[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 215
113
Nagyon kevés személyeskedést tudsz te tőlem idézni, úgyhogy ez a vonal felejtős. Valamiért többnyire tőled lehet személyeskedést olvasni. Csak azért nem vagy X-en, mert kíváncsi vagyok milyen mélységeket tudsz elérni.

Tedd szívedre a kezed, értenél te abból egy kukkot is, ha én egy erőgép hajtáslánc elemeire gyakorolt erőhatásokról írnék különféle terheléseknél? Vagy, ha elkezdeném levezetni (képletekkel, anyagösszetételekkel, terhelési görbékkel, állapotábrákkal), hogy egy 30 tonnás szerkezet mozgatásához elegendő ilyen és ilyen anyagminőségű anyagból előállított hajtómű, de ha 50 tonnásra növeljük a tömeget, akkor már egészen más anyagokat kell kitalálni, ha nem szeretnénk a hajtáslánc tömegét megnövelni. Ezekhez az anyagokhoz, illetve előállításukhoz már másfajta technológia kell.
Megértenéd?

MC, mert nem ez a fórum témája.

Azt is, hogy az oroszoknak ezenkívül bőven van nyersanyagjuk, a nyugatiaknak pont most csökkent a beszerzési lehetőségük Ukrajnából. A svédek tudnak biztosítani megfelelő minőségű alapanyagot (ebből gazdagodtak meg mindkét VH alatt, hogy mindkét félnek szállítottak). Az USA-nak van nyersanyagja, a többinek coki.
A magam részéről úgy gondolom, hogy az oroszok jól ismerik az adottságaikat és használják is azokat. Észbelileg elfogadom a nyugati technika hypolását, mert üzlet az üzlet, de a szakmai tudásommal meg kiröhögöm, mármint a megalapozatlan hypolást. Rengeteg laborkörülmények között tökéletesen működő berendezést láttam már. A valós életben meg kiderült, hogy kakát sem ér az egész.

Lucullus #188 483


"Remélem nem ez a katonaész általános színvonala, mert akkor meg kell gondolni, hogy jó helyre megy-e az a sok pénz meg idő."

Volt alkalmam tapasztalni táposként a „rendkívüli hatalmas tudású” katonákkal való találkozást. A főiskola elvégzése után szerencsére műszakiakhoz kerültem. Ég és föld a tudás és a hozzáállás szempontjából a műszakiak és a többiek között.

Amúgy a katonaságnál ugyanúgy érvényesül a műszakiak lenézése, mint a polgári életben. Az áram a konnektorból jön és punktum. Csak a katonaságnál egy parancsot megtagadni nem lehet, a polgári életben mondhatod hülye vagy főnök én kiszállok. Ha elsodródik egy átkelőhíd vagy a túlterhelés hatására bedöglik a technika a hadgyakorlaton úgymond ott egye meg a fene, de valódi harchelyzetben katonák halnak meg. Látjuk ezt a mostani adott éles helyzetben is mindkét fél részéről. Az indoklás kurvára egyszerűen megy, ez háború, vesztességek vannak el kell fogadni. A vesztest esetleg számonkérik a győztest meg nem kérdőjelezheti meg senki.
Nekem egy nagyon jó ismerősöm ex Tatai műszakis-ellátós volt, gépészmérnök végzettség volt a belépő, nagyon nem hülyegyerek, nem egy tipikus major pain.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 024
16 465
113
Ez lényegében azt jelentené, hogy Putyin már hajlandó OF teruleteit is hozzácsatolni Ukrajnához, mivel az Ukrán Szovjet Szocialista Koztársaságnak belépésékor ilyen határai voltak (no nem mind ha Putyó valaha is jártas lenne a torténelemben):
:D

Screenshot_8.png

Mivel 1922, ezen már látszik az Orosz állam szellemi deformációja Lenin elkövetésében Szovjetúnióvá.

Ha valódi történelmi Ukrán területet akarsz keresni, javaslom a Nagy Történelmi Ukrán térképet, ahol a központi, eredeti, pár megyényi ukrán terület időben haladva mint egy mágnes, idegen területeket szíppant magához:


Ezt nemzetközi tárgyalási kiindulási alapnak elfogadva, ha f@sza fiú Putyin, itt adhat kis területi engedményt..
 
W

Wilson

Guest
Készítik fel a közvéleményt, állítólag Budanov Berlinben van egy kórházban, kritikus állapotban.

A kritikus állapot persze sok mindent jelenthet, szerintem lehet elírás, és kalibrált állapotot akartak írni, és a márványasztalon próbálják összelegózni a darabjait. Esetleg klónozzák ezt a nagyszerű hadfit.

De hisz az raketacsapast a bunkerra sem ismertek el, vagy rosszul tudom? Csak az odavezeto hid/ut volt lezarva, ha jol emlekszem azt irtak valami legvedelmi raketa darab pottyant csak oda.

Ezzel az információval kapcsolatban ez bejegyzés jelent meg ezen az orosz katonai elsősorban az ukrajnai háborúval foglalkozó (abszolút orosz és Putyin párti) blogoldalon...




Katonai informátor


június 15., 18:10




114b48c808a4b408ed9611240534dc7b.jpg


A RIA Novosti azt állítja, hogy május 29-én egy orosz rakéta állítólag berepült a Budanov melletti irodába, és jelenleg egy berlini kórházban van.

Ezen a napon valóban megkísérelték a rakétatámadást a Rybalsky-szigeten, ahol az ukrán hírszerzési főigazgatóság székhelye található.

Emlékezzünk azonban arra, hogy legutóbb a RIA Novosztyi ugyanígy számolt be arról, hogy Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka súlyosan megsebesült, koponyatörése miatt nem térhet vissza a szolgálatba. Valójában, mint később kiderült ,Zaluzsnij nem szenvedett sérülést.

Ezért ne vegye komolyan ezeket az információkat.
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Töltik fel az Ukránok is rendesen a "drón"videókat az Orosz veszteségekről de mivel elég egyoldalú ez a topic nem "szedegetem"össze őket.
Dél körül húszezresek potyogtak az égből egy órán át, de én nem vettem magamhoz belőle egy bankjegyet sem, mert manapság már mindenhol lehet kártyával fizetni.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ukrajna eredménytelen ellentámadását öngyilkos küldetésnek kellene nevezni - írja a Twitteren Jackson Hinkle amerikai újságíró, a Dive című műsor házigazdája.
"Az ukrán ellentámadás olyan kolosszális kudarc, hogy az AFU több harckocsioszlopot és több ezer embert vesztettek, miközben szinte semmilyen területet nem foglaltak el. Ez nem ellentámadás, ez egy öngyilkos küldetés" - fogalmazott az újságíró. / This is not a counteroffensive, it is a suicide mission.
Szergej Sojgu védelmi miniszter elmondta, hogy az ukrán csapatok a múlt héten megkezdték a régóta ígért előrenyomulást a front különböző részein, és ehhez nagy mennyiségű felszerelést és embert összpontosítottak.
Vlagyimir Putyin elnök hangsúlyozta, hogy Kijev legalább 160 harckocsit és 360 páncélozott járművet veszített. Eközben az Oroszország által megsemmisített felszerelés a Nyugat által átadott összes harcjármű 25-30 százalékát teszi ki.


A Kreml magyarázatot ad az ukrajnai egészségügyi övezetre | Russzkaja Veszna / Orosz tavasz
Moszkvának vissza kell szorítania az ukrán fegyveres erők katonai infrastruktúráját az orosz régiók biztonsága érdekében - jelentette ki Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő, kommentálva Vlagyimir Putyin nyilatkozatát egy egészségügyi övezet esetleges létrehozásáról.
"A kijevi rezsim által ellenőrzött területről a civilek szociális infrastruktúráját, a civilek otthonait és így tovább lőtték, bombázták.
A biztonság garantálása érdekében, mivel a kijevi rezsim egyre kifinomultabb és nagyobb hatótávolságú fegyverekkel rendelkezik, ezt a katonai infrastruktúrát át kell helyezni egy egészségügyi távolságba, hogy a polgárok biztonságát garantálni lehessen" - hangsúlyozta a Kreml szóvivője.
Az államfő előző nap azt mondta, hogy Kijev megtartja a képességét arra, hogy orosz területeket lőjön, ezért Moszkva fontolóra veheti egy olyan távolságban lévő egészségügyi zóna létrehozását, ahonnan lehetetlen lenne elérni őket. Szavai szerint a hatóságok a helyzet alakulásának függvényében mérlegelni fogják ezt a kérdést.
Emellett az ukrán ágyúzás problémájának kezelésére Putyin hatékonyabb üteg elleni harcra szólított fel.
Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese a maga részéről az orosz vezető kijelentését kommentálva azt javasolta, hogy Lviv határai mentén egészségügyi övezetet kellene kijelölni.
Véleménye szerint ez lesz Ukrajna új határa
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 605
25 049
113
SuperCam UAV:

A kamovok még mindig mezőgazdasági gépekre vadásznak:

Az ex szakadár tüzérségi alakulata munkában:

Hol van zsalu?

Off:
A kínaiak kicsit vicceskednek:
és tényleg:

Megint próbálják a múltat eltörölni:
Az észtek is:

Kilőtt ypr

Ez tuti kamu, de jól mutat:

1793-as érme a kétfejű sassal, a leapadt dnyeper medrében találták:

@SirHiggins higibébi ilyet láttál már orosz katonasulisokon?

Újabb ukri terror a civil lakosság ellen:
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 596
17 789
113
Ez lényegében azt jelentené, hogy Putyin már hajlandó OF teruleteit is hozzácsatolni Ukrajnához, mivel az Ukrán Szovjet Szocialista Koztársaságnak belépésékor ilyen határai voltak (no nem mind ha Putyó valaha is jártas lenne a torténelemben):
:D

Screenshot_8.png
Az megvan,hogy Lenin csapta a keleti részeket Ukrajnához?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 649
48 432
113
Egyharmad rész fém és műanyag vagyok, 14 nagyműtétem volt és többek szerint orvosi csoda, h túléltem mindet. Mindezt köszönhetem egy háborúnak aminek meg sem kellett volna történnie... De mégis, én élek és nagyon sok nálam erősebb és életrevalóbb bajtársam a hadak útját tapossa. A korom szerint már régen nem vagyok hadköteles, de ha az ukránok megjelennek Vereckénél meglátom kivel fogok ott találkozni... Megismertek, egy öreg mart tokos 47-es lesz nálam...
Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezeket az információkat. Eddig is tiszteltelek, most már csodálni is foglak. Minden hottászólásod telitalálat!

Az ukrán csapatok többször is sikertelenül próbáltak támadásba lépni a DPR Makarovka régiójában, az ellenség jelentős veszteségeket szenvedett - mondta Denis Pushilin, a köztársaság megbízott vezetője a RIA Novosztyinak adott interjúba

Egyes források tegnap számoltak be rólaJevgenyij Viktorovics Prigozhin találkozott Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinnal⚡️

Németország két Wisent 1 típusú páncélozott aknamentesítő járművet szállított Ukrajnának.
Valljuk be, szükségük van rájuk!
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 561
93
Valójában, mint később kiderült ,Zaluzsnij nem szenvedett sérülést.
Naptárat ismered?
Ezzel az információval kapcsolatban ez bejegyzés jelent meg ezen az orosz katonai elsősorban az ukrajnai háborúval foglalkozó (abszolút orosz és Putyin párti) blogoldalon...




Katonai informátor


június 15., 18:10




114b48c808a4b408ed9611240534dc7b.jpg


A RIA Novosti azt állítja, hogy május 29-én egy orosz rakéta állítólag berepült a Budanov melletti irodába, és jelenleg egy berlini kórházban van.

Ezen a napon valóban megkísérelték a rakétatámadást a Rybalsky-szigeten, ahol az ukrán hírszerzési főigazgatóság székhelye található.

Emlékezzünk azonban arra, hogy legutóbb a RIA Novosztyi ugyanígy számolt be arról, hogy Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka súlyosan megsebesült, koponyatörése miatt nem térhet vissza a szolgálatba. Valójában, mint később kiderült ,Zaluzsnij nem szenvedett sérülést.

Ezért ne vegye komolyan ezeket az információkat.
Ha esetleg mégis a pakliban maradt Budanov és Zaluzsnij, az viszi a meccset?
HKKCardImage.php
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
ebbe a Leóba bekopogtattak.
Drága testvérünk a csodatévő Ramzan Delimkanovot is feltámasztotta! Ezek után aggódnék az ellenségei helyében...
A sok kis fa.....kérnek akik angelsoulnak osztják az észt pilótaügyben...
újabb náci tért meg bangyera üstjébe...
Vajon ezek tényleg Ukrajnában kötnek ki?
Töltik fel az Ukránok is rendesen a "drón"videókat az Orosz veszteségekről de mivel elég egyoldalú ez a topic nem "szedegetem"össze őket.
vannak kételyeim ezzel kapcsolatban. Konkrétan kötve hiszem, hogy Izrael megkockáztatja, hogy akár korábbi Merkava is az orosz (és aztán az iráni) mérnökök kezére jusson...
A legendás "Kaszkád" is a Vermijevszkij párkánynál dolgozik az ellenségen.
Örök dicsőség a hőseinknek!
Zaporozsje irány, a srácaink dolgoznak!
:)))
Zakharova is megmondja a frankót!
A Lancet csúnyán elintézte az Akáciiját
és az M777-est is :)
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
A kínaiak kicsit vicceskednek:
és tényleg:
Nem akarom megsérteni a nyugatiakat, de mostanság Kína ügyesebben játszik a diplomácia húrjain.