A Bahmut környéki harcokhoz csak annyit, hogy anno a harkovi offenzíva is anno egy herszoni kóstolgatós támadással indult. Érdemes jelen helyzetben kivárjunk, de simán lehet, hogy az elterelés is masszívan benne van.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az biztos, hogy:A Bahmut környéki harcokhoz csak annyit, hogy anno a harkovi offenzíva is anno egy herszoni kóstolgatós támadással indult. Érdemes jelen helyzetben kivárjunk, de simán lehet, hogy az elterelés is masszívan benne van.
És miért jó az olyan rövid logisztikai útvonal (amit tán egy oldallal korábban írtak) ami már most belőhető sima csöves tüzérséggel is, még csak HIMARS sem kell hozzá?Szerintem azért, mert ez anyagháború és elsősorban még a felörlés a cél és nem a terület foglalás. Így a logisztikai útvonala is rövidebb az oroszoknak. A kaprok meg házhoz jönnek a pofonért.
De ez csak az én véleményem.
Lehet, hogy velem van a baj, de szerintem amikor egy ország hadserege egy másik ország területén harcol, akkor a logisztikai útvonalában mindig lesz olyan rész, amit az ellensége be tud lőni sima csöves tüzérséggel.És miért jó az olyan rövid logisztikai útvonal (amit tán egy oldallal korábban írtak) ami már most belőhető sima csöves tüzérséggel is, még csak HIMARS sem kell hozzá?
Szerintem a fentebbi logisztikai érvelés eleve ökörség volt mikor simán az orosz távol-keletről is vonatoztatják a csapatokat, ergó a rövid logisztika nem hinném hogy tényező egy Oroszországnál, főleg nem a jelenlegi állapothoz képest, hogy a főbb útvonalak bármikor rombolhatóak, kb csak a Kercsi híd necces. Ha elfogadjuk azt a vallási tézist hogy minden úgy jó oroszéknál, ahogy van, és minden nyakas be volt kalkulálva, akkor sem értem hogy miért nem Kijevnél, vagy Harkovnál megy a kivéreztetés miért egy no name bányavárosnál? De egyezzünk meg Szlavjanszk-Kramatorszkban. Ha akkora pengék az oroszok, miért nem minimum ott van a vérszivattyú? A fanatikus ukrán fanokon röhögött már itt mindenki, de a másik oldal fanatikusai is pont ennyire viccesek, és egyre jobban azokká válnak összevetve azokkal a (behaluzott?) hatalmas célokkal amiket hitük szerint el fognak érni, meg a térképek állásaival mikor elvileg az orosz hátra kötött kézzel játszik, és úgy demilitarizál, hogy közben a saját fiai is elvéreznek. A Dnyeperbe belelőni simán az uki deszantcsónakokat nem lenne viccesebb, mint ez a tili-toli a mozgó múzeummal, meg az annyira dugdosott hatalmas haderővel amit most 9-én már nem is mertek felvonultatni Moszkvában?Lehet, hogy velem van a baj, de szerintem amikor egy ország hadserege egy másik ország területén harcol, akkor a logisztikai útvonalában mindig lesz olyan rész, amit az ellensége be tud lőni sima csöves tüzérséggel.
a kivéreztetés miért egy no name bányavárosnál? miért...ott van a vérszivattyú?
MegszültemReggelre igyekszek valamit összedobni, mert utána egy hétre ukrán téren kiesek, majd meglátjátok miért
A felőrlést és az elhúzódó háborút nem választották az oroszok, az ukránok kényszerítették bele őket, mert a február eleji gyors páncélosrohamok mérlege óriási veszteség és visszavonulás volt. Épeszű ember elhúzódó háborút nem választ.Szerintem azért, mert ez anyagháború és elsősorban még a felörlés a cél és nem a terület foglalás. Így a logisztikai útvonala is rövidebb az oroszoknak. A kaprok meg házhoz jönnek a pofonért.
De ez csak az én véleményem.
Ezzel az ellentámadás ténye orosz oldalról bizonyítva van.![]()
Cáfolják az ukrán ellentámadás megindításáról szóló híreket, Prigozsin pedig közölte, hogy előrenyomultak - Orosz Hírek
Korábban Jevgenyij Poddubnyij katonai tudósító Telegram-csatornáján az ukrán erők aktiválásáról számolt be, megállapítva az ukrán csapatok Kupjanszk irányábanoroszhirek.hu
Télen volt is orosz offenzíva, csak az oroszok hagyományosan nem egy helyre oszpotosítottak, hanem felaprózták az erejuket, így csupán a wagnerosok Bachmutnál értek el szabad szemmel látható erdményeket. Ezert álnak most úgy ahogy. Feloroltették az erejuket, amire most építhetnek az ukránok.A télre ígért orosz offenzíva helyett újabb ukrán ellentámadás van májusban.
Pontosan. Az a legnagyobb baja az ukrán ellentámadásnak, hogy a nehéztechnikát ki kell vinni a frontra, és közben megvédeni támadás előtt. Aztán támadás közben a saját légierővel kellene odacsapni, de az nincs, ugye. Mellé ott vannak a kínai műholdak, akik ugyanúgy látnak majd mindent, mint az USA. Innentől viszont az erősebb kutya harap nagyot:Megszültem
![]()
Megindult az ellentámadás? | #moszkvater
Az ukrán haderő csütörtöki, Bahmut környéki műveleteit sokan már Kijev hónapok óta belengetett ellentámadásának kezdeteként értékelik. Noha jelen állás szerint még nincs elegendő információnk annak megállapítására, hogy vajon tényleg az offenzíva megindításával van-e dolgunk az belátható időn...moszkvater.com
logisztikaTovábbra is érdeklődve kérdezem, ha volna elég erő és kompetencia, miért nem lehet zárni a Dnyepernél és mondjuk miért nem Kijevnél véreztetik ki a nackókat? Miért vannak még mindig kis túlzással a 2022 februári kiindulási állásaikban? Egyáltalán, mi volt az a harkovi futás meg Herszon? Félreértés ne essék, abszolút az ukránok vereségét szeretném látni, de ami megy néhány orosz fannál is az a vallásos áhítat, hogy az összes egyértelmű bénázásuk magasabb célt szolgál, az már igen megmosolyogtató.
Ami sokkal jobban hangzik, mint az inkompetencia!logisztika
Nagy volt a csík cseppet kiütötteHun van Zaluzsnij???? Mindenféle hírek terjednek 1 hete. Meghalt, megsebesült, elrabolták az ufó-k, nővé operáltatta magát, Szocsiban nyaral stb... Bármi is van titkolják a morál megtartása miatt...
Miért mit gondolsz, milyen választ akarnának az oroszok ellen alkalmazni?Nukleáris vagy más tömegpusztító fegyvert be vetni meg nem mernek, mert az nem csak az USA-nak, de a két még meg maradt komolyabb szövetségesüknek: Kínának és Indiának is "vörös vonal" - ezt előre jelezték is egy értelműen. Teljesen biztos, hogy egy nukleáris támadás nem marad válasz nélkül a nagyhatalmak részéről.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..