Ti is elfelejtitek hozzátenni. Objektív tény itt max az lehet hogy melyik települést ki birtokolben SZERINTEM Ukrajna meglepően jól áll.
z oroszok nem ideológiai és érzelmi alapon indították ezt a háborút?
Az amerikai adósságplafon hisztéria mindig előjön. Amerika tudja fizetni az adósságát, csak ez egy jogi korlát amin mindig vitatkoznak a republikánusok és a demokraták, de végül mindig megegyeznek.
Szerintem is kizárt a tűzszünet. Egyik fél sem arra készül.
Szerinted az amerikaiak leváltották az ukrán főügyészt. Szerintem meg nem is léteztek volna soha a népköztársaságok, ha putyin nem dönt úgy.
Hát már elég régóta tartja magát az ukrán légvédelem. Szerintem a nyugat gondoskodni fog róla hogy ez így is maradjon.
Az orosz katonáknak van fogalmuk a saját viselt dolgaikról? A háború nem szép, de a háborút Oroszország indította most is és 2014-ben is és bőven csinált nem szép dolgokat Oroszország.
Én általában nem szoktam elfelejteni.
Szoledar és Artyomovszk kapcsán láthattuk már, hogy általában az is kérdéses melyik pajta vagy tanyasi budi kinek az ellenőrzése alatt áll.
Milyen ideológia vagy érzelmi alapról beszélsz orosz oldalról? Ugyan semmi újdonságot nem jelent az hogy nem vagy a legélesebb kés a fiókban, viszont ez a kijelentésed még a szokásos marhaságaidat is felülmúlja. Érzelmi alapon indított háború??? Ezt a hülyeséget meg honnan szedted vagy mégis mire alapozod?
Szerintem Oroszország részéről ez inkább egzisztenciális kérdés mint ideológiai avagy érzelmi.
Orosz részről a művelet megindítása óta nyitott a lehetőség a tárgyalásos rendezésre....
Érdekes módon bizonyos dolgok kapcsán nagyon feledékeny vagy Te kis butus! Biden saját maga büszkélkedett el azzal, hogy egy 1 milliárdos dolláros segély folyósításának a visszatartásával ZSAROLTA ki azt hogy kirúgják Viktor Sohint! Mit gondolsz, mégis mi minden mehet még, ha ezt simán elmondja kamerák előtt (potenciálisan nézők/WSJ olvasók százmilliónak)???
ht://www.wsj.com/video/opinion-joe-biden-forced-ukrne-to-fire-prosecutor-for-aid-money/C1C51BB8-3988-4070-869F-CAD3CA0E81D8.html
Ez is ruszki agitprop ugye Tompa Kés nagyfőnök? SZERINTED!
A népköztársaságok kapcsán azt tudom mondani, hogy ha 2014-ben a nyugat által finanszírozott csőcselék és zsoldosok nem puccsolták volna mg023, a legitim kijevi vezetést, akkor nem lett volna sem Krím sem Donbasz.
Egyébként pedig, ha valóban Putyin találta volna ki az egészet, akkor nem várt volna 8 évet.
Én azt gondolom, hogy Putyint akkor 2014-ben egyedül a Krím, a szevasztopoli flotta bázisának biztosítása érdekelte, Luhanszk és Donyeck kifejezetten nemkívánatos melléktermékként jelentkezett, ugyanis ezek a népköztársaságok kellemetlen helyzetbe hozták, Ők egyáltalán nem számoltak ezzel és nem is voltak erre felkészülve.(ami valljuk be nem csoda hiszen alaposan belegondolva a két megye krími szintű ellentmondást nem tűrő einstandolása alsó hangon 150-200 ezer tetőtől talpig felfegyverzett katona észrevétlen bedobását igényelte volna)
Éppen ezért Putyin és az orosz vezetés számára nem is csak kellemetlen, de kimondottan káros volt a NK-ok létrejötte, hiszen a nép elvárta volna, hogy Oroszország Anyácska keblére ölelje megtért gyermekeit vagy legalábbis segítsék őket, de ezt a vezetés nyíltan nem akarta felvállalni. Ez pedig azt gondolom politikai kárt okozott Putyinnak és veszített a tekintélyéből is.
Tartja magát a hohol légédelem... mihez képest? mint minden másban kijev a légvédelem terén is a nyugat kezében van. A támogatás megszűnése szinte azonnali összeomlást jelentene számukra. A korábbi saját légvédelmükből szinte alig van már valami, ami egyben azt is jelenti hogy a közepes hatótávolságú csapatlégvédelmük hamarosan teljesen megszűnik, azon sokat nem fog segíteni a csehek által felajánlott Kub állomány. A nyugati városokat és kijevet nagyjából lefedik majd a nyugat által adományozott Patriot, SAMP/T, Iris-T rendszerek, de ezeket nem fogják a front felé tologatni így a csapataikat legfeljebb az esetleg még meglevő Kub/Buk, Sztrela illetve MANPADS rendszerek segítségével kellene megvédeniük. A Kub/Buk rendszerek folyamatos működtetése kizárható, ugyanis azt még mi is tudjuk hogy szinte folyamatosan járőröznek a Szu-35ösök H-31P rakétákkal, így azokat csak nagyon korlátozottan használhatják a frontvonal közelében. Márpedig a légvédelem így elég karcsú lesz, ha FAB-500UMPK-kat, Izgyelije 305ösöket, Grom-Eket és egyéb nyalánkságokat kezdenek rájuk hajigálni. Szerintem.
A háborút a jenki DS indította nem tavaly és nem is 2013-14-ben, hanem már kb a SZU megszűnésekor, ráadásul nem is csak banderisztánban, de szinte az összes szovjet utódállamban, az arab világban és mindenhol a világban ahol a SZU megszűnésével keletkezett némi hatalmi/befolyásbéli vákuum. Az orosz katonák milyen viselt dolgaira gondolsz? Nem vitatom azt, hogy voltak atrocitások, de én még nagyon durva kegyetlenkedéseket nem láttam orosz részről. Már ne is haragudj, de még a nyugati haderők is többet durvultak Irakban/Afganisztánban, a hoholok meg nagyságrendeket vernek az orkokra DOKUMENTÁLTAN!!! A Bucsa szintű esti meséket* meg a brit bulvármédiában megjelenő csecsemőket erőszakoló orkokról szóló baromságokat a romkocsmák bölcsészeinek ecseteld pls, ők tuti vevők az ilyesmikre.
*Bucsa visszafoglalása után először 20-30 áldozatról szóltak a hírek, (nagy részükben a hoholok által tőlünk megvásárolt 122-es flechette srapnel nyilacskáit találták meg...) mostanra ez a szám 400-ra nőtt! Valaki magyarázza már el, miért gyilkoltak volna le 400 embert??? Főleg úgy, hogy parancsba van adva számukra hivatalosan, hogy kímélniük kell a polgári lakosságot!
Oroszország már csak területi alapon is világhatalom, a nyersanyagkészlete és mezőgazdasága okán szintén az, a fegyverzete alapján megint csak az. Az, hogy a ruszofóbiádtól nem látod a fától az erdőt, az a te hibád... Ha a világ nem a vágyaid szerint épül fel, nem a világot kell megváltoztatni.
Mackótestvér lenni tévedés nagy! Manapság például a genderek kapcsán is láthatjuk, hogy ha valaki rózsaszín csillámfaszlámának gondolja magát, akkor biza legott tapsoljatok buta parasztok, igazodjatok az új trendhez hiszen ez egy normális, sőt mi több megsüvegelendő dolog. Hát éppen így meg kell tisztelni cuci mester véleményét is, hiszen legalább annyi tudományos alapja van...
Viccen kívül : Mindenki tisztában van azzal, hogy Oroszország nem a világ vezető gazdasága, de azért annyira rosszul sem állnak, főleg akkor nem, ha a valódi termelő ipart, a nyers gazdaságot nézzük. Mert azért valljuk be a szolgáltatóipar, a szórakoztatóipar vagy épp a turizmus/vendéglátás nagyrészt nélkülözhető luxus.
@Robur már megint ezzel az ócska nácival jössz???
Komolyan nem értem, hogy lehet ennyi eszük, ennél nagyobb szívességet nem is tehetnének a ruszkiknak, mint hogy ezt az egész Európában közismert náci férget engedik beszélni!