"jelenleg a kiesett piacok pótlása is nehézkes számukra, s a különböző termékeiknél akár évekig is eltarthat, míg át tudják csoportosítani, de ez a folyamat előbb-utóbb egyszer végbe fog menni (sajnos én úgy gondolom, hogy hamarabb, minthogy a szankciókat feloldják), mivel Oo. egyszerűen nem mellőzhető a világgazdaságból."Rövid elemzés a Bakmut könyéki harcokról (úgy látszik Krasna Hora és a mögötte lévő másik kisebb település bevétele nélkül is be tudtak lépni Észak Bakmutba; bár sztm ez így kicsit kockázatos orosz szemszögből):
Kupjansk-front:
Ugledartól északra/észak-keletre:
https://www.youtube.com/watch?v=EGjLdTe-j_w
Egyébként, ha és amennyiben lesz téli orosz offenzíva, akkor én azt valamikor a jövőhéten tartom esélyesnek (az időjárás miatt tartósan megfagy a talaj és befagynak a kisebb folyók is). A jelenlegi több kisebb támadás csak arra jó - Bakmut&környéke kivételével -, hogy úgymond "előcsalogassa" az ukrán tartalékokat (ezt lehetett látni pl. Ugledárnál).
Nem is erre reagáltam, csak arra, hogy Oo.-t nem akarják egyenrangú félként kezelni. Ezentúl, pedig valóban számos területen el van maradva, s jelenleg a kiesett piacok pótlása is nehézkes számukra, s a különböző termékeiknél akár évekig is eltarthat, míg át tudják csoportosítani, de ez a folyamat előbb-utóbb egyszer végbe fog menni (sajnos én úgy gondolom, hogy hamarabb, minthogy a szankciókat feloldják), mivel Oo. egyszerűen nem mellőzhető a világgazdaságból. Nem iránról, vagy venezueláról beszélünk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a világ súlypontjai (gazdasági és kereskedelmi téren) folyamatosan tolódnak el, így a semlegesnek tekintett országok (amelyekből több van, mint az oldalt választókból) ma már valós alternatívát kínálhatnak, főleg akkor, ha jelentősen ár alatt tudnak vásárolni.
Szerintem meg fogják oldani. Kína és India felé kiépítik a kereskedelmi csatornákat és akkor az európai királyról ki fog derülni, hogy meztelen. Európába honnan fogják beszerezni a működőképességhez szükséges anyagot? Kínából, Indiából fogják beszerezni sokszoros áron? Vagy a világ más tájairól még sokszorosabb áron. Ha egy kereskedelmi kapcsolat kiépül, akkor azt elég nehéz puszira felbontani. Költséges. Most az oroszokra rákényszerítettek egy költséges váltást. Ursulának hányszor kell majd Putyin előtt letérdelni vagy Ursula utódjának, hogy Putyin hajlandó legyen visszaállítani az európai kapcsolatokat? Mit kell majd beígérni? Mennyire kell megalázkodni erkölcsileg, anyagilag? Mekkora plusz költségbe fog kerülni a lefoglalt orosz vagyonok visszaadása.
Természetesen ez a teljes optimista verzió. A pesszimista verzió az, hogy semmi ilyen nem fog történni, mert meg fog történni a Great Reset. Akkor meg nem lesznek ilyen problémák.