Dudi
"A katonák a nagyobb tapasztalattal egyre óvatosabbá válnak. "
Igen, ez igaz. De van egy életciklusa az embernek.
És most képzeld el Vinterst öregen, úgy 60-75 évesen.
Ebben a korban még fizikailag és szellemileg is , főleg egy óvatosabb erőnléti kiképzés után, viszonylag jó kondícióban, és nem rosszabb képességekkel mint egy rossz kondícióju 40-es, fizikailag és szellemileg még alkalmasak a harcra. Tele vannak tapasztalattal miután valószínűleg túléltek már háborút (zömében Afganisztánt).
(láttam képet amint Sztrelkov egy 75 körüli milicistát tüntetett ki a sok fiatal között,- vigyorgott mint egy kölyök kutya
)
De miután már idősebbek tudják hogy előbb utóbb úgyis úgyis meghalnak. Ettől még persze nem akarnak meghalni. Aki úgy megy a háborúba az ön és közveszélyes.
De azért egyrészt fáradékonyabbak már mint a fiatalok. - És a Motorola egységet folyamatosan bevetik-
Azon kívül lehet hogy pl amikor a csapatuk szorongatott helyzetben van, úgy gondolhatja hogy megtesz olyat, amit máskor nem tenne meg. De mert öreg, inkább ő menjen el mint a fiatalok.
Alexej képét többek közt azért raktam ki, mert egy intelligens, okos és elszánt tekintet látszott az arcán. Egyszerűen megfogott az öreg arca.
Sok az öreg veterán annyi bizonyos, és az ő tapasztalatukat nehéz lesz pótolni. Korábban írtam hogy hiányozni fognak azok az egységek amik akárcsak legyengülnek a reptéri harcokban.