[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
3 815
19 873
113
A második világháborúban annyi veszteséget okoztunk volna az oroszoknak mint amit bevalottunk simán nyerünk. De legalább a frontot kiegyenesítettük minden jelentésben.
Állítólag Guderian mondta, hogy ha csak annyi tigrisünk lett volna, amennyinek a kilövését a nyugati fronton megerősítették megnyerjük a háborút.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
17 089
55 710
113
Ha azt mondanám,hogy ezzel ténymegállapitást tett a legközelebbi ellenségröl,amelyet te nem veszel észre különféle okokból kifolyólag(az okok tételes felsorolásától eltekintek) akkor te ezt nem értenéd meg.Ezért nem mondom.
Tettem egy tetsziket, mert ha náciztam volna őket, akkor helyén lenne a megállapításod, de ez a zseni @grabo112 csak úgy propaganda üzemmódban akart valami nagyon velőset odaszúrni úgy, hogy nem tettem ezt, mégis mocskolódóan képes volt odaírni, hogy "...pont te." Szánalmas. :D
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
4 927
6 961
113
Csak egy cikk, hogy az ukránok számítanak egy közelgő orosz támadásra:


-----

Portugália is küld Leo2-ket:


-----

Szerecsenmosdatás. Ez jutott eszembe a kommentről. Meg sem próbálsz a sorok közé látni vagy összefüggést keresni. Jelenleg -bár ez csak a véleményem- a fehérnek mondott populáció (kaukasian) démonizálása és irtása (abortusz, polar bear hunting, stb.) zajlik. Ebben jókora kerékkötő oroszország egyébként. Az armageddon -szerinted- pozitív orosz hőse egy alkoholista, bomlott elméjű, "csöves". A "sokszor" jelzőjű mondatod után írhatnál "sok" ilyen filmet.

A korábbi hozzászólásaim cáfolják, amit írsz. De ha semmiképpen se akarod megérteni, amit írok, akkor nem tudok veled mit kezdeni.

Habár nőcis, és egyszerű, de kimondottan jól beszél.

Rendesen átmosta az agyát a propaganda. Már olyan hülye, hogy azt sem lehetne elmagyarázni neki, hogy miért hülyeség amit beszél.

Jó hír:
"Ukrajna teljesen leállította a kényszersorozást Kárpátalján, miután a magyar kormány "válaszlépésekkel" fenyegetőzött.
Kárpátalja nagyrészt magyarlakta terület, és a magyar nemzetiségűeket akaratuk ellenére hívták be a frontra, ami nagy bosszúságot okozott Budapesten.
Ennek következtében az ukrán hatóságok "további sorozási intézkedéseket" jelentettek be a dnyepropetrovszki és kijevi területeken."

Sima álhír. Nem véletlenül nem raktál forrást rá. Meg ugye a sorozás-behívás alapból nem önkéntes, így minden sorozás kényszersorozás is lesz idővel. Olyan válaszlépés meg nincs amivel fenyegetőzhetne, inkább csak magyarellenesség lenne a vége, ha megpróbálna a mostani kormány az oroszpárti külpolitikája után. Egyébként semmi olyasmi nem történik ilyen téren Ukr-ban mint ami Oo-ban nem történik meg. Vagy Mo háború esetén meg ne történne. Itt van amúgy egy cikk a kárpátaljai helyzetről:

 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
468
1 921
93
Ha ezek a moszados veszteség arányok igazak akkor miért várják itt páran a fölényes ukrán győzelmet ,mert ha ennek a fele is igaz akkor ez csak egy brutális mészárszèk számukra ahol ártatlan emberek ezreit daráltatja be biden ,ursula,zeli hármas,ilyen arányokkal inkább már népirtás mint háború, és ezek a háborús héják csak adják alájuk a lovat elég szomi,ebbe az egybe egyet értek vityával hogy kurva gyorsan tárgyalni kéne valahogy kiegyezni mert tényleg nem lesz Ukrajna a végén.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
3 806
9 277
113
Már megint miről beszélsz?

Te mondtad, hogy kár volt Ukrajnának leszerelnie az atomot.

Szerintem jobban járt vele a világ.

A Budapesti Memorandum nem csak a katonai műveleteket tilalmazza, hanem a politikai és gazdasági befolyásolást, és nyomásgyakorlást is, és nézz utána házi feladatként, ki szegte meg elsőnek ezt.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 569
16 348
113
Csak egy cikk, hogy az ukránok számítanak egy közelgő orosz támadásra:


-----

Portugália is küld Leo2-ket:


-----A korábbi hozzászólásaim cáfolják, amit írsz. De ha semmiképpen se akarod megérteni, amit írok, akkor nem tudok veled mit kezdeni.Rendesen átmosta az agyát a propaganda. Már olyan hülye, hogy azt sem lehetne elmagyarázni neki, hogy miért hülyeség amit beszél.Sima álhír. Nem véletlenül nem raktál forrást rá. Meg ugye a sorozás-behívás alapból nem önkéntes, így minden sorozás kényszersorozás is lesz idővel. Olyan válaszlépés meg nincs amivel fenyegetőzhetne, inkább csak magyarellenesség lenne a vége, ha megpróbálna a mostani kormány az oroszpárti külpolitikája után. Egyébként semmi olyasmi nem történik ilyen téren Ukr-ban mint ami Oo-ban nem történik meg. Vagy Mo háború esetén meg ne történne. Itt van amúgy egy cikk a kárpátaljai helyzetről:

akkor ezek a helyi lakosok is sima álhír terjesztők .. ugye ?

https://pestisracok.hu/mint-a-barmo...ScdU9b7JKqKuN0mSVvsoCGM1q7Fsh5GHzSgqxrasaeRQc
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
41 579
60 944
113
Te mondtad, hogy kár volt Ukrajnának leszerelnie az atomot.

Szerintem jobban járt vele a világ.

A Budapesti Memorandum nem csak a katonai műveleteket tilalmazza, hanem a politikai és gazdasági befolyásolást, és nyomásgyakorlást is, és nézz utána házi feladatként, ki szegte meg elsőnek ezt.
Ha lenne atomfegyvere az ukránoknak akkor nem lenne Budapesti memorandum sem...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
46 195
70 675
113
Én ősi szláv eredetű szimbólumokat látok.

Más

Financial Times: Az ukrán katonaság a német eckernfördei gyakorlótérre érkezett a Leopard2 harckocsik kezelésének kiképzésére. Az újonnan érkezők közül ketten politikai menedékjogot kértek Németországban, „mert nem akarnak meghalni egy értelmetlen háborúban”.

Azzal is érvelnek, hogy a fegyverellátás növelése semmiképpen sem járul hozzá Ukrajna győzelméhez, hanem csak növeli a polgári áldozatok számát.

_EgejuqpGoo.jpg


Más

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner PMC vezetője a Szu-24 pilótafülkéjéből légi csatára hívta Zelenszkijt:

"Leszálltunk, bombáztunk. Holnap felszállok a MiG-29-re. Ha van vágy, találkozunk az égen.

Ha a tied elviszi, vedd Artemovskot. Ha nem, akkor megyünk a Dnyeperig."

 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 224
5 352
113
Mindeközben kikerült a videó Prigozsinról, ahogy a másodpilóta helyére beülve repked valahol Artyomovszk/Bahmut felett egy Szu-24M-ben
mindenesetre ha hajótársaság afrikai miniország vagy énnemtom milyen piaca van még a pmc biznisznek lennék, nagyon komoly benyomást tenne rám az a pmc amelyik nem csak kézifegyverekkel hanem tüzérséggel logisztikával légierővel halálcsillaggal és ukrajna kaliberű refererenciával is rendelkezik
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 384
6 674
113
Tragikomédia. A sorozás csak egy végnapjait élő eszeveszett rezsim idején ilyen. Az ukrán lakosság fele már országon kívül van, a maradék sem elkötelezett hanem megfélemlített és cselekvésképtelen, akaratát nyilvánvalóan nem tudja kinyilvánítani. Egyetlen esélyük lenne, odaadni azt a 4 kurva megyét és lemondani a NATO csatlakozásról, de ez már irreális. Marad a totális pusztulás, amiből a hozzád hasonló kibicek is kiveszik a maguk morzsányi részét.
Minden sorozás ilyen.

Azért 4 megyéről van szó, mert a többiből már kiverték az oroszokat.

Mivaaaaaanmiiii?! Hogy keveredtel te egyaltalan ide???!!! A sorozas mindig ilyen… WTF???!!!
benny-hill-wtf.gif
Jó, te kb azt hiheted hogy az oroszok önszántukból akarnak megdögleni putyinért.

Melyik alternatív valóságban?
Abban amelyikben az oroszok vesztettek Kijevnél, Harkovnál és Herszonnál.
A védvonal omlik össze. A város elesett, a védvonal összeomlott.
Ne hazudj! Ti konkrétan Ukrajna összeomlásáról álmodoztatok!

Az megvan, hogy Putyin támogatása nem csökkent?
Az megvan, hogy kb 2x HM-nyi önkéntes vonult be harcolni az Oroszokhoz?
Te hol vívnál meg 1 háborút Kisvárdánál,vagy Kievnél?
Az meg van hogy az életével játszik aki a háborút ellenzi Oroszországban? Ilyen véleménydiktatúra mellett persze hogy a várt adat jön ki az államilag megrendelt közvéleménykutatáson.

Ugyanazt a nyelvet beszélik, ugyanabból a kultúrkörből meg származásról valók, miért is jó, hogy komolyan ölik egymást ?
Nem jó.
Az amerikaiaknál aki évek óta harckocsizott M60-as Patton-ön, azt 5 hét alatt át lehetett képezni az Abrams-re. De aki meg a nulláról került az Abrams-re, annak 22 hét volt a betanítási idő, és azután is erős felügyelettel ment a vezetgetés, nem pedig önállósodva hagyták a gépüket az árokba belevezetni.
Szükség törvényt bont. Eddig is azt lehetett látni hogy a várakozásokhoz képest előbb megtanulták a nyugati fegyverek használatát az ukránok.
Mindkét oldalon megy a valóságtól teljesen elszakadt propagandizmus, és van is rá vevő, bőven.
Ebben egyetértek.
A tudományos igényességű, hadtörténészi, vagy az említett fegyvereket használó katonák leírása, és a kedvcsináló oldalakon leírtak mindig szöges ellentétben állnak egymással.

A Leopárd 2-esről, amíg Kurdisztánba nem ment, addig Örömódákat zengtek, hogy a világ legjobbja, Bár vannak olyanok, akik a konstrukciós hibáit azután is próbálják minél elkeseredettebben kimagyarázni, és Wunderwaffét összeragasztózni belőlük.
Orosz oldalon is vannak bőven hiányosságok. A Leopard se tökéletes nyilván, de korszerűbb a legtöbb orosz tanknál és ez már bőven jó.
A Javelinen kívül van kismillió páncéltörő rakéta, mégis szólóban csak azt emelik piedesztálra, az senkit nem érdekel, hogy mennyi Konkursszal lőttek.

Vagy kaptak 6 darab PzH 2000-es önjáró tüzérséget, és az Euronews megírja, hogy az Ukrán Hadsereg szovjet korszakos tüzérségi lőszerkészlete 90 %-osan kimerült, arról nem szeretnek írni, hogy mennyi Gvozgyikával, több százas mennyiségben harcoltak, a 6 darab fegyvert nagyítanak fel.
Nem vagyok a darabszám híve. Szerintem nem a darabszám a legfontosabb. Kevesebb de jobb fegyver lehet hogy hasznosabb. Tudom az oroszok mindig is a darabszámmal értek el eredményeket, de végtelen eszközük nekik sincs és az ő gyártókapacitásaik is leépültek.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 792
17 946
113
A 155. gárda tengerészgyalogos dandár T-80BVM harckocsija csőből indított ATGM-val küzd le két hohol BMP-t Ugledarnál
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
19 655
36 245
113
A 155. gárda tengerészgyalogos dandár T-80BVM harckocsija csőből indított ATGM-val küzd le két hohol BMP-t Ugledarnál
Látod @dudi? Ha jól látom, ez már a fos optikával volt!