Azért szerintem egy Krími népirtást ne vizionáljunk.
Az oroszok nem hülyék és van pénzük,erejük, míg az ukránok elvakultak és nincs, csak fizikai erejük ami az oroszokhoz képest csekély(VDV vs ukrán civil).
Nos az ukránok lehet,hogy hülyék. Viszont a katonák nem, lehet,hogy a jobbosok kiadnák a parancsot Krím visszafoglalására és mit csinálna vajon az ukrán hadsereg? Vagy meg sem mozdulna, vagy dezertálna.. esetleg puccs.. de ha mégsem akkor elhullanak és onnantól kezdve már szabad a pálya mivel ők támadták meg Oroszországot, bár szerintem a hadüzenet résznél megtudnák mit is a jelent az orosz megszállás, nekik nem 100 tankjuk van, körülbelül az ukrán határon egymás mellett felzárkózva mennének át a tankok...
DE EZ A RÉSZ KILŐVE, 99%-ig esélytelen!!!
Na ha a Krímet nézzük, akkor szerintem ez a random támadásosdi nem lenne hatásos. Miért? Láttuk az oroszokat mikor bementek.. ukrajnába, amikor ott még fegyveres konfliktus sem volt (Krím), láttunk felségjelzés nélkül illetve civilruhás katonákat. Ha most valami powerjóska bemenne a főtérre és elkezdene lövöldözni,akkor 1 az a kérdés,hogy hány perc múlva landolna az agya a földön. Szerintem ebben az esetben a Berkutosok és az OMOH / HOMO (attól függ honnan nézzük
) elég hamar megjelenne a krímen, tekintélyes erővel. A második 2. vagy 3. eset után azt hiszem,hogy újra lezárnák a ruszkik Krím határát, szükségállapot, minden belépőt elég erősen átvizsgálni, illetve az ott élő ukránokra, tatárokra is ránézhetne,mondjuk a házukban, járműveikben..stb. Ha a határ zárva és közben bent felszámolják az ilyen elemeket, akkor béke lesz.
De valamiért úgy érzem,hogy ebben az esetben lebecsüljük az orosz hírszerzést. Szerintem már rég bent vannak a környező városokban és figyelik a mozgolódást.
A magyar külügyhöz pedig annyit,hogy most azért hiába szeretnénk ha ukrajna ellen lépne fel,ha belegondolunk,hogy megoszlik az ország és talán a jelentős része a ruszkik ellen van "mer' csak, asszonta a médíja" van egy ilyen buta réteg,van 1 másik aki ruszki (igazából szovjet) fóbiában él, van 1 másik akiknek meg a nyugat mindig jót mond. Van természetesen inverze is és vannak azok akik nem elfogultak vagy buták csak nincs idejük ezzel foglalkozni. Talán nem is tudják,hogy a 2 oldal milyen arányban oszlik fel,így talán a semmit mondó, viszonylag békés megnyilvánulások a jók, hiszen ha ukrajna ellen lépne fel akkor "agresszor lenne és bomlasztaná európa közösségét..." A politikusoknak pedig nem a nép és a nemzet, hanem a pénz és a hatalom a fontos..
Szerintem ez az ukrán helyzet most túl korán volt / van, a választások után pedig túl késő lesz...