Na nézzük:
Senkit nem engednek át a frontvonalon sem az ukránok sem az oroszok.
Miért nem alakult ki fegyverey ellenállás? Bucsa után azért ez érthető, de ez sem ilyen egyszerű, mert pl délen van partizántevékenység.
A majdan 2014-ben volt, azóta bármilyen hibetetlen de eltelt 8 év és Ukrajna lakosságának minimum megfelel az a nyugati irányultság amit az új rezsim hozott. Van olyan akinek nem tetszik? Igen. Van olyan aki ezt pártolja? Ez is egyertelmű. De az is, hogy a kőkemény diktatúrákat leszámítva sehol semmilyen rendszer nem marad meg kisebbségi támogatottság mellett.
Ami a elrugaszkodottságot illeti: lehet, hogy én az vagyok, de nálam sokkal vakabbnak kell lenni, hogy elhiggye valaki, hogy Ukrajnában kisebbségben vannak a nyugati orientációjú polgárok.
Ukrajnában 3 fajta ember van: az orosz orientáltságú, ebből van a legkevesebb. Nyugati orientáltságú, ebből több van mint az előzőből és vana 3. és egyben messze a legnagyobb réteg, akiknek megfelelő a nyugati orientáltságú vezetés. Mit is jelent az utóbbi? Nem fáj neki annyira a jelenlegi vezetés, hogy tegyen ellene. Ti ezt a réteget tévesen keleti orientáltságúnak tituláljátok, pedig nem azok. Miért? Mert ahogy már írtam, ők nem szeretik a mostani rendszert, de megfelel annyira nekik, hogy ne tegyenek ellene. Ez nem belefásultság, hanem egyszerű érdek.