Az autovásárlás oka egyszerű keleten háború van, oda nem mehetnek, illetve német (és japán) autókkal járnak, nyilván könnyebb beszerezni őket a lengyelektől, szlovákoktól, vagy tőlünk, illetve azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a forint gyengébb mint a zloty, euro, hrivnya, így egy egységnyi pénzért itt tudnak a legolcsóbban megvenni ezt-azt, keletre jellemző pl, hogy bemész mondjuk a Metro áruházba veszel vmi értékes árúcikket,vagy bármit ukránként megkapod olcsóbban, mert nincs rajta az áfa, vélelmezhetően mert elviszed magaddal Ukrajnába, ami meg is történik, másnap meg hozod vissza a határon és eladod a magyaroknak.Remélem, hogy igazad van, és én infirmálódtam rosszúl! A sok rendőr viszont objektív, lehet, h most nincs tobb mint egy éve, de javaslom annak aki járja az országot, hogy nézzen körül pl Szombathelyen, (Lehet, hogy napokog nem látsz egyet sem) és utána pl Nyíregyházán. Nem csak én látom a mennyiségi különbséget. Az ukrán maffiózó, bűnözös infókat pedig az ottani éjszakai élet ismerőitől tudom. (Szerencsére nincs közöm hozzájuk, viszont autót venni érdekes módon ide jönnek a nyugati határra)
mert van sok ilyen is, nem csak cigi csempész, igaz itt kisebb a profit, meg otthon is eladható, van pár kelet-magyarországi ismerős akik sokmindent vettek ezen a kiskapun keresztül még régebben,de ez nem az ukránok hibája... ők csak élnek a lehetőséggel, szóval + 1 ok a megnövekedett határforgalomra, illetve igényelhető némi segély (élelmiszer tisztítószerek stb stb) amit szintén átjönnek, felvesznek, hazamennek (vagy eladják a határ mentén) .. van aki napi rendszerességgel jár át . Ezek is tények .. de a lényeg a szervek figyelnek, most fokozottabban, de ez nem az itt lévő maffiának köszönhető, hanem annak (és ezzel nem árulok el titkot, viszont többet sem mondok annál amit lehet) hogy a konfliktus elején rengeteg fegyver lett kiosztva a lakosság soraiban, aminek nagy részének nyoma veszett, ez egy elég komoly "időzített bomba" és ezek egy része bizony bekerülhet ide is, emiatt is van fokozott figyelem a határ mentén, de ez ilyen helyzetben mindig így történik, pl '89 Románia,' 91-től Délvidék most ukrán határ...