívsz egy szakaszgyűlést és megtárgyalod, hogy ki honnan keríti be és honnan biztosít? Néha annyira papírszagúak vagytok, hogy az már fáj... (De tényleg, ha már elkezdted fejezd is be: te hogy csináltad volna jobban? Jó, tudom, lehet, hogy nem pörögtél volna ennyire, hiszen már bizonyára rengeteg tűzharcot átéltél és fel sem veszed, ha lőnek rád, de azon kívül mi lett volna más? A nyulak azért feküdtek mélyen, mert a gránát lefektette őket, ha sokat tökölsz újra előbújnak. Akkor aztán meszeltek a közeljutásnak... A biztosítás hiányát ne hozd fel, mert azt nem láthattad, hogy a többiek mit csináltak közben. Szóval várnám az igét, hogy hogyan is kellett volna ezt csinálni... )
Papírforma szerint az is lehetett volna, hogy megkerüli őket és szó nélkül lekaszálja mindkettőt. Akkor is hibázott volna?

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 898
72 863
113
Mi lehetett a cél?
A cikkel? Hát a kattintas, es egyutterzes keltese.
Cseh Vámpír sorozatvető, ukrán használatban....

A tegnapi nap harcai...

Ukrán tengerészgyalogosok harca az oroszok ellen...

https://www.youtube.com/watch?v=ZAhCz36tfaU
Lottek ki Vampiret az oroszok tegnap, be is tettem. Az ukranok meglatod ugy lesznek mint a boliviaiak, haditengereszet tenger nelkul...
Kit kérdezzek a fórumon, aki volt “forró” konfliktusban?
Egyébként 20-30 méterre volt tőle a saját oldaláról katona, ez is “egyedül rambózásnak” minősül?
Grigorij, Littlejohn, lator stb...

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 842
19 827
113

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 083
50 239
113
Grigorij, Littlejohn, lator
Igen, meg itt volt @Filter , és még páran.
Engem komolyan az érdekelne, hogy az a távolság, amit tartottak az oroszok, vajon tényleg annyira hm… helytelen volt-e.

Mert tök fasza, hogy mindent minimum párban illene csinálni, de ha hirtelen sok lesz a meló (mert mondjuk kiderül, hogy adott helyet MOST kell lerohanni, nem holnap, és ott a vártnál mondjuk kétszer akkora területen van ellenség), szerintem be fogják vállalni, mert épp nincs más választás.

Végeredményben abból az erdőből kipucolták az ukránokat, vagy nem?

Szerk: most olvasom, hogy jövő péntekre várható a bejelentés a tucatnyi. Chally 2-ről.

Ezt legalább nem lehet majd összekeverni az orosz tankokkal ;)

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113
11687746-ukraine-shaded-relief-map-with-major-urban-areas-surrounding-territory-greyed-out-colored-according-.jpg

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 736
113
Szerintem ebben nincs igazad. Nem csinált semmit rosszul, gránáttal lefogta őket majd megkerülte a lővészgödröt és megfogta a nyulakat. A társai ott voltak mellette megfelelő térközzel, sehonnan nem szakadt el. Ami hiba lehetett, az az, hogy megpróbálta a fegyvert saját kézzel elvenni és eközben háttal állt a tűzvonalnak. Te hogy csináltad volna? Összehívsz egy szakaszgyűlést és megtárgyalod, hogy ki honnan keríti be és honnan biztosít? Néha annyira papírszagúak vagytok, hogy az már fáj... (De tényleg, ha már elkezdted fejezd is be: te hogy csináltad volna jobban? Jó, tudom, lehet, hogy nem pörögtél volna ennyire, hiszen már bizonyára rengeteg tűzharcot átéltél és fel sem veszed, ha lőnek rád, de azon kívül mi lett volna más? A nyulak azért feküdtek mélyen, mert a gránát lefektette őket, ha sokat tökölsz újra előbújnak. Akkor aztán meszeltek a közeljutásnak... A biztosítás hiányát ne hozd fel, mert azt nem láthattad, hogy a többiek mit csináltak közben. Szóval várnám az igét, hogy hogyan is kellett volna ezt csinálni... )
Papírforma szerint az is lehetett volna, hogy megkerüli őket és szó nélkül lekaszálja mindkettőt. Akkor is hibázott volna?
Mit adtak nekünk a rómaiak szint jönne ki ...

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 744
11 915
113

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 902
14 646
113

:)
Anno a bokszoló Dariusz Mihalcsevszki volt az a típus, aki pofonokkal melegíttette be magát, ami egészen jól működött addig, amíg ki nem öregedett és nem találkozott valakivel, akit nem tudott kiütni.

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 212
13 728
113
Na igen ezek az ukrán meg orosz tank tervezők olyan hülyék, hogy nem gondoltak arra hogy -20 fokban is foogják egyszer az ő tankjaikat is használni. Ez arra felé úgy mond kuriózum időjárás. Aki ilyen faszságokat le tud írni egyszerűen hihetetlen. :D

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 418
84 300
113
Kicsit túlgondoljátok ezt a dolgot. Odament egyedül a 3 ukránhoz felszólította őket a megadásre, el akarta venni a fegyvereket azok nem adták ő meg lelőtte mindet. Kérdem én, mit kelllett volna csinálni ebben a szituációban? Elmenni, mert ha nem adjátok ide a fegyvereiteket, akkor nem adjátok, harcoljunk tovább... Lőni melléjük a földbe, hátha valamelyik visszalő? Ezzel az a baj, hogy valószínűleg nem a földbe fog visszalőni. Ott rontotta el, hogy egyedül ment oda. Milyen messze voltak tőle? Hát túl messze, ha nem tudtak neki segíteni szituációban. van ezeknek a távolságoknak egy számszerű értéke (6-8 méter), de ez nem szentírás. Sokkal inkább szentírás az, hogy az ellenségnek, a harcászati helyzetnek, a terepnek, az időjárásnak/napszaknak (úgy általában a környezeti tényezőknek) megfelelő maximum úgy, hogy a látó és halló összeköttetés meg kell hogy legyen.

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
735
2 091
93
Ne haragudj de ez igy egy nagy baromság, semmivel nincs több rendőr az utakon mint eddig, semmivel nincs több ukrán bűnöző az országban mint eddig! Aki komolyban adja elő azok nyugatra mentek, vagy Kárpátalján maradtak, szóval felesleges ez a csúsztatás mert nem igaz! Nem tudom, honnan veszed ezt a fals infot, de nem véletlenül nevettem rajta!! Légyszíves ne állíts valótlant, remélem nem szándékosan tetted,és csak véletlen volt,de hozzá teszem sokadszorra is, ez ebben a formában ahogy le írtad nem igaz az állításod!
Bizonyára tévedtél, előfordul....
Remélem, hogy igazad van, és én infirmálódtam rosszúl! A sok rendőr viszont objektív, lehet, h most nincs tobb mint egy éve, de javaslom annak aki járja az országot, hogy nézzen körül pl Szombathelyen, (Lehet, hogy napokog nem látsz egyet sem) és utána pl Nyíregyházán. Nem csak én látom a mennyiségi különbséget. Az ukrán maffiózó, bűnözös infókat pedig az ottani éjszakai élet ismerőitől tudom. (Szerencsére nincs közöm hozzájuk, viszont autót venni érdekes módon ide jönnek a nyugati határra)