Ha az oroszoké működött... Tudtommal anno a német atomprogramban is arra a következtetésre jutottak, elvileg Bohr "szabotázsa" alapján, hogy az atombomba nem megvalósítható ésszerű, szállítható méretben... (Igen, volt a nehézvízüzem elleni szabotázs is, de itt a számítások szándékos félreértelmezése, szándékosan nem jó modell felállítása volt a téma).Szerintem ha müködne az oroszok nem hagyták volna szétrohadni a sajátjukat.
Mert volt nekik, ráadásul előbb, mint az amerikaiaknak.
Ráadásul azok a gázvezetékek innen elég messze durrantak, olyan helyen ahol viszonylag rendszeresek a földrengések, sőt ~3200 éve az anatóliai földrengések nyomán kitörő vulkánok pusztították el a nagy bronzkori civilizációkat a Földközi-tenger környékén.
Szóval amire ki akarok lukadni: Lehet, hogy a szovjetek is bementek valami zsákutcába, és azt hitték,hogy nincs értelme kitolatni, és kicsit másként továbbindulni, beragadtak valami lokális minimumba, az amcsik meg ezt elkerülték/túlléptek rajta.
Másfelől nem hiszem, hogy a HAARP tudna olyan erős hatással bírni a föld magjában levő állapotokra, hogy ilyenre használható legyen. (Ki sem tudom zárni teljesen, mert ha végiggondoljuk, akkor a Föld kérge alatt áramló olvadt vezetőképes vas-mag dinamó-effektusa kelti elvileg a Föld mágneses terét, és a HAARP végső soron azzal kölcsönhat, ami visszahat a magra is, de úgy gondolom, hogy több nagyságrendnyi energiakülönbségek vannak, még ha valami rezonancia-kaszkád hatást ki tudnának használni, akkor se hiszem, hogy lehetséges lenne más észrevehető káros hatások nélkül ilyen erős, hirtelen beavatkozásokat tennünk)
Azt viszont el tudom képzelni, hogy ha már földrengés volt, gyorsan a közelben levő különlegesek pár csapata odamegy robbantani, megvan a plausible deniability.
T. Adminok! Van amúgy konteós topikunk? Ha nincs, lécci le ne töröljétek már, ha ennyierőfesztést beletettem, inkább csinálok egyet, tegyétek oda át! Köszipuszi!