Olvasom, hogy Kína még nem lépett át semmilyen vörös vonalat az oroszokkal kapcsolatban. Josep Borrell. Azt nem értem. hogy fajsúlyosnak nevezett emberek miért érzik úgy, hogy fajsúlytalan kijelentéseket kell tenni?
Olvasom, hogy az unió képviselői? vezetői? sokadjára szavaznak meg sok milliárd eurót Ukrajna részére. Már többször írtam, hogy véleményem szerint ebben a háborúban jó pár ember nagyon meg fog gazdagodni. Ki ellenőrzi, hogy a megszavazott milliárdok akár 30%-a is nem-e tűnik el a háborút támogatók zsebében? Egyáltalán ki fogja ezt ellenőrizni, számon kérni? Köztudott volt már olyan 2005 környékén is, hogy az uniós képviselők milyen ügyesen játszanak a részükre adható juttatásokkal. Ami napfényre jutott az ügyeskedésből azt is rendes munkahelyen azonnali elbocsájtással jutalmazzák, feléjük csak enyhe ejnye-bejnye volt a reakció még a legbátrabb újságírók részéről is.
Ha, ügyesen játszanak akkor évszázadokra kitenyésztődik a gazdasági elit. Azért nem írom, hogy új, mert gyanítom, hogy a szálakat a már régebben létező elit mozgatja. Az uniós döntéshozók egyikéről sem mondható el, hogy a nép egyszerű gyereke.
Ha, ügyesek lesznek, akkor az eseményeket "csak" annyira forrósítják fel, hogy rengeteg ukrajnai és orosz hétköznapi ember és úgymond jelentéktelen mennyiségű "önkéntes" lesz halottá nyilvánítva, (Douglas Macgregor volt Trump-tanácsadó: "A legutóbbi számadatok, amelyeket láttam, nagyon hihetőek, és azt sugallják, hogy az ukránok már 250 ezer embert vesztettek. Ez ijesztő szám egy olyan háborúban, amely még csak egy éve tart. A sebesültek száma pedig 300-400 ezer.)"
A magam részéről ezek a számok nem túlzóak. Gondolom az oroszok részéről közel ekkora vesztesség van.
Ha egy picit túltolják, akkor a Kelet-Európának nevezett rész emberei is mennek a süllyesztőbe, de az elit sértetlen marad. No, jó egy-két óvatlan kelet-európai politikus is belekerül.
Mert lehet, hogy ez a forró helyzetnek való nyilvánítás, csak a nagyközönségnek van szánva.
Azután, ha nagyon túltolják a biciglit, akkor mindenki mehet a süllyesztőbe és tényleg csak a piramis csúcsán levők fogják megúszni pár évig a szuperdrága bunkerekben.