[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
945
4 583
93

Medvegyev üzent: Egész Ukrajnát felégetjük

A Zvezda TV műsorvezetője, Nadana Friedrichson készített egy rövid interjút Dmitrij Medvegyev volt orosz miniszterelnökkel, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetőjével.
A műsorvezető felidézte: a Bloomberg hírügynökség egy véleménycikkében azt írta, hogy a Nyugat az újabb, modernebb fegyverek szállításával lehetővé teszi Kijevnek, hogy odacsapjon a Krím félszigetre, és ezzel szerintük rákényszeríthetik az oroszokat arra, hogy leüljenek tárgyalni a békéről. Friedrichson arról kérdezte Medvegyevet, hogy szerinte működhet-e ez a stratégia.
„Nem, nincs igazuk. Az eredmény pont ennek az ellenkezője lesz. Nem lesznek tárgyalások ebben az esetben, válaszcsapások viszont igen” – mondta Medvegyev, hozzátéve:
Egész Ukrajna égni fog, legalábbis azok a területek, amelyek a kijevi kormány irányítása alatt maradtak.

Hozzátette azt is, hogy szerinte csak a Fehér Házban és a Capitoliumban dolgozó „erkölcsi szörnyszülöttek” hisznek abban, hogy ezzel a stratégiával legyőzhetik Oroszországot, és a Pentagonban tisztában vannak azzal, hogy milyen következményei lennének mindennek. Szerinte ha Washington véget akarna vetni a háborúnak, akkor megparancsolhatná a „drogos” ukrán vezetésnek, hogy üljenek tárgyalóasztalhoz, de a „szenilis washingtoniaknak” és a „kongresszusi héjáknak” ez nem áll érdekében.

Medvegyev arról is beszélt, hogy ha Ukrajna megtámadja a Krímet, akkor bámilyen fegyvert bevethetnek válaszképp, beleértve a nukleáris eszközöket.

Biztosíthatom, hogy a válaszunk gyors, kemény és határozott lesz
– fogalmazott.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 283
54 467
113
Ez már egészen szánalmas.
Hát az, aztan megse bir veluk 8 evig Nato kikepzest es azota is ellatmanyt, fegyverzetet, informaciokat, profi Nato katonakat, zsoldosokat, Nato mernokok altal megtervezett erődrendszert stb felvonultato ellenseg. Nos akkor mi a szanalmas a valosagban?


Ismet lovik az ukran/Nato erok a donyecki civileket.

Z markajelzesu Leopard1

Nato zsoldos a pacban.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 487
29 099
113

Újabb amerikai „önkéntest” likvidáltak Artyomovszkban (FOTÓ)​

Egy másik amerikai "önkéntest" likvidáltak Artyomovszkban.
A The Guardian jelentése szerint a 33 éves amerikai "önkéntes" Pete Reed azért esett ki, mert egy rakéta eltalálta az autót, amelyben utazott.
A kiadvány szerint Reed egészségügyi önkéntesként érkezett Ukrajnába január közepén. Életrajza azonban a következőket meséli el: a tengerészgyalogság veteránjaként Afganisztánban, Irakban a kurd alakulatok soraiban harcolt, emellett Szíriában, Jemenben és Lengyelországban is szolgált. Nem rossz eredmény egy "önkéntesnek".
Источник: https://rusvesna.su/news/1675507814

A brit védelmi minisztérium fotókat közölt az ukrán tankerek Challenger 2 harckocsikon végzett kiképzéséről, amely a várakozásoknak megfelelően tavaly kezdődött

KÉP a T-90M harckocsiról a szerelvényen. Látható lézeres besugárzás érzékelők a tornyon és cellák a dinamikus védelem érdekében a sárvédőkben. Nyilvánvalóan a harci tapasztalat eredménye, hogy minimálisra csökkentsék a szögben érkező fegyverek kockázatát.

Orosz részről több forrás szerint 63-55 volt a hadifogolycsere. Ukrán részről
63-116. Furcsa. Talán ukrán oldalról van némi manipuláció a számokkal. A mi oldalunkról mindössze 55 élő + külföldi zsoldos holtteste igazolja.
Mindenesetre ma este várjuk a mieinket Chkalovskyban.

Donyeck front! Figyelem !

Megbízható források tájékoztatást adnak a nagy ellenséges hadoszlopok mozgásáról Konsztantyinovkától Chasov Yarig.
Nem kizárt az erősítés további átadása Artyomovszkba (Bakhmut).
⭐️Korábban az ellenség már több oszlopnyi felszerelést is elveszített a személyzettel együtt. A veszteségek ellenére megpróbálta megtartani a várost.

Ma meglátogattam Bakhmut déli utcáit, amelyeket a Wagner PMC egységei irányítottak.
És nagyjából ugyanebben az időben a város másik végéből a "zenészek" beléptek Stupka északi kerületébe.
Ezért a Wagner PMC egységei Bahmut felé haladnak észak, északkelet, kelet, délkelet és dél felé, fokozatosan lefedve a várost minden oldalról.
Apa ügynökei arról számolnak be, hogy a Leopardokkal szerelt vonatok már gurulnak a Deutsche Bahn mentén.
Hogy melyik modell az A5 vagy A6, nincs róla információ. A célállomást sem a hangszórón keresztül közölték. De van néhány ötletünk, aminek tiszteletére ilyen felkavaró...
PS Az előfizető elmondása szerint a videót Hamm város közelében rögzítették déli 12 óra körül.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 240
3 141
113
Az eredeti hír az volt, hogy a németeknek nincs hozzá lőszere és gyártása se, így azt mástól kell szerezniük. portfolio nem először bizonyítja, hogy komoly versenyben van a telex-szel a fos legalja címért.


Tegnap olvastam egy érdekes dolgot, hogy a Himars hatalmas öntökönlövés lett mára, ugyanis az orosz légvédelem hatalmas tapasztalatra tett szert hogyan lehet elhárítani tömeges alacsony észlelhetőségű (egy repülőgéphez képest) légi támadást (és így a kínai, indiai haderő is).
Ezek után nem tudom miféle csodát várnak egyesek egy szó szerint szárnyas bombától.
Azért ezt a himars lelövéseket hasonló fentartásokkal kéne kezelni ahogyan azt is hogy az Ukránok lelövik a cirkáló rakéták nagy részét.Orosz jelentések szerint a Himars kilövők duplájat lőtték már ki,de semmisitettek már meg bradley-t ie pedig még ott sincsennek.Önmagában csodát nem kell várni tőle de ahogy a himarshiz ehez is kapnni fognak felderítési adatokat.Ha viszont hatékony lessz érdekes kérdés fognak-e valamit kezdeni a Lengyel,Román,nemzetközi légtérben repülő felderítő gépekkel.Ezek és a "humán",drónos felderítés nélkül se a himars se a GLSDB nem ér sokat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
21 987
68 627
113
Blikk:

Gerard:

Elérhetőség:

Törökök:

Szerb meglátás:

Zsákmányolt mentő:

Front:


Sisakok:

Hazatérés:

Mindeközben Párizsban:

Szijjártó népszerű lett külföldön is:

A nagykövet nem nyugszik:

Svéd gondolkodó:

Aresztovics:

Az NHL (és a NASCAR) leszarja a saját kormányukat, és az amerikaiak tapsolnak:
https://t.me/i20028843/50169

-Egészséges, 27 éves férfit keresek, rossz szokások nélkül.
- Én is azt keresem..

-Honnan a valuta és a fegyverek?!
-Kiütöttek két Abramst..
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 448
6 288
113
Még egy hónap és a portfólió is átáll... :)
Marhára megváltoztak a hírek ....

 

anderson87

Member
2012. január 5.
29
41
13
Ukrán felderítő műveleti központ január elején-közepén. Tudja valaki, hogy hogyan van továbbítva a drónok képe a központba? Esetleg valaki felismeri az alkalmazást (úgy látom böngészőben fut) amin megjelenítik a streameket?


Dji FLY
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
639
2 891
93
Ukrán felderítő műveleti központ január elején-közepén. Tudja valaki, hogy hogyan van továbbítva a drónok képe a központba? Esetleg valaki felismeri az alkalmazást (úgy látom böngészőben fut) amin megjelenítik a streameket?


ez alapján
starlink terminálok
a szoftver NETTLE
oroszok meg azon dolgoznak, hogy ne működjön :)
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
7 972
32 293
113
Azért ezt a himars lelövéseket hasonló fentartásokkal kéne kezelni ahogyan azt is hogy az Ukránok lelövik a cirkáló rakéták nagy részét.Orosz jelentések szerint a Himars kilövők duplájat lőtték már ki,de semmisitettek már meg bradley-t ie pedig még ott sincsennek.Önmagában csodát nem kell várni tőle de ahogy a himarshiz ehez is kapnni fognak felderítési adatokat.Ha viszont hatékony lessz érdekes kérdés fognak-e valamit kezdeni a Lengyel,Román,nemzetközi légtérben repülő felderítő gépekkel.Ezek és a "humán",drónos felderítés nélkül se a himars se a GLSDB nem ér sokat.


Az "orosz" telegram/twitter/... csatornák minimum fele ukrán üzemeltetésű kamu csatorna szándékosan hiteltelenítő hírek terjesztésére.


Wagneresek zsákmányolt NATO csapatszállítókkal


Béna propaganda felvétel, hiszen mindenki tudja, hogy az összes orosz katona kétszer meghalt ukrajnában


China is allegedly providing Russia’s army with military means despite sanctions over Russia’s illegal invasion of Ukraine, the Wall Street Journal reported. Chinese state-owned companies provide Moscow with navigation equipment, jamming technology, and fighter-jet parts, customs records show.


Orosz veszteségek származási hely szerint:
ltfCkOT.pngŐk így vonulnak vissza
czC6RQQ.jpg
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
15 696
39 023
113
9K123/9M123 "Hrizantema" (AT-15 Spider) páncéltörő rakéta rendszer (ATGM/ПТРК) Ukrajnában
Tandemfejes HEAT (9M123-2), vagy Termobarikus fejes (9M123F) rakétákat alkalmazhat. Lokátor (ACLOS), vagy félaktív lézer (SACLOS) irányítású, egyidejűleg 2 célcsatornás, 400-6.000 m hatótávolsággal, RHA - 1.250 mm/90°
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
21 987
68 627
113
Orosz veszteségek származási hely szerint:
ltfCkOT.png
Azért kíváncsi lennék a valós számokra is! Elképzelhető, hogy kevés, ha ebben nincs benne a Wagner, DLNR, de azért egy éve háborúznak, és bár tényleg nem az orosz rohan sorozni, de ha ez tényleg csak ennyi, és DLNR és Wagner ezen felül se sokkal több, akkor nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon ..... megszopta a NATO.

Más.
Veszteségek:


 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 569
16 348
113
Azért kíváncsi lennék a valós számokra is! Elképzelhető, hogy kevés, ha ebben nincs benne a Wagner, DLNR, de azért egy éve háborúznak, és bár tényleg nem az orosz rohan sorozni, de ha ez tényleg csak ennyi, és DLNR és Wagner ezen felül se sokkal több, akkor nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon ..... megszopta a NATO.

Más.
Veszteségek:


Ami a Mediazona-t illeti, meg kell nézni azt is kik alapították, és ennek függvényében átgondolni a leírtakat, mert ha igaz, akkor nagyon diszkréten fogalmaztál. :)
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
232
2 352
93