Leírtam már, hogy mit gondolok az oroszokról. Ebből azért elég jól összerakható a válasz.
Jajj. Ezt mindet tették nyugati alapokon. Nem én linkeltem, hogy a nyugati szerszámgépek és technológiák hozzáférhetetlensége miatt a Kurganyec 25 helyett csak a sokkal szerényebb képességű (pimpelt BMP-3) Manult fogják gyártani. Szerinted mikor jön el az az idő amikor a legmodernebb nyugati gyártósorokat használó Kamov azt mondja, hogy bocs nem tudok termelni, mert megszűnt a gyártósorhoz a nyugati support? És ez nem csak a Kamov gyár sajátja, hanem szinte az egész orosz ipart érintő probléma.
Dudi... az olyan német prémium gyártóknak.. mégcsak nem is Ömer gyártja az új DMG Mori gépen az alkatrészeket Germániában.. az teljesen versenyképtelen lenne.. Olyan közép vagy kelet europai országok, mint pl Magyarországon gyártják.. pl a csoda német optikák alkatrészeit. Átlagban 20 éves átlagéletkorú használt gépeken..
Ez az egyedi gyártás fellegvára.
Tudod, hogy egy 250e eurós dmg esztergán hány alátétet kell lepörgetni, szerszámozás, karbantartás, üzemcsarnok fenntartás és Ömer bére mellett, hogy visszahozza az árát?
Szerinted 20 éves gépekhez milyen gyártói support van? De ha még ki is hívod őket, el sem hinnéd, hogy mennyibe lenne egy kiszállás. És még a gép jó sem lesz.
Mi az, amit egy BMP3-on, egy 30 éves forgácsoló gépen ne lehetne legyártani?
Szerinted a Rheinmetallnak kik gyártják az alkatrészeit? Én tudok céget, oda szoktam járni kávézni és azt is tudom milyen gépen gyártanak... Nem a te álomképed a valóság.
Siemens automatizálási eszközöket ha rendelsz aliról, akkor meg sem tudod különböztetni. És egy valami a különbség, hogy kínában nem ismerik a szállítási határidő be nem tartását és nem mondják azt, hogy chipphiány és még időben, a megrendelt áron meg is lesz.
Ja és ha már itt tartunk.. mi van akkor, ha a modern gyártógépedbe Nato területen alkatrész igényed van.
Legyen szó Bosch Rexroth hidraulikáról, Siemens elektronikáról, hajtásról vagy éppen Festo pneumatikáról.. de akár a legegyszerűbb műanyag alkatrészekkel is ... bár már jobb a helyzet, mint tavaly.. De pont itt szoptad be... szárnyal az aftermarket és a szürke piac, mert a gyártótól nem kapsz.
Szóval már megbocsájts Dudi.. értem én, hogy felmész a szennymédiába és ezt sugalmazzák. De lövésed sincs róla, hogy az ipar hogy működik és hogy a valóság pont ellentéte annak, amiben te hiszel.
Igen.. itt a nyugaton úgy kell vásárolni és egyedi gépet csinálni, hogy megnézed azt, hogy mit lehet egyáltalán vállalható szállítási határidőre megkapni és akkor azokból dolgozol.
(olyan gyártók termékeit kell használni, amit nem akarsz (T****) és a számlán felár van feltűntetve, mert kapható. Vannak shopok, ahol pl siemens hmiket a listaárhoz!!! képest többszörös felárral kapsz és ott tényleg megvehető.. a gyártótól meg nincs esély, felárasan sem)
Ha meg mint ismerősöm pár éves Hurco VMX42-es megmunkálógépében (ami amúgy "amcsi" gyártmány), de német pilz biztonsági relé volt benne és mind a Pilz gyártó, mind a Hurco képviselet több hónapos szállítást mondott neki.. szerencséjére tudtam szerezni újat.... ez a valóság.
Lövésetek sincs róla.. csak fújjátok a nyugati propaganda szövegét.