az gondolom megvan hogy a török cikk meg a Zaluzsnij nyilatkozatok az két külön kávéház igaz ?
az izraeli hírszerzés (már ha igaz,hogy ők szivárogtattak .. hivatalos cáfolatot viszont nem tettek ezzel kapcsolatban) a világ egyik legjobbja ,véleményem szerint magasan a CIA felett áll* ,amit mondanak azt illene komolyan venni,mert nem egy gittegyletről van szó velük kapcsolatban.
/*a CIA hibás balfaszkodásaira meg rengeteg példa van az elmúlt 50 évből is,ezzel szemben a MOSZAD nem engedhet meg magának ilyen és ekkora mértékű luxust./
azt pedig,hogy miből és mennyit kaptak az ukránok a saját készleteiken felül,szintén annak fényében kell megítélni,hogy pl Kelet-Európa szinte összes poszt szovjet felszerelése náluk kötött ki, a közel-keletről beszerezhető poszt szovjet hadianyag szintén, illetve a harmadik világból beszerezhető fegyverek zöme szintén ..
addig rendben van,hogy sokan azt írjátok,hogy nem volt ennyi az ukránoknak,. de azt tudjátok bármilyen hitelesnek vehető adattal igazolni,hogy kitől/miből és mennyit kaptak ? (bocsánat pont ellenkezőleg,nem,nem kaptak ..mert akkor ez lefedné az állításotokat !!)
nem nem tudjátok .. én sem tudom,majd vagy 10 év múlva biztos kiderül , de nem véletlen,hogy pl az USA körbeturnézza most Dél-Amerika országait,hogy szerezzen már valami régi szovjet/orosz eredetű vasat amit tovább tudna küldeni,nyilván nem azért házalnak a tengerentúlon,mert a volt VSZ-tagországokban hegyre-halomra áll a ruszki technika .. amit minden bizonnyal már rég Ukrajnába küldtek! és ha csak azokat a felszereléseket vesszük alapul amit itt megemlítettek a topicban a többiek ,cseh,lengyel,szlovák,bolgár,szlovén stb felszerelést és hozzá adjuk még az ukrán készleteket .. meg is van kb az a szám,amiről most folyik a számszaki vita,hogy valós nem valós stb stb .. azt biztos nem írták hogy kilőttünk "X" db járművet, abból "Y" volt ukrán, "V" volt lengyel, volt "Z"cseh eredetű,"ZS" meg bolgár vagy szlovák .. darab-darab.
nem azt állítom hogy nekem van igazam,csak próbálok magyarázatot találni a számokra,amit egyáltalán nem érzek túlzónak (főleg ha összevontan számoltak valamit pl rep.gépek)