Megszültem
Az ukrán haderő csütörtöki, Bahmut környéki műveleteit sokan már Kijev hónapok óta belengetett ellentámadásának kezdeteként értékelik. Noha jelen állás szerint még nincs elegendő információnk annak megállapítására, hogy vajon tényleg az offenzíva megindításával van-e dolgunk az belátható időn...
moszkvater.com
Pontosan. Az a legnagyobb baja az ukrán ellentámadásnak, hogy a nehéztechnikát ki kell vinni a frontra, és közben megvédeni támadás előtt. Aztán támadás közben a saját légierővel kellene odacsapni, de az nincs, ugye. Mellé ott vannak a kínai műholdak, akik ugyanúgy látnak majd mindent, mint az USA. Innentől viszont az erősebb kutya harap nagyot:
az összevont nehéztechnikát szétlövik a levegőből, a légvédelmet, ha marad, ledarálják.
El tudnék képzelni ukrán gyalogsági támadást minimális harckocsi támogatással, de az a vonalak kiépítettsége okán semmit se érne, csak az utánpótlás nyúlna meg.
Tehát, igazából nincs mivel felülkerekedni.
Innentől viszont ez továbbra is az a szitu, hogy a NATO nem tud veszíteni és reménykedik a Twitteren biztos jók lesznek végig az ukránok.
Viszont, az orosz több fronton is támadhat majd az esőzések után aztán szépen felboríthatja a remek ellentámadási kísérletet amit hónapokig terveztek. Mellé ki tudja mi van az ukrán vezérkarral!?
Ki tudja mi lesz ÉKval, mint kínai proxy!? Az a háború nincs lezárva. Sajnálnám a Wu ügyvédnős sorozat folytatását ..., de logikus lenne és biztos proxyznak majd velük Korea ellen, ha Tajvant esetleg lerohannák, akár a ruszki támadás idején!
És akkor a NATO nem Japán felvételére fog gondolni, hanem, hogy melyik kezébe harapjon.
A korábbi ukrán siker pont azért volt az, mert nem volt más esély a támadásra. Mintha bejött volna az Ardennek 1944ben a németeknek, de annyit is ért, mint az ért volna: semmit, csak fél évvel meghosszabbodott a háború.
Úgy látszik mindig október ameddig virítani kell ukránéknak a lóvéért, mint tavaly. Akkor a támogatás, most a támogatás és választás okán.
Közben pedig ha már kapják, meg is kellene kímélni a nehéztechnikát, csak olyanná ne váljon a helyzet, mint a csatahajók esetében: ki se merték hozni őket, mert ha kihozták, a légierő végzett is velük. Ez vár majd itt is a Leókra, C2re. Vagy eldugják, és akkor megmaradHAT, de minek?!
Én egyébként nem vagyok annyira optimista, hogy sok ukrán szovjet technika maradt meg, mert ennek alig van nyoma, bár egy-két szovjet tankot még látni, de a javítókapacitás hozzájuk szerintem már nem nagyon létezhet. Legalábbis sok nem maradt ahol ezt elvégezhetik.
Én inkább orosz támádást várok, gyors ukrán összeomlással, mint átütő ukrán sikert. Azt Bahmutba tolással szerintem már elqurták.