<blockquote>Elég az hozzá, hogy aki itt Mo-n vagy azon kívül európai jogokat kér a határon túliaknak, az revizionista, nacionalista, jobb esetben turbómagyar
Nem, az a realista. A turbó az, aki mindenféle sztereotíp baromságot posztol és a "vissza XY" kommentig meg árdás-sávos kipárnáig jut el...</blockquote>
Csak hogy megcáfoljam a nagy realitásod: egy éve makkora ralitása volt annak hogy krím ukrajnától leváljon és oroszországhoz csatlakozzon?! 0!?
Ha felteszem a kérdést, hogy mekkora esélye volt és van pl. kárpátaljának hogy visszatérjen?! 0!? -200?! Lehet...,de
A Te realistádat én inkább gyávának nevezném. A nagy dolgok nem abból születtek hogy sodródtunk az árral,hanem abból hogy szakitani mertünk, szembe mentünk és megpróbáltuk elérni, megalkotni a lehetetlent, amit megálmodtunk és elképzeltünk. Ez világigazság, akár történélmileg, gazdaságilag vagy a tudományokat nézzük, a hadművészetterén is számtalan példát hozhatnék.
Öregeim se hitték akkor hogy egy nap más országban ébrednek, főleg azt nem hogy jopárszor átszalad a határ a fejük felett. Úgy képzeld, mint ha azt mondanám Neked, hogy holnap teszem azt ukrajnában ébredsz, a szomszéd országban - kinevetnél, jobb esetben. Pedig az akkoriak más országban ébredtek. Ez volt a realitás! Pár napja Krim még ukrajna volt, ma már oroszország.Ahogy a két németország volt,majd Jugoszlávia, Csehszlovákia, most Ukrajna stb.,... semmi sem örök.
A Te realistád az egy örök vesztes, hiába feszit a győztes oldalán...
Ami a turult és az árpád-sávot illeti, érdekes, a sok ukrán neonáci és nacionalista önbiráskodó horda senkinek sem szúrja a szemét...Én a realitást kérem vissza, aszerint ami az országrablás előtt volt, nem pedig "a sztereotip vissza XY"-t, mert "turbó" vagyok és kitalálok valamit. Az, hogy ebből mi teljesülhet az már a mi leleményességünkön és elszántságunkon múlik...nem a Te realitásodon, mert az alapján már el is buktunk! .