[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 898
113
Mindeközben kikerült a videó Prigozsinról, ahogy a másodpilóta helyére beülve repked valahol Artyomovszk/Bahmut felett egy Szu-24M-ben
mindenesetre ha hajótársaság afrikai miniország vagy énnemtom milyen piaca van még a pmc biznisznek lennék, nagyon komoly benyomást tenne rám az a pmc amelyik nem csak kézifegyverekkel hanem tüzérséggel logisztikával légierővel halálcsillaggal és ukrajna kaliberű refererenciával is rendelkezik
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 450
113
Tragikomédia. A sorozás csak egy végnapjait élő eszeveszett rezsim idején ilyen. Az ukrán lakosság fele már országon kívül van, a maradék sem elkötelezett hanem megfélemlített és cselekvésképtelen, akaratát nyilvánvalóan nem tudja kinyilvánítani. Egyetlen esélyük lenne, odaadni azt a 4 kurva megyét és lemondani a NATO csatlakozásról, de ez már irreális. Marad a totális pusztulás, amiből a hozzád hasonló kibicek is kiveszik a maguk morzsányi részét.
Minden sorozás ilyen.

Azért 4 megyéről van szó, mert a többiből már kiverték az oroszokat.

Mivaaaaaanmiiii?! Hogy keveredtel te egyaltalan ide???!!! A sorozas mindig ilyen… WTF???!!!
benny-hill-wtf.gif
Jó, te kb azt hiheted hogy az oroszok önszántukból akarnak megdögleni putyinért.

Melyik alternatív valóságban?
Abban amelyikben az oroszok vesztettek Kijevnél, Harkovnál és Herszonnál.
A védvonal omlik össze. A város elesett, a védvonal összeomlott.
Ne hazudj! Ti konkrétan Ukrajna összeomlásáról álmodoztatok!

Az megvan, hogy Putyin támogatása nem csökkent?
Az megvan, hogy kb 2x HM-nyi önkéntes vonult be harcolni az Oroszokhoz?
Te hol vívnál meg 1 háborút Kisvárdánál,vagy Kievnél?
Az meg van hogy az életével játszik aki a háborút ellenzi Oroszországban? Ilyen véleménydiktatúra mellett persze hogy a várt adat jön ki az államilag megrendelt közvéleménykutatáson.

Ugyanazt a nyelvet beszélik, ugyanabból a kultúrkörből meg származásról valók, miért is jó, hogy komolyan ölik egymást ?
Nem jó.
Az amerikaiaknál aki évek óta harckocsizott M60-as Patton-ön, azt 5 hét alatt át lehetett képezni az Abrams-re. De aki meg a nulláról került az Abrams-re, annak 22 hét volt a betanítási idő, és azután is erős felügyelettel ment a vezetgetés, nem pedig önállósodva hagyták a gépüket az árokba belevezetni.
Szükség törvényt bont. Eddig is azt lehetett látni hogy a várakozásokhoz képest előbb megtanulták a nyugati fegyverek használatát az ukránok.
Mindkét oldalon megy a valóságtól teljesen elszakadt propagandizmus, és van is rá vevő, bőven.
Ebben egyetértek.
A tudományos igényességű, hadtörténészi, vagy az említett fegyvereket használó katonák leírása, és a kedvcsináló oldalakon leírtak mindig szöges ellentétben állnak egymással.

A Leopárd 2-esről, amíg Kurdisztánba nem ment, addig Örömódákat zengtek, hogy a világ legjobbja, Bár vannak olyanok, akik a konstrukciós hibáit azután is próbálják minél elkeseredettebben kimagyarázni, és Wunderwaffét összeragasztózni belőlük.
Orosz oldalon is vannak bőven hiányosságok. A Leopard se tökéletes nyilván, de korszerűbb a legtöbb orosz tanknál és ez már bőven jó.
A Javelinen kívül van kismillió páncéltörő rakéta, mégis szólóban csak azt emelik piedesztálra, az senkit nem érdekel, hogy mennyi Konkursszal lőttek.

Vagy kaptak 6 darab PzH 2000-es önjáró tüzérséget, és az Euronews megírja, hogy az Ukrán Hadsereg szovjet korszakos tüzérségi lőszerkészlete 90 %-osan kimerült, arról nem szeretnek írni, hogy mennyi Gvozgyikával, több százas mennyiségben harcoltak, a 6 darab fegyvert nagyítanak fel.
Nem vagyok a darabszám híve. Szerintem nem a darabszám a legfontosabb. Kevesebb de jobb fegyver lehet hogy hasznosabb. Tudom az oroszok mindig is a darabszámmal értek el eredményeket, de végtelen eszközük nekik sincs és az ő gyártókapacitásaik is leépültek.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
A 155. gárda tengerészgyalogos dandár T-80BVM harckocsija csőből indított ATGM-val küzd le két hohol BMP-t Ugledarnál
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 120
45 463
113
A 155. gárda tengerészgyalogos dandár T-80BVM harckocsija csőből indított ATGM-val küzd le két hohol BMP-t Ugledarnál
Látod @dudi? Ha jól látom, ez már a fos optikával volt!
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 875
5 107
113
az gondolom megvan hogy a török cikk meg a Zaluzsnij nyilatkozatok az két külön kávéház igaz ? :)
az izraeli hírszerzés (már ha igaz,hogy ők szivárogtattak .. hivatalos cáfolatot viszont nem tettek ezzel kapcsolatban) a világ egyik legjobbja ,véleményem szerint magasan a CIA felett áll* ,amit mondanak azt illene komolyan venni,mert nem egy gittegyletről van szó velük kapcsolatban.

/*a CIA hibás balfaszkodásaira meg rengeteg példa van az elmúlt 50 évből is,ezzel szemben a MOSZAD nem engedhet meg magának ilyen és ekkora mértékű luxust./

azt pedig,hogy miből és mennyit kaptak az ukránok a saját készleteiken felül,szintén annak fényében kell megítélni,hogy pl Kelet-Európa szinte összes poszt szovjet felszerelése náluk kötött ki, a közel-keletről beszerezhető poszt szovjet hadianyag szintén, illetve a harmadik világból beszerezhető fegyverek zöme szintén ..

addig rendben van,hogy sokan azt írjátok,hogy nem volt ennyi az ukránoknak,. de azt tudjátok bármilyen hitelesnek vehető adattal igazolni,hogy kitől/miből és mennyit kaptak ? (bocsánat pont ellenkezőleg,nem,nem kaptak ..mert akkor ez lefedné az állításotokat !!)
nem nem tudjátok .. én sem tudom,majd vagy 10 év múlva biztos kiderül , de nem véletlen,hogy pl az USA körbeturnézza most Dél-Amerika országait,hogy szerezzen már valami régi szovjet/orosz eredetű vasat amit tovább tudna küldeni,nyilván nem azért házalnak a tengerentúlon,mert a volt VSZ-tagországokban hegyre-halomra áll a ruszki technika .. amit minden bizonnyal már rég Ukrajnába küldtek! és ha csak azokat a felszereléseket vesszük alapul amit itt megemlítettek a topicban a többiek ,cseh,lengyel,szlovák,bolgár,szlovén stb felszerelést és hozzá adjuk még az ukrán készleteket .. meg is van kb az a szám,amiről most folyik a számszaki vita,hogy valós nem valós stb stb .. azt biztos nem írták hogy kilőttünk "X" db járművet, abból "Y" volt ukrán, "V" volt lengyel, volt "Z"cseh eredetű,"ZS" meg bolgár vagy szlovák .. darab-darab.

nem azt állítom hogy nekem van igazam,csak próbálok magyarázatot találni a számokra,amit egyáltalán nem érzek túlzónak (főleg ha összevontan számoltak valamit pl rep.gépek)
Repülőgép veszteség talán valós is lehet a szetbombázott "roncsokkal" együtt.
az gondolom megvan hogy a török cikk meg a Zaluzsnij nyilatkozatok az két külön kávéház igaz ? :)
az izraeli hírszerzés (már ha igaz,hogy ők szivárogtattak .. hivatalos cáfolatot viszont nem tettek ezzel kapcsolatban) a világ egyik legjobbja ,véleményem szerint magasan a CIA felett áll* ,amit mondanak azt illene komolyan venni,mert nem egy gittegyletről van szó velük kapcsolatban.

/*a CIA hibás balfaszkodásaira meg rengeteg példa van az elmúlt 50 évből is,ezzel szemben a MOSZAD nem engedhet meg magának ilyen és ekkora mértékű luxust./

azt pedig,hogy miből és mennyit kaptak az ukránok a saját készleteiken felül,szintén annak fényében kell megítélni,hogy pl Kelet-Európa szinte összes poszt szovjet felszerelése náluk kötött ki, a közel-keletről beszerezhető poszt szovjet hadianyag szintén, illetve a harmadik világból beszerezhető fegyverek zöme szintén ..

addig rendben van,hogy sokan azt írjátok,hogy nem volt ennyi az ukránoknak,. de azt tudjátok bármilyen hitelesnek vehető adattal igazolni,hogy kitől/miből és mennyit kaptak ? (bocsánat pont ellenkezőleg,nem,nem kaptak ..mert akkor ez lefedné az állításotokat !!)
nem nem tudjátok .. én sem tudom,majd vagy 10 év múlva biztos kiderül , de nem véletlen,hogy pl az USA körbeturnézza most Dél-Amerika országait,hogy szerezzen már valami régi szovjet/orosz eredetű vasat amit tovább tudna küldeni,nyilván nem azért házalnak a tengerentúlon,mert a volt VSZ-tagországokban hegyre-halomra áll a ruszki technika .. amit minden bizonnyal már rég Ukrajnába küldtek! és ha csak azokat a felszereléseket vesszük alapul amit itt megemlítettek a topicban a többiek ,cseh,lengyel,szlovák,bolgár,szlovén stb felszerelést és hozzá adjuk még az ukrán készleteket .. meg is van kb az a szám,amiről most folyik a számszaki vita,hogy valós nem valós stb stb .. azt biztos nem írták hogy kilőttünk "X" db járművet, abból "Y" volt ukrán, "V" volt lengyel, volt "Z"cseh eredetű,"ZS" meg bolgár vagy szlovák .. darab-darab.

nem azt állítom hogy nekem van igazam,csak próbálok magyarázatot találni a számokra,amit egyáltalán nem érzek túlzónak (főleg ha összevontan számoltak valamit pl rep.gépek)
Ennyi erővel az Ukrán védelmi minisztérium jelentései még visszafogottak is.Arról is az a veleményem hogy fele se igaz(oroszok az Ukrán jelentések szerint már annyi harckocsit vesztettek mint amennyi aktív volt nekik konfliktus kitörésekor).Repülőgép veszteség talán valós lehet a szétnombázott régóta üzemképtelen roncsokkal együtt.De pl 1500 tüzérségi rendszerrel rendelkeztek háború kitörésekor ez a jelentés szerint több mint 7-ezret vesztettek(megnézném honnan a bánatból kaptak minimum 6 ezer darabot mert még most is aktív a tüzérségük.400 légvedelmi komplexummal rendelkeztek 490-et vesztettek.Gyakorlatilag most már csak válról indítható manpadsal kéne rendelkezniük.Körübelül 2-ezer páncélozott járművet kaptak de ebbe a humweek is benne vannak + nekik volt 4-5 ezer darab.Veleményem szerint ehez semmi köze a moszadnak azon kívül hogy hivatkoznak rájuk.Moszad se tévdhetetlen lassan 50 éve lessz hogy 73-ban "benézték"a Yom kippur háborúra való felkészülését az arab államoknak és nem sokon múlott Izrael bukása.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 518
113
A 155. gárda tengerészgyalogos dandár T-80BVM harckocsija csőből indított ATGM-val küzd le két hohol BMP-t Ugledarnál




Ezek hülyék,hát nem tudják,hogy ezt nem,lehet?!
Főleg éjszaka...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 905
48 437
113
Amúgy én ebből konkrétan szart se láttam, tényleg ment valami fehér folt(az atgm) egy másik alig látható fehérzajra.
Ha direct-feed videó lenne, nyilván mi is jobban látnánk mi történt. De az nincs :(
A Kamovok fedélzeti videóiból nagyritkán kijön egy-egy (nem butított) direct-feed verzió, ott elég jól látszik a rendszer (optikai ;) )felbontóképessége.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 981
113
Ha lenne atomfegyvere az ukránoknak akkor nem lenne Budapesti memorandum sem...
Meg lehet Budapest sem.

Jol pofanvagtak visszakezbol a ferjet segiteni akaro nőt.

T 80BVM hokameras felvetel ket ukran BMP 2 kiloveserol.

A Kalugaban lezuhant ukran TU 141 szalitmanya.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Te mondtad, hogy kár volt Ukrajnának leszerelnie az atomot.

Szerintem jobban járt vele a világ.

A Budapesti Memorandum nem csak a katonai műveleteket tilalmazza, hanem a politikai és gazdasági befolyásolást, és nyomásgyakorlást is, és nézz utána házi feladatként, ki szegte meg elsőnek ezt.
Most nem lenne háború.

 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Ha ezek a moszados veszteség arányok igazak akkor miért várják itt páran a fölényes ukrán győzelmet ,mert ha ennek a fele is igaz akkor ez csak egy brutális mészárszèk számukra ahol ártatlan emberek ezreit daráltatja be biden ,ursula,zeli hármas,ilyen arányokkal inkább már népirtás mint háború, és ezek a háborús héják csak adják alájuk a lovat elég szomi,ebbe az egybe egyet értek vityával hogy kurva gyorsan tárgyalni kéne valahogy kiegyezni mert tényleg nem lesz Ukrajna a végén.

Miért szereted ennyire az ukránokat, hogy ilyen ájtatosan aggódsz értük?
:)
Pöttyet átlátszó....
Oroszér miért nem aggódsz? Azok ráadásul külföldön halnak meg, tök értelmetlenül.
 
  • Vicces
Reactions: papajoe and sixtus

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Oké és a hidrogén-cianid? :)

mert arról volt szó eredetileg, és mint előttem is írták koránt sem 40ml-es tartályok voltak,ráadásul nem egy drónt láttunk a felvételen, ennek függvényében kellene végig gondolni az adott területre való kiszórás mértékét, hogy annyi drónnal, miből, mennyit lehet egy adott területre kijuttatni, és az milyen mértékű szennyezésre elég!

De hogy közérthető legyen mire gondolok, nem mindegy, hogy egy szobába egy 15-20gr-os zseb gázsprayvel fújok be, vagy beküldök egy tömegoszlató flakonnal.

és kitérek megint arra, hogy a drónok esetén nem könnygáz volt megemlítve, mint harcanyag! Nagyon nem mindegy!!
Hogy írhatsz ilyen rosszindulatú feltételezést szegény ukránokról?? Azok után, hogy nyáron a gyümölcsöt élelmet is állítólag "csak kicsit túlpermetezték" és csupán azért halt meg annyi gonosz megszálló!


Én mindig megmosolyogtam a HAARP-hívőket. Tudom hogy létezik, USA levédette felépítette a hadsereg irgalmatlan forrásokat szánt rá ott van a legnagyobb számítógépes server infrastruktúra...és elméletileg a magaslégkörben vizsgálja az elektromágneses teret légköri jelenségeket (igen, ilyen irgalmatlansok pénzből) meg az északi fényt stb. stb. Ezek tények.
De, hogy földrengéseket generálna és felhozták a 2000-es évek végén 20 perccel a nagy kínai földrengés előtt a térség felett számtalan videón rögzített "szivárványt" azt már részemről túlgondoltnak találtam. Az akkor történt mikor pár nappal előtte az előző kinai elnök az USA-ban járt kiosztotta Obamát és azt mondta, hogy már nem a dollár és az amerikai gazdaság a legerősebb. "Gyikemberesnek" tartottam ezt.

De most: északi áramlat 1-2 szétcseszve, a balti államokban is felrobbantottak párat (Oroszországban pedig végig szabotázsokat akartak a vezetékek ellen...stb.) ekkor azt beszéltük az ismerőseimmel meg itt is páran, hogy már CSAK Törökország maradt a déli-áramlattal, de azt az Ördogán 1000%, hogy úgy védik mint állat hiszen neki is óriási bevételt jelent...Oroszország nyersanyagainak az útja már szinte csak Törökországon át vezet az EU-ba, és akkor erre:


Szóval, hogyis van azzal a laposföldel meg a gyikrmberekkel???
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 280
7 756
113
Hogy írhatsz ilyen rosszindulatú feltételezést szegény ukránokról?? Azok után, hogy nyáron a gyümölcsöt élelmet is állítólag "csak kicsit túlpermetezték" és csupán azért halt meg annyi gonosz megszálló!


Én mindig megmosolyogtam a HAARP-hívőket. Tudom hogy létezik, USA levédette felépítette a hadsereg irgalmatlan forrásokat szánt rá ott van a legnagyobb számítógépes server infrastruktúra...és elméletileg a magaslégkörben vizsgálja az elektromágneses teret légköri jelenségeket (igen, ilyen irgalmatlansok pénzből) meg az északi fényt stb. stb. Ezek tények.
De, hogy földrengéseket generálna és felhozták a 2000-es évek végén 20 perccel a nagy kínai földrengés előtt a térség felett számtalan videón rögzített "szivárványt" azt már részemről túlgondoltnak találtam. Az akkor történt mikor pár nappal előtte az előző kinai elnök az USA-ban járt kiosztotta Obamát és azt mondta, hogy már nem a dollár és az amerikai gazdaság a legerősebb. "Gyikemberesnek" tartottam ezt.

De most: északi áramlat 1-2 szétcseszve, a balti államokban is felrobbantottak párat (Oroszországban pedig végig szabotázsokat akartak a vezetékek ellen...stb.) ekkor azt beszéltük az ismerőseimmel meg itt is páran, hogy már CSAK Törökország maradt a déli-áramlattal, de azt az Ördogán 1000%, hogy úgy védik mint állat hiszen neki is óriási bevételt jelent...Oroszország nyersanyagainak az útja már szinte csak Törökországon át vezet az EU-ba, és akkor erre:


Szóval, hogyis van azzal a laposföldel meg a gyikrmberekkel???
Ha hiszed ha nem én is ezen morfondíroztam. Ráadásul most mondták meg épp az amcsiknak hogy vegyék le a mocskos kezüket Törökországról. Na jó Ez mégis csak durva lenne. Remélem csak szaros konteó...
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
718
7 286
93
Playlist oroszrajongóknak.

Вечная память Героям Донбасса​

Vika Tsyganova - Wagner​


С.В.О.Й - Работайте, братья!​


Кубанский казачий хор - Когда мы были на войне​

https://youtu.be/QnXWGD-k9PQ

Юлия Чичерина - Моя Спарта​


Кубанский казачий хор - Там шли два брата​


Полина Гагарина - Кукушка​


Наталья Самойлова – Спецназ​

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Hogy írhatsz ilyen rosszindulatú feltételezést szegény ukránokról?? Azok után, hogy nyáron a gyümölcsöt élelmet is állítólag "csak kicsit túlpermetezték" és csupán azért halt meg annyi gonosz megszálló!


Én mindig megmosolyogtam a HAARP-hívőket. Tudom hogy létezik, USA levédette felépítette a hadsereg irgalmatlan forrásokat szánt rá ott van a legnagyobb számítógépes server infrastruktúra...és elméletileg a magaslégkörben vizsgálja az elektromágneses teret légköri jelenségeket (igen, ilyen irgalmatlansok pénzből) meg az északi fényt stb. stb. Ezek tények.
De, hogy földrengéseket generálna és felhozták a 2000-es évek végén 20 perccel a nagy kínai földrengés előtt a térség felett számtalan videón rögzített "szivárványt" azt már részemről túlgondoltnak találtam. Az akkor történt mikor pár nappal előtte az előző kinai elnök az USA-ban járt kiosztotta Obamát és azt mondta, hogy már nem a dollár és az amerikai gazdaság a legerősebb. "Gyikemberesnek" tartottam ezt.

De most: északi áramlat 1-2 szétcseszve, a balti államokban is felrobbantottak párat (Oroszországban pedig végig szabotázsokat akartak a vezetékek ellen...stb.) ekkor azt beszéltük az ismerőseimmel meg itt is páran, hogy már CSAK Törökország maradt a déli-áramlattal, de azt az Ördogán 1000%, hogy úgy védik mint állat hiszen neki is óriási bevételt jelent...Oroszország nyersanyagainak az útja már szinte csak Törökországon át vezet az EU-ba, és akkor erre:


Szóval, hogyis van azzal a laposföldel meg a gyikrmberekkel???

Szerintem ha müködne az oroszok nem hagyták volna szétrohadni a sajátjukat.
Mert volt nekik, ráadásul előbb, mint az amerikaiaknak.

Ráadásul azok a gázvezetékek innen elég messze durrantak, olyan helyen ahol viszonylag rendszeresek a földrengések, sőt ~3200 éve az anatóliai földrengések nyomán kitörő vulkánok pusztították el a nagy bronzkori civilizációkat a Földközi-tenger környékén.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
518
2 389
93
Miért szereted ennyire az ukránokat, hogy ilyen ájtatosan aggódsz értük?
:)
Pöttyet átlátszó....
Oroszér miért nem aggódsz? Azok ráadásul külföldön halnak meg, tök értelmetlenül.
Vajon miért nagyokos mert ártatlanul halnak meg a csóró egyszerű emberek ,míg a gazdag ukrán köcsög épp részegen lengyelbe veri össze a lengyel parasztot mert neki volt pénze lelepni a sorozás elől,a ruszkit miért sajnáljam , elenyésző a veszteség az ukránhoz képest,és mivel valóban idegen országba vannak nem is kell őket sajnálni ,kivéve nyilván ha háborús bűnöket követnek el ellenük. Te vagy fura figura hogy ennek éljenzel ,ami nem normális dolog .