Nagyon kevés személyeskedést tudsz te tőlem idézni, úgyhogy ez a vonal felejtős. Valamiért többnyire tőled lehet személyeskedést olvasni. Csak azért nem vagy X-en, mert kíváncsi vagyok milyen mélységeket tudsz elérni.
Tedd szívedre a kezed, értenél te abból egy kukkot is, ha én egy erőgép hajtáslánc elemeire gyakorolt erőhatásokról írnék különféle terheléseknél? Vagy, ha elkezdeném levezetni (képletekkel, anyagösszetételekkel, terhelési görbékkel, állapotábrákkal), hogy egy 30 tonnás szerkezet mozgatásához elegendő ilyen és ilyen anyagminőségű anyagból előállított hajtómű, de ha 50 tonnásra növeljük a tömeget, akkor már egészen más anyagokat kell kitalálni, ha nem szeretnénk a hajtáslánc tömegét megnövelni. Ezekhez az anyagokhoz, illetve előállításukhoz már másfajta technológia kell.
Megértenéd?
MC, mert nem ez a fórum témája.
Azt is, hogy az oroszoknak ezenkívül bőven van nyersanyagjuk, a nyugatiaknak pont most csökkent a beszerzési lehetőségük Ukrajnából. A svédek tudnak biztosítani megfelelő minőségű alapanyagot (ebből gazdagodtak meg mindkét VH alatt, hogy mindkét félnek szállítottak). Az USA-nak van nyersanyagja, a többinek coki.
A magam részéről úgy gondolom, hogy az oroszok jól ismerik az adottságaikat és használják is azokat. Észbelileg elfogadom a nyugati technika hypolását, mert üzlet az üzlet, de a szakmai tudásommal meg kiröhögöm, mármint a megalapozatlan hypolást. Rengeteg laborkörülmények között tökéletesen működő berendezést láttam már. A valós életben meg kiderült, hogy kakát sem ér az egész.
"Remélem nem ez a katonaész általános színvonala, mert akkor meg kell gondolni, hogy jó helyre megy-e az a sok pénz meg idő."
Volt alkalmam tapasztalni táposként a „rendkívüli hatalmas tudású” katonákkal való találkozást. A főiskola elvégzése után szerencsére műszakiakhoz kerültem. Ég és föld a tudás és a hozzáállás szempontjából a műszakiak és a többiek között.
Amúgy a katonaságnál ugyanúgy érvényesül a műszakiak lenézése, mint a polgári életben. Az áram a konnektorból jön és punktum. Csak a katonaságnál egy parancsot megtagadni nem lehet, a polgári életben mondhatod hülye vagy főnök én kiszállok. Ha elsodródik egy átkelőhíd vagy a túlterhelés hatására bedöglik a technika a hadgyakorlaton úgymond ott egye meg a fene, de valódi harchelyzetben katonák halnak meg. Látjuk ezt a mostani adott éles helyzetben is mindkét fél részéről. Az indoklás kurvára egyszerűen megy, ez háború, vesztességek vannak el kell fogadni. A vesztest esetleg számonkérik a győztest meg nem kérdőjelezheti meg senki.