Egészségére!Nah fletó vajh megy-e...? .:-D
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egészségére!Nah fletó vajh megy-e...? .:-D
Álomvilágban élsz, a tákolás, átirányításnak semmi köze a helyreállításhoz. Ukrajna energiaigénye egy teljesen leállt gazdaság mellet sem kivitelezhető külső energiatermelők nélkül (szomszédos országok). Ha termelnek is az infrastruktúra hiánya miatt eladják külföldre, mert nem tudják az infra hiányában az országban hasznosítani. (de lassan már ez sem lesz opció) Netovább, nincsenek alkatrészek, a nyugati infrában alkalmazott technológia hasznosítása a saját infrájukban szinte teljes átépítést előfeltételez. (kompatibilitási problémák)Az infrastruktúra helyreállítása is folyamatos.
Nem igazán látom, mely sorom utalt "büszkélkedésre", de már megszoktam Tőled, hogy a irományaid megcáfolása esetén, értelmetlen vagdalkozásba kezdesz. A szándékos népirtás amit az ukránok követtek el, és a háborús következmények a lakosságra való tekintettel nem helyezhetőek egy kontextusba. Pont arról van szó, hogy tagadás zajlik "Ellentámadunk! Feltámadunk! Mindent is lelövünk! Nálunk minden rendben, csak lóvé kell", és az ukránok saját kormánya felelős szinte minden kialakult következményért ami a lakosságuk szenvedését illeti.Te tényleg egy bekezdésben büszkélkedsz az oroszok miatt halálra fagyott ukrán civilekkel és vádolod az ukránokat népirtással?
Ha nem támogatják Zelenszkijt, akkor semmit sem támogatnak értelemszerűen, nemhogy a függetlenségüket.Az hogy személyesen Zelenszkijt támogatják e vagy sem, azt nem tudom és nem is érdekel. Az látszik hogy a sajátr függetlenségükért hajlandóak kiállni.
Tényleg, nem tudom, hogy míg nem voltam előkerült-e a téma... és kíváncsian várom a nyugati fegyverek felsőbbrendűségét hírdető fórumtársak véleményét is...
De áruljátok már el, hogy hogy van az, hogy egy usa számára 22000 dolláros jdam
(Forrás:
Here Is What Each Of The Pentagon's Air-Launched Missiles And Bombs Actually Cost
Arming America's combat aircraft, drones, and helicopters is an extremely expensive business.www.thedrive.com
Gyakorlatilag hasznavehetetlen kacat, az ukranok szerint is beismerten elnyomják és eltérítik .
Míg a nyugati segitség, szakértők és hi tech technikák ellenére a lesajnált tákolt orosz jdam működik.
Cyberspec News
Russian air force hitting the place of deployment of the Ukrainian with a guided bomb.t.me
‼APU intelligence tried to hijack a Russian plane, but the Russian army massacred them: the SBU is investigating the failure
▪From April to July 2022, several UAF troops tried to recruit a Russian pilot to hijack a plane and land it in Ukraine. The pilot had to simulate an accident in front of the dispatchers. Kyiv would announce his capture, and the Russian and his family would receive money and new documents.
t.me/RVvoenkor▪At the agreed time that morning, instead of an airplane, Russian missiles flew to the Knatovo airfield near Kropyvnytskyi, destroying 2 fighters, killing the commander of a military unit and injuring 17 soldiers, the runway, other equipment and buildings were significantly damaged.
▪According to the SBU, the Russian special services “led” this operation from the very beginning, telling the pilot to imitate consent to the hijacking.
▪The SBU is investigating under the articles “treason” and “abuse of power”. According to investigators, the ex-intelligence officer Chervinsky did not coordinate the operation with the GUR and exceeded his authority.
Ukraine will allocate 100 hectares of land in Kiev for a cemetery for its military .
"Today, the Kiev City Council allotted the land and, in fact, began the procedure for creating the National War Memorial Cemetery in Bykovna. The total area of the National War Memorial Cemetery will reach almost 100 hectares," Kiev Mayor Klitschko said.
100 Hectares
but...Nato told me they lost only a thousand men since the start of the war
With civilian type allocations, with large memorials and headstones and marble bases, you can fit 100-200k people
As a military graveyard you could fit 300k+ in there
Nem is tudtam,hogy a Priznyják(Szellem)Batalliont az egykori parancsnokukról nevezték át.Ha jól számolom Alekszej Mozgovoj már 8 éve meghalt.
Én ezt nem sorolnám a Patsir kategóriába. Inkább a Shilka M4 verzióval van párba, csak a kinain Gatling rendszerű gépágyú van.Oroszoknak megvan a lehetőségük maguknak a GPS műholdaknak a zavarására a térség fölött, nyugatnak sokkal kevésbé.
Másrészt ők "otthol vannak" nyugodtabban kipakolhatják a technikát a front mögött, mint a korrupt ukránokra hagyatkozó nyugat.
+anno volt egy cikk, hogy Glonass-hoz nehezebb civil vevőt készíteni, mivel eltérő módon működik, mint a GPS, nem egy frekvenciát használ, hanem minden műhold mást.
Míg az orosz haderő naprakészen birtokában van ezeknek a frekvenciáknak, ezért a vevőik kalkulálnak az eltérő terjedési sebességgel az egyes közegekben, ez civil piacon neccesebb, mivel már eltérő hosszúságú antenna is arrébb rakhat már tíz méterrel a térképen.
Gondolom emiatt zavarása is nehezebb, de majd aki ért is hozzá megmondja a tutit.
Ukrán Szu-24 csattant Ugledarnál
t.me/RVvoenkor
Csendélet Bakhmut főterén.
Állítólag az első kínai típus aminél az ukrajnai balhé tapasztalatait felhasználták, gyakorlatilag egy lokalizált Pantsir.
A jobb oldali képen hiányzik a tetkó a csaj jobb kézfejéről. A sárga ragasztó szalag, meg a szigonyos, meg az ukrán kitűző nagyon érdekes.Nah fletó vajh megy-e...? .:-D
Ott van az, nézd meg jobban.A jobb oldali képen hiányzik a tetkó a csaj jobb kézfejéről. A sárga ragasztó szalag, meg a szigonyos, meg az ukrán kitűző nagyon érdekes.
Hozzátette: tovább növekszik a kijevi rezsim nyugati repülőgép-, harckocsi- és páncélozott járműellátása.Ez lehetővé tette csapatai számára, hogy kiszorítsák Oroszországot Kijevből, Hersonból és Harkovból” – mondta a NATO főtitkára.
A negyedik pedig a biztonsági garanciák Ukrajnának, a NATO felé tartó ukránoknak” – sorolta a megbeszéléseken felvetett témákat Zelenszkij.Köszönöm a meghívást, hogy részt vegyek a csúcstalálkozón, de fontos, hogy Ukrajna is kapjon megfelelő meghívást (legyen a NATO tagja – RV megjegyzés).
Kezdem a dicsérettel jó? Volt egy korrekt mondat a blablában, az utolsó mondat.
Némiképp feledékeny vagy, szeptember óta ugyanis az ukrok akartak nagy támadást indítani, csak aztán beleragadtak az Artyemovszki darálóba és ott fogytak el.
Tudod, a jelszó - Bakhmut Holds! - fontos, biztosan megér ennyit.
A jövőre vonatkozó, orosz pénzügyi és nyugati fegyverszállításokra vonatkozó, OKJ-jósdás jövendöléseid pedig továbbra sem vehetőek komolyan. Hát, ennyi egyelőre.
tiszteletre méltó az elhívatottságod.Eddig minden "jóslatom" bejött tavaly óta.
- márciusban mondtam, hogy bukta LESZ.
Elbukták Kijevet.
- Azt is mondtam, felesleges az infrastruktúra elleni precíziós támadás. Nem ért semmit.
- Azt mondtam lesz Abrams, Bradley. Nem hittétek. Lett...
- Nem működik a zsarolás, bukják a gáz fegyvert. Bukták.
- Nem támogatja senki. Irán és a Pufin kívül ki is támogatja?
Kínos hírszerzési jelentés szivárgott ki: kikosarazta Putyinékat Oroszország legfontosabb szövetségese
Egy kiszivárgott amerikai hírszerzési jelentés szerint Peking visszautasított a Wagner csoport kérését, miután az orosz zsoldosalakulat az év elején fegyvereket kérve fordult Kínához - számolt be a neves brit lap, a Financial Times alapján a Sky News.www.portfolio.hu
Üdv a valóságban!
Se chamtrail, se NATO tábornokok, se biolaborok.
Se Novarosszija.
A feledékenységedről jut eszembe:
Mi lett a rettenet orosz téli támadással?
Elbukott Vuhledarnál....
Rettenet veszteséggel.
Még nem kaptad meg a memót:Eddig minden "jóslatom" bejött tavaly óta.
Elbukták Kijevet.
- Azt is mondtam, felesleges az infrastruktúra elleni precíziós támadás. Nem ért semmit.
Kínos hírszerzési jelentés szivárgott ki: kikosarazta Putyinékat Oroszország legfontosabb szövetségese
Egy kiszivárgott amerikai hírszerzési jelentés szerint Peking visszautasított a Wagner csoport kérését, miután az orosz zsoldosalakulat az év elején fegyvereket kérve fordult Kínához - számolt be a neves brit lap, a Financial Times alapján a Sky News.www.portfolio.hu
Üdv a valóságban!
Se chamtrail, se NATO tábornokok, se biolaborok.
Se Novarosszija.
A feledékenységedről jut eszembe:
Elbukott Vuhledarnál....
Rettenet veszteséggel.
Ja vagy csak kivonultak...Eddig minden "jóslatom" bejött tavaly óta.
Elbukták Kijevet.
Merre is vannak? Mármint mind a 6 db?
A gáz bizony fegyver, igazad van. Állítólag Hitler is annak használta. LNG formájában az USA-ból egyenesen kényszerítő hatású fegyver, letárolva LNG terminálokon pedig termobárikus bomba.
Izé, pici apró országok, amolyan gittegyletek... pl.: mint India, Kína, és számtalan Arab kötögető leánygyülekezet.
Nem ért semmit, csak esténként Ukrajna műholdról, Észak Koreával egyenlő mértékben pislákol.- Azt is mondtam, felesleges az infrastruktúra elleni precíziós támadás. Nem ért semmit.
Üdv a valóságban, ne csak portfósliót olvass. 30 kínai gépjárműgyártó, átvette szinte a teljes nyugati piacot az oroszoknál. Tudod azok amiket a nyugat be sem enged, és tudomást sem veszünk róla. Tudod hol gyártják a világ legtöbb elektromos autóját, lelövöm a poént : Kínában! Szinte mindent szállít Kína az oroszoknak. Nemhibába megy a siránkozás, jajgatás a nyugati oldalon.Kínos hírszerzési jelentés szivárgott ki: kikosarazta Putyinékat Oroszország legfontosabb szövetségese
Üdv a valóságban!
Tessék mondani lemaradtam valamiről, az a magyarországnyi terület amit valaki elfoglalt mostanság az most Novarosszija vagy Old_Ukraine? Milyen atom technológiát ne használjanak az oroszok Novarosszijában?Se chamtrail, se NATO tábornokok, se biolaborok.
Se Novarosszija.
Elmaradt, az idióták házhoz jöttek.A feledékenységedről jut eszembe:
Mármint Bahmutnál az ukrán részről.Elbukott Vuhledarnál....
Fentebb, 300.000 vs talán 40-50 ? Megvan?
Rettenet veszteséggel.
Bahmut, városi harc (elég kemény):
Úgy, hogy nem azonos az anyag. Régen sok ismeretterjesztő műsort néztem. Ott mondták, hogy a fémek származási helye elég pontosan meghatározható. Az anyagban lévő összetevők arányából, a szennyeződésekből, a szerkezetből (a különböző technológiájú öntödék kis mértékben különböző szerkezetű anyagokat gyártanak). Talán a radioaktivitás is bejátszik, már nem emlékszem. Még arra emlékszem, hogy adott helyre jellemző mágnesességet is ki tudnak mutatni bizonyos fémekben. A műsor nem az ókori kovácsolásról szólt, hanem modern kori fémekről.Akkor mond meg, hogy egy azonos anyagból, azonos technológiával készült azonos fegyver hogyan azonosítható be úgy, hogy nem orosz, hanem kínai, ha mindösszesen pár megolvadt, deformálódott repeszdarabod, vagy vezérsík töredéked van csupán. Jobb esetben.
Fogtál már a kezedben bombarepeszt, vagy szétroncsolódott vezérsíkdarabot?
Arról nem is beszélve, hogy a tisztelt nagyrabecsült nyugati anyagvizsgálóknak a nagy leleplezéshez egyszerre kéne tökéletesen ismerni az orosz és a kínai bombák maradványainak anyagösszetétele közti különbséget ahhoz, hogy bármiféle érdemi konklúziót le tudjanak vonni.
Ráadásul ha véletlenül találnak is különbséget acélötvözet és acélötvözet, vagy hexogénmaravány és hexogénmaradvány között, akkor se fogják tudni meghatározni, hogy melyik országban készültek, mert eleve azonos a technológia és eleve van egy bizonyos gyártási szórás.
Pl az orosz TG-20-as töltetben a 20-80% TNT-Hexogén keverési arány az erősen viszonylagos.
Sajnos a tudomány elbukott. Teljesen mindegy mit derítenének ki, a lényeg hogy mivel tudják telenyomni a fejeket a médiában.Úgy, hogy nem azonos az anyag. Régen sok ismeretterjesztő műsort néztem. Ott mondták, hogy a fémek származási helye elég pontosan meghatározható. Az anyagban lévő összetevők arányából, a szennyeződésekből, a szerkezetből (a különböző technológiájú öntödék kis mértékben különböző szerkezetű anyagokat gyártanak). Talán a radioaktivitás is bejátszik, már nem emlékszem. Még arra emlékszem, hogy adott helyre jellemző mágnesességet is ki tudnak mutatni bizonyos fémekben. A műsor nem az ókori kovácsolásról szólt, hanem modern kori fémekről.