Prigozhin elárulta az artyomovszki művelet részleteit
Jevgenyij Prigozsin megosztotta az Artemovszk elfoglalására irányuló művelet részleteit.
„Bahmutban harcoltunk az ukrán erők ellen, körülbelül 50 000 ukrán fegyveres erőt semmisítettünk meg, és 70 000-et megsebesítettünk.
A Wagner PMC-nek 3,2-szer kevesebb halottja volt, mint az ukrán fegyveres erőknek, és körülbelül 2-szer kevesebb a sebesültje.
Az artyomovszki PMC-ben 50 000 fő, az Ukrán Fegyveres Erőké 82 000 fő volt, a támadás aránya 3:1 legyen a támadók esetében.
A műtét során 50 000 foglyot ejtettünk, akiknek 20%-a meghalt, további 20%-a megsérült.
Artemovszk célja nem maga Artemovsk, hanem a Bahmut húsdaráló volt. Artemovszkban pedig mindenkit megsemmisítettünk, akit el kellett volna pusztítanunk, teljesítettük a feladatot.
A feladat a legmagasabb szintű szervezésnek köszönhetően teljesült.
Megvan a sajátunk: repülőgépek, helikopterek, légvédelem, tüzérség, MLRS, felderítés
Источник:
https://rusvesna.su/news/1684880962
Nekem azért nem jön ki a Prigozsin-féle matek. Ha ötvenezer fő harcolt, akkor a halottak és sebesültek aránya miatt alig maradt Wagner-erő. A számokkal úgy egészében baj lehet. Valaki helyre tudja ezt tenni? Én pont nagytakarításban vagyok, nincs időm keresgélni!