W
Wilson
Guest
Én ezzel kapcsolatosan szkeptikus vagyok....Az oroszoknàl lezajlott események fényében azt gondolom ezeknek a megérkezését nem fogjàk végignézni hanem a hatàron szétlövik.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én ezzel kapcsolatosan szkeptikus vagyok....Az oroszoknàl lezajlott események fényében azt gondolom ezeknek a megérkezését nem fogjàk végignézni hanem a hatàron szétlövik.
Meglàtjuk. Én azt gondolom, pont az ilyenek miatt történt a tegnapi eseménysor, ahogy hagytàk felépülni az ukràn dandàrokat amik ellen aztàn harcolni kell. Ennek szerintem vége, de meglàtjuk mi lesz.Én ezzel kapcsolatosan szkeptikus vagyok....
Szerintem ha képes lenne az orosz haderő a határon kilőni a nyugati haditechnikát azonnal megtenné. hiszen az lenne számára a legjobb megoldás...Meglàtjuk. Én azt gondolom, pont az ilyenek miatt történt a tegnapi eseménysor, ahogy hagytàk felépülni az ukràn dandàrokat amik ellen aztàn harcolni kell. Ennek szerintem vége, de meglàtjuk mi lesz.
Szerintem képes lenne és pont az emiatti ostoba veszteségek okàn történt a làzadàs. Rengeteg olyan irracionàlis lépése volt a hàború menete alatt végig az oriszoknak, amiket a katonai szempontból egy haderô sem enged meg magànak, amiket egy hadviselô orszàg poltikai vezetése sem tart racionàlisnak, ha egyszer a gyôzelem nagyobb sikert hoz és ebben a mûfajban gyôzelemre jàtszanak. Normàlis esetben. Eddig nem normàlis eset volt, ahol nem aknàztàk ki a sikeres mûveleteket és nem indultak belôlük tovàbbi mûveletek. Azt gondolom mindez màshogy lesz nemsokàra.Szerintem ha képes lenne az orosz haderő a határon kilőni a nyugati haditechnikát azonnal megtenné. hiszen az lenne számára a legjobb megoldás...
Németország az év végéig további 45 Gepard önjáró légvédelmi rendszert ad Ukrajnának
2023. június 25., vasárnap, 08:50
Németország az Egyesült Államokkal együttműködve az év végéig további 45 db önjáró Gepard önjáró légvédelmi rendszert szándékozik átadni Ukrajnának légvédelmének megerősítésére.
Ezt nyilatkozta a Welt am Sonntagnak adott interjújában a Honvédelmi Minisztérium alá tartozó Ukrajna Helyzetképi Központ vezetője, Christian Freuding dandártábornok.
A kiadvány szerint Németország jelenleg már 34 Gepardot adott át Ukrajnának, további 15-öt pedig a következő hetekben szállítanak át.
"Emellett az év végéig további 30 Gepard egységet szeretnénk leszállítani az Egyesült Államokkal együttműködve" - mondta Freuding.
A Bundeswehr dandártábornok a Welt am Sonntagnak adott interjújában elmondta, hogy a légvédelmet az ukrán hadsereg jelenlegi ellentámadásának kulcsfontosságúan gyenge pontjának tartja.
"Minden tőlünk telhetőt megteszünk. De mindezek ellenére Ukrajnának van elegendő rakétavédelme? Egyértelműen nem!" – mondta Freuding.
Emlékeztetett arra is, hogy Németország 2023 végéig további két IRIS-T SLM légvédelmi rakétarendszert ad át Ukrajnának, amelyek "majdnem 100 százalékos pontosságúak", jövőre pedig további négyet.
Korábban ismertté vált, hogy az amerikai Global Military Products cég több mint 118 millió dolláros szerződést kapott a Pentagontól Gepard önjáró légvédelmi fegyverek vásárlására és szállítására Ukrajna számára .
Германия до конца года передаст Украине еще 45 зенитных установок Gepard
Германия в сотрудничестве с Соединенными Штатами до конца года намерена передать Украине еще 45 зенитных самоходных установок Gepard для укрепления ее противовоздушной обороны.www.pravda.com.ua
Én nem tartom ostobának sem az orosz hadvezetést sem Putyint ha meg lennének az eszközeik és a lehetőségük arra, hogy már a határon megsemmisítsék a nyugati haditechnikát akkor már rég megtették volna hiszen ez fontos lépés lenne annak érdekében, hogy gyakorlatilag orosz győzelemmel minél előbb lezárják a háborút. És szerintem Prigozsin a saját anyagi érdekei és pozíciójának megőrzése miatt lázadt fel , hiszen Bahmutnál megmutatta, hogy abszolút nem érdekli, hogy mennyi Wagner zsoldost küld a halálba, Az állítólagos lőszer ellátási problémáról is kiderült, hogy Prigozsin kamuzott ahogy arra annak idején Sztrelkov rávilágított.Szerintem képes lenne és pont az emiatti ostoba veszteségek okàn történt a làzadàs. Rengeteg olyan irracionàlis lépése volt a hàború menete alatt végig az oriszoknak, amiket a katonai szempontból egy haderô sem enged meg magànak, amiket egy hadviselô orszàg poltikai vezetése sem tart racionàlisnak, ha egyszer a gyôzelem nagyobb sikert hoz és ebben a mûfajban gyôzelemre jàtszanak. Normàlis esetben. Eddig nem normàlis eset volt, ahol nem aknàztàk ki a sikeres mûveleteket és nem indultak belôlük tovàbbi mûveletek. Azt gondolom mindez màshogy lesz nemsokàra.
Van nekik, de szép nagy ország Ukrajna és sok helyen szükségük van rá az ukriknak pl csapatlégvédelemben drónok elleni légvédelemben kritikus fontosságú katonai és civil infrastruktúra légvédelmében, emellett földi célpontok ellen is használják illetve már használták az ukrik,,,Nem tudtam, hogy ennyi Gepard van az ukranoknak. Nem tul sok video vagy info van roluk. Vagy csak az en figyelmemet kerulte el, de kb. mint ha ott sem lennenek.
Végülis biztos ezért a felesleges halàlok cseszték fel és indult meg a haderô közbelépése nélkül, hogy eltakarítsa a katonai felsôvezetést, hogy még több katonàt és Wagnerest àldozhasson fel miközben gonoszul nevet és aranyat dobàl magàra.Én nem tartom ostobának sem az orosz hadvezetést sem Putyint ha meg lennének az eszközeik és a lehetőségük arra, hogy már a határon megsemmisítsék a nyugati haditechnikát akkor már rég megtették volna hiszen ez fontos lépés lenne annak érdekében, hogy gyakorlatilag orosz győzelemmel minél előbb lezárják a háborút. És szerintem Prigozsin a saját anyagi érdekei és pozíciójának megőrzése miatt lázadt fel , hiszen Bahmutnál megmutatta, hogy abszolút nem érdekli, hogy mennyi Wagner zsoldost küld a halálba, Az állítólagos lőszer ellátási problémáról is kiderült, hogy Prigozsin kamuzott ahogy arra annak idején Sztrelkov rávilágított.
A videó végén megkérdezte az orosz katona,hogy azov kraken.Gondolom azokkal nem bánnak kesztyűs kézzel.Teljesen jogosan amúgy.
Van aki az Eu-t, Nato-t helyezi a saját nemzete érdekei elé. Amíg ez így van kit érdekel Kadirov?Kadirov:
"Azt hittem, néhány emberben meg lehet bízni, hogy őszintén szeretik a hazájukat, mint igazi hazafiak, csontjaik csontvelőjéig. De kiderült, hogy személyes ambíciók, előnyök és arrogancia miatt az emberek magasról tesznek a hazaszeretetre."
Mondja ezt Kadirov!!! Az a Kadirov, aki hatalomért/pénzért szemrebbenés nélkül azok csicskájául szegődött, akik földig rombolták a hazáját, legyilkolták több tízezer honfitársát, akik ellen korábban még ő maga is harcolt. Van az a pénz, amennyiért korpásodik az ember haja... Annyira megható a hazaszeretetnek ez a mély és szívből jövő megnyilvánulása, hogy mindjárt hányok.
Gyalogásók... gyalogásók mindenütt...
A Wagnert beakarták olvasztani (Prigozsin belaruszba távozásával be is fogják) az orosz haderőbe ezzel gyakorlatilag el einstandolták Prigozsintól a haderejét emellett minden közel-keleti és afrikai érdekeltségétől (bányák,koncessziók stb) is meg akarták fosztani. Prigozsin magasról le..sza...ta a zsoldosok veszteségeit...Végülis biztos ezért a felesleges halàlok cseszték fel és indult meg a haderô közbelépése nélkül, hogy eltakarítsa a katonai felsôvezetést, hogy még több katonàt és Wagnerest àldozhasson fel miközben gonoszul nevet és aranyat dobàl magàra.
ha az oroszoké lenne a légifölény nyugatukrajna fölött, akkor se tudnának folyamatosan annyi gépet a levegőben tartani ami megakadályozná a nyugati technika beáramlásátAz oroszoknàl lezajlott események fényében azt gondolom ezeknek a megérkezését nem fogjàk végignézni hanem a hatàron szétlövik.