Az nem RC-135 volt?két RAF Typhoon fedezete alatt egy meg nem nevezett EW felderítő gép
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az nem RC-135 volt?két RAF Typhoon fedezete alatt egy meg nem nevezett EW felderítő gép
Azért szerintem nem olyan egyszerű ez a dolog. A Reaper leszedése egy kimondottan helyénvaló, és arányos jelzés volt arra, hogy ha már nagyon kényes lesz a helyzet, akkor az oroszok nem fognak habozni.
A Reaper előtt bejelentették, hogy repülés tilalmi zónát vezetnek be a Krím közelében. Erre gyakorlatilag provokatíve szartak az amerikaiak. Ennek lett a következménye az incidens.
Ne feledjük, hogy a itt egy aktív konfliktus zónáról beszélünk. A résztvevő felek (pláne, ha egy atomhatalomról van szó) követeléseit - még ha azok nem is feltétlenül vannak alátámasztva nemzetközi jogilag - sokkal nagyobb súllyal veszik figyelembe az elvileg nem részes országok. Pusztán azért, mert a hadviselő fél már egy más "tudatállapotban" van.
Szóval, ha az oroszok a repülés tilalmi zónát kiterjesztik a Fekete-tenger egész északi részére, akkor lehet tiltakozni, lehet be nem tartani, de most már azért az amerikaiak is sokkal jobban figyelnek arra, hogy mit "bubog" Moszkva.
Persze, ha tényleges belépési szándéka lenne az USA-nak, akkor ez egy kiváló, jogilag is alátámasztható ürügy lenne. Ugyanakkor kérdés az, hogy meddig hajlandó elmenni az USA. És nem gondolom, hogy pont most akarna belépni.
Szóval, ahogy a Reaper leszedése után visszább lettek rendelve a drónrepülések, úgy egy kiterjesztett tilalmi zónát sem fognak megkockáztatni megszegni.
Mert ha egy Rivet Joint gépet szednének le, akkor ott már emberéletekkel játszanának, és annak nagyon nem lenne otthon jó a sajtója. Egy olyan gép leszedése már casus belli lenne, ugyanakkor igen komolyan elő kellene venni azt a parancsnokot, amelyik egy fegyver nélküli gépet potenciális lelövési szitációba küld.
És ezen nem változtat az sem, hogy mellé adnak 2-3 kísérő vadászt.
jajj, hanyszor be lett ide irva, hogy az aprilisban sorra kerulo rendes evi kotelezo bevonulast hamarosan viszontlatjuk, mint orosz kenyszersorozast, mert az oroszok mar az utolsokbol orolnek. Robur te valoszinuleg ezeket az infokat nagyvonaluan atugrod, ahogy latom, vagy csak szelektiv a memoriadMiután az oroszok beszopták a téli offenzívájukat, további 400000 embert akarnak behívni.
– jegyezte meg.Ilyen körülmények mellett nem tudjuk harcba küldeni a csapatainkat
Megint nem nent át egyértelműen mi volt a gondom ezzel, de ezt már megszoktam itt.Azért még mindig jóval kompetensebb a kérdésben mint te...
Mint korábban is említettem, kommentjeid egy mikrogrammnyi értéket képviselő információt sem tartalmaznak, nettó trollkodás az egész produktumod.
De lássuk akkor :
A konfliktus kezdete óta orosz oldalon egyre nagyobb számban látunk drónzavaró rendszereket a kisebb kézi eszközöktől a komolyabb, járművekre esetleg utánfutókra telepített nagyobb hatótávolságú rendszerekig (pereszvet, panyec-e stb) Ezeknek valamint a csapalégvédelemnek köszönhetően a front közelében legfeljebb kisebb polgári drónokat látunk (azokból is egyre kevesebbet), a hírhedt bayraktarokból kb hírmondó sem maradt...
Orosz oldalon először megjelentek a Kub, majd a Lancet kamikaze drónok, amiket elég nagy sikerrel alkalmaznak.
Komolyabb drón kategóriában pedig az Orionok, Geranok érdemelnek említést.
Harckocsikból egyre több a T-90M, tüzérségnél a Krasznopol irányított gránátok valamint a Tornádó-Sz GMLRS egyre szélesebb körű alkalmazása érdemel említést, Föld-levegő fegyverzetnél pedig például az Izgyelije 305, az UPAB-1500 vagy éppen az УМПК (универсальный модуль планирования и коррекции.) modullal szerelt buta bombák megjelenése.
És még lehetne folytatni, de azért szerintem már ez is azt mutatja, hogy vannak eredmények.
lehet meg kellene tanulni olvasni.És mi jogon tenne ilyet?
Ukrajna fölött esetleg más is hasonlóan járhat el?
Vagy csak az oroszok tehetnek így?
![]()
Demokrácia és sajtószabadság Zelenszkij módra:
Kína egy feltörekvő állam ? LOLNem lesz ebből baj?
WSJ Putyin pincsi lett?
![]()
Wall Street Journal: Nem nagyon működnek az oroszok elleni szankciók
Nem akaródznak működni az Oroszország elleni szankciók a Wall Street Journal szerint. Mutatjuk, mivel magyarázzák ezt.mandiner.hu
Ezt a HIMARS-ot nem értem. Én úgy emlékszem, hogy ezt kaptak az USA-tól, és nagyon vigyázva használták. Sőt, sikeresen használták. Hogy-hogy nincs nekik?
Kamuznak, továbbra is vigyáznak rá, és a “szokásos” GPS vezérlésű rakétából is van még.Ezt a HIMARS-ot nem értem. Én úgy emlékszem, hogy ezt kaptak az USA-tól, és nagyon vigyázva használták. Sőt, sikeresen használták. Hogy-hogy nincs nekik?
Már miért ne lenne releváns?Falkland: UA-RU hb tekintetében nem gondolom, hogy releváns.
És a mond, a Montreux-i egyezmény azonosan rendelkezi a part menti országok, valamint a 3rd party jogairól?Nem Töröko hoz bármit is. A 'Montreux-i egyezmény a tengerszorosok uralmára tekintettel' szabályozza
a Boszporusz-t.
A PZH 2000-al mi a helyzet? Azt se mutogatjak nagyon.Ezt a HIMARS-ot nem értem. Én úgy emlékszem, hogy ezt kaptak az USA-tól, és nagyon vigyázva használták. Sőt, sikeresen használták. Hogy-hogy nincs nekik?
A Donyecki Népköztársaság Konsztantyinovka településének területén az Idegenlégió zsoldos egységeinek nagy lőszerraktárát megsemmisítették.
Jelentős előrelépés történt a rejtett menedékhelyek és a repülős-kimozdulások feltárása terén️
️
️
Artemovszk központi piacán (a város nyugati része, már a folyón túl) csatákról számolnak be. A minap a stadion melletti harcokról számoltak be. A városban a frontvonal lassan tovább tolódik nyugat felé. A kommunikációs problémák ellenére a városban semmi jele nincs az ellenség szervezett védelmi rendszere összeomlásának.![]()
IL RUSSO
⚡️⚡️⚡️In the area of the settlement of Konstantinovka, Donetsk People's Republic, a large ammunition depot of the mercenary units of the Foreign Legion was destroyed. There is significant progress in the exploration of hidden shelters and airman dislocations⚡️⚡️⚡️t.me
![]()
Colonelcassad
Поступают сообщения о боях на центральном рынке Артемовска (западная часть города, уже за речкой). Ранее на днях сообщалось о боях рядом со стадионом. В городе линия фронта медленно продолжает смещаться на запад. Несмотря на проблемы с коммуникациями, признаков распада организованной системы...t.me
Nem arról van szó hogy Dmitrij Anatoljevics elvtárs minden szavát elhiszem...Megint nem nent át egyértelműen mi volt a gondom ezzel, de ezt már megszoktam itt.
De őszintén mondom hogy azt becsülöm, hogy odaírtad legalább hogy : "szerintem".
Azt itt sokszor el szokták felejteni, köszönöm.
Így tehát a választ megkaptam, neked pl. ha ez a csóka azt mondja hogy "ez van", akkor nem kételkedsz. Nincs ezzel gond, szép dolog a bizalom.
Én azért ha nem haragszol viszont -mint ahogy felveted hogy "mikrogrammnyi információ" sincs a hozzászólásaimban- számomra meg ezek a szimpla kormánysajtó felől érkező kérdezési lehetőség nélküli "bemondásra ennyi/így van" "információk" egyenlőek a nullával.
Szívesen vennék peldául egy ilyen bejelentésről felvételt élőben, sajtótájékoztatóval összekötve, ahol a sajtó helyi képviselői -már amelyiket még nem csukták le, vagy nincs külföldi ügynökként nyilvántartva- "kérdésekkel provokálnák" medvegyev urat.
Mán tudod azért mert csak az ő meg akiket képvisel(nie kellene)nek a nép adófizetői pénzéből há... akarom mondani különleges hadműveleteznek.
Mer' ő is "csak" egy politikus, érted, és csak csodálkozom hogy -egyébként teljesen jogosan- milyen kritikus szemmel nézitek a nyugati sajtóból eredő politikusoktól jövő információkat, annyira van kézpénznek véve amit a hivatalos orosz állami média mond.![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..